Sport

Oficial: Constantin Nica, primul transfer de la Dinamo după ridicarea interdicției! Fanatik confirmat. Update exclusiv

Dinamo are disperată nevoie de întăriri, însă interdicţia de transferuri dictată de FIFA le dă bătăi de cap şefilor. Totuşi, "câinii" speră să reuşească să rezolve situaţia ca să poată legitima jucători.
02.09.2021 | 10:35
Oficial Constantin Nica primul transfer de la Dinamo dupa ridicarea interdictiei Fanatik confirmat Update exclusiv
ADVERTISEMENT
02-09-2021
07:35

Constantin Nica, primul transfer al lui Dinamo după ridicarea interdicției

Așa cum FANATIK v-a anunțat în exclusivitate, Constantin Nica este primul jucător care semnează cu Dinamo după ce clubul „alb-roșu” a obținut ridicarea interdicției la transferuri.

„În urma ridicării interdicției de transferuri, @costinica23 este primul jucător transferat la Dinamo. Crescut de Dinamo, fundașul dreapta a mai activat pentru noi în 2 rânduri, în perioada 2010-2013, respectiv în sezonul 2017-2018”, este anunțul făcut de Dinamo pe pagina de Facebook.

 

31-08-2021
18:35

Constantin Nica, primul transfer al lui Dinamo

Constantin Nica este primul transfer al lui Dinamo după ridicarea interdicției. FANATIK a anunțat venirea fundașului în Ștefan cel Mare încă din data de 26 august. Iuliu Mureșan a confirmat muterea.

„Primul transfer va fi Costi Nica. Probabil îl vom semna miercuri, 1 septembrie. El oricum se antrena cu noi din luna aprilie”, a declarat președintele lui Dinamo, în exclusivitate pentru site-ul nostru.

Pe lângă o situaţie financiară îngrijorătoare, Dinamo are probleme şi din punct de vedere sportiv în condiţiile în care transferurile sunt blocate după interdicţia dictată de FIFA, iar lotul este foarte subţire.

Mai mulţi “grei” au părăsit echipa în vară, la intrarea în insolvenţă!

În vară, mai mulţi jucători importanţi în frunte cu Ante Puljic, Diego Fabbrini şi Adam Nemec au părăsit clubul după ce au aflat că nu îşi vor mai vedea salariile restante după intarea clubului în insolvenţă.

ADVERTISEMENT

Deşi Iuliu Mureşan a încercat să îi convingă pe jucători că salariile vor fi plătite obligatoriu la zi de la intrarea din insolvenţă, mulţi dintre ei nu au vrut să audă şi au rupt contractul cu clubul, având mai mult de 3 luni de restanţe salariale.

Dario Bonetti a avut la dispoziţie doar jucătorii rămaşi la club din cauza interdicţiei la transferuri!

La fel s-a întâmplat şi cu Dusan Uhrin, care a părăsit clubul cu o săptămână înainte de startul sezonului. Nou-venitul Dario Bonetti a avut la dispoziţie jucătorii din sezonul trecut care au rămas la club şi jucătorii de la echipa a doua.

ADVERTISEMENT

Asta pentru că de la FIFA a venit în luna iunie o intericţie la transferuri. Fostul jucător de la Dinamo, Isma Lopez, a câştigat procesul de la forul mondial şi până când datoria nu va fi plătită, “câinii” nu vor putea face transferuri.

Oficialii susţin că vor urma orice căi legale pentru a ridica interdicţia la transferuri pentru a fortifica echipa cât mai repede. În acest moment, partea sportivă este poate chiar mai gravă decât cea financiară, în condiţiile în care Bonetti are foarte puţini jucători de experienţă la dispoziţie.

ADVERTISEMENT

Constantin Nica, primul transfer după ridicarea interdicţiei!

Din informaţiile FANATIK, primul nume pe care Dinamo l-ar semna după ridicarea interdicţiei de transferuri ar fi Costi Nica. Fotbalistul se antrenează de patru luni cu Dinamo, însă nu s-a găsit nicio soluţie ca el să fie legitimat.

Preşedintele executiv al lui Dinamo, Iuliu Mureşan, l-a lăudat pe Constantin Nica şi a trimis săgeţi către fosta conducere care nu l-ar fi legitimat pe fotbalist, deşi nu exista interdicţia pentru transferuri:

ADVERTISEMENT

Mureşan, săgeţi către fosta conducere: “Nu ştiu de ce nu l-au semnat pe Nica încă de când a venit”

“Constantin Nica este un jucător pe care îl vom legitima de cum vom avea posibilitatea. El se antrenează cu noi de câteva luni de zile, este foarte profesionist la antrenamente. Cu siguranţă ne va ajuta foarte mult. 

El se pregăteşte din luna aprilie cu Dinamo şi sper să îl putem legitima cât mai repede. Nu ştiu de ce nu l-au semnat pe Nica încă de când a venit, când nu exista această interdicţie la transferuri”, a spus Mureşan.

Nica, vândut în 2013 la Atalanta Bergamo pentru 1,6 milioane de euro!

Constantin Nica a crescut la Dinamo, iar la finalul sezonului 2012-2013, a fost transferat de Atalanta Bergamo pentru 1,6 milioane de euro. Din păcate, fotbalistul nu a continuat ascensiunea şi nu a confirmat aşteptările în Serie A.

A fost împrumutat la mai multe echipe, iar în 2018 a devenit liber de contract. A fost măcinat de mai multe accidentări de-a lungul timpului, iar din luna aprilie se antrenează alături de Dinamo, însă nu a fost legitimat de “câini”.

  • 28 de ani are Constantin Nica
  • 1.600.000 de euro a încasat Dinamo de la Atalanta pentru Nica în 2013

 

ADVERTISEMENT