Life

Prințesa Charlotte împlinește 7 ani. Cele mai frumoase imagini din copilăria fiicei Prințului William și a Ducesei Kate

Prințesa Charlotte își serbează ziua de naștere pe 2 mai. Aceasta este singură fiică a ducilor de Cambridge, iar numele ei are o însemnătate specială.
02.05.2022 | 08:55
Prințesa Charlotte împlinește 7 ani. Foto: Colaj Fanatik / Hepta
ADVERTISEMENT

Prințesa Charlotte împlinește vârsta de șapte ani. Aceasta este cel de-al doilea copil al cuplului regal Kate și William.

Când şi unde s-a născut prinţesa Charlotte

Prințesa Charlotte s-a născut pe data de 2 mai 2015, în Londra, la Spitalul Saint Mary, ca toți frații ei. Titlul oficial al acesteia este Alteța Sa Regală, prințesa Charlotte Elizabeth Diana de Cambridge.

ADVERTISEMENT

Prințesa Charlotte este al doilea copil al cuplului format de Prințul William și Kate, ducii de Cambridge, având un frate mai mare și unul mai mic. Prințul George și este primul născut al cuplului, iar prințul Louis este cel mai mic.

Cuplul format din Kate și William a anunțat în septembrie 2014 că urmează să devină părinți pentru a doua oară. Pe 2 mai 2015, ducesa a intrat în travaliu și a dat naștere fetiței sale chiar în aceeași dimineață, la ora 8:34.

ADVERTISEMENT

Prințul William a venit atunci în vizită la soția lui alături de cel dintâi născut al cuplului, aceea fiind și prima întrevedere între prințul George și sora lui mai mică.

A câta este prinţesa Charlotte în linia de succesiune a tronului britanic

După nașterea sa, prințesa Charlotte a devenit a patra persoana aflată pe linia succesiunii tronului britanic, datorită unei modificări apărute la Legea Coroanei prin care sistemul a fost actualizat astfel încât bărbații să nu primeze față de surorile lor mai mari ca vârstă.

ADVERTISEMENT

Numele întreg al prințesei este Charlotte Elizabeth Diana, fiecare componentă având o semnificație specială. După cum era de așteptat, „Charlotte” este forma feminină de la Charles, pentru a-l onora pe tatăl prințului William.

De asemenea, numele este important și pentru familia lui Kate Middleton, acesta fiind al doilea prenume al surorii sale, Pipa.

ADVERTISEMENT

Este evident faptul că numele Elizabeth pe a fost ales pentru a aduce un tribut bunicii lui William, care este și Regina Angliei la acest moment. Totodată, a fost ales și Diana, numele regretatei prințese, mama Prințului William, care a murit în mod tragic.

Prințesa Charlotte la șapte ani
Prințesa Charlotte la șapte ani. Foto: Hepta

Prima apariție publică pe care a avut o prințesa a fost chiar în ziua nașterii sale, atunci când părinții ei au ieșit cu ea de la spital și au mers la Palatul Kensington.

La doar câteva zile de la naștere sa, prințesa Charlotte împreună cu toată familia ei au plecat la reședința de la țară la Anmer Hall, unde această așa petrecut primele luni din viață.

Mai mult decât atât, Prințul William și-a luat concediu de paternitate pentru a sta mai mult cu fiica lui acasă. Prințesa Charlotte a fost botezată pe 5 iulie 2015, în biserica în care a fost creștinată și bunica ei, Diana care nu mai este în viață.

Cine sunt ceilalţi copii ai prinţului Wiliam şi ducesei Kate

La trei ani de la venirea pe lume a prințesei Charlotte, ducele și ducesa de Cambridge au anunțat că au devenit părinți pentru a treia oară, fiind născut Louis Arthur Charles, al cincilea la succesiunea tronului Marii Britanii.

Primul născut al cuplului este Prințul George Alexander Louis, care a venit pe lume în anul 2013. Acesta este al treilea în linie la succesiunea tronului britanic.

ADVERTISEMENT