Sport

Probleme cu arbitrajul încă din start la CFR Cluj – U Craiova. Boateng a marcat dintr-o poziție asemănătoare cu cea care a provocat scandal la FC Voluntari – FCSB 2-2

CFR Cluj a deschis scorul în meciul cu Universitatea Craiova încă din minutul 2, după ce Boateng a înscris dintr-o poziție suspectă de ofsaid, o fază asemănătoare cu cea de la Voluntari - FCSB
15.05.2022 | 21:51
Probleme cu arbitrajul inca din start la CFR Cluj  U Craiova Boateng a marcat dintro pozitie asemanatoare cu cea care a provocat scandal la FC Voluntari  FCSB 22
CFR Cluj are în acest moment patru puncte în plus față de FCSB, cu o etapă înainte de finalul sezonului din Casa Pariurilor Liga 1. Sursă foto: captură Orange Sport
ADVERTISEMENT

FC Voluntari a reușit să o egaleze pe FCSB pe Național Arena în minutul 88, după ce Cristi Costin a marcat dintr-o poziție de ofsaid, o fază aproape trasă la indigo cu cea prin care CFR Cluj a reușit să deschidă scorul încă din minutul doi cu Universitatea Craiova.

FCSB, vis spulberat după un gol din ofsaid. CFR Cluj, aproape de un nou titlu după un „gol suspect” cu Universitatea Craiova

CFR Cluj a spulberat rapid speranțele FCSB-ului că ar putea pierde cu Universitatea Craiova, iar ardelenii au fost ajutați și de o decizie eronată a brigăzii de arbitri, după ce Boateng a marcat din ofsaid.

ADVERTISEMENT

Faza a fost una extrem de asemănătoare cu cea din care FC Voluntari a reușit să marcheze în poarta FCSB-ului: „A fost ofsaid clar! Avea un genunchi în față Boateng”, au declarat comentatorii Digi Sport în timpul partidei.

Faza din care CFR Cluj a deschis scorul cu Universitatea Craiova
CFR Cluj are în acest moment patru puncte în plus față de FCSB, cu o etapă înainte de finalul sezonului din Casa Pariurilor Liga 1. Sursă foto: captură Orange Sport

Ciprian Deac a trimis o centrare excelentă de pe partea dreaptă, iar apărarea lui Laurențiu Reghecampf a încercat să joace la ofsaid, iar poziția din care Boateng a reușit să marcheze este cel puțin una discutabilă.

ADVERTISEMENT

„Se vede un picior în față, dar e la milimetru. Aici e ofsaid. Dacă era VAR, cu siguranță anula golul. E greu, mai ales că acum se spune că se dă întâietate atacului. De aici chiar se vede bine că e ofsaid. Se vede și capul. E acoperit doar puțin cu mâna de fundaș” – Helmuth Duckadam, în direct la Digi Sport Special.

Gheorghe Mustață, liderul galeriei FCSB, anticipa problemele de arbitraj din meciul CFR Cluj – U Craiova: „Nu se va întâmpla ce a fost la noi”

Liderul Peluzei Nord, Gheorghe Mustață, era convins înainte de meciul dintre CFR Cluj și Universitatea Craiova, că ardelenii vor fi avantajați de arbitraj în această partidă, iar dacă va fi o fază controversată, va fi tranșată în avantajul lor.

„Dacă se întâmplă și la ei ce s-a întâmplat la noi, dar nu se întâmplă, poate vom juca cu titlul pe masă. Asta e țara în care trăim!”, a spus ultrasul, în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

„Horațiu Feșnic impecabil, Valentin Avram – pe care l-am apreciat mereu – le-a oferit o șansă nesperată celor de la CFR. Cu VAR rămânea 2-1” – Mihai Stoica

Faza din care FCSB a fost egalată în minutul 88 de FC Voluntari
Faza din care FCSB a fost egalată în minutul 88 de FC Voluntari. Sursă foto: captură Digi Sport

Sistemul VAR ar fi pus capăt oricăror discuții după Voluntari – FCSB și CFR Cluj – Universitatea Craiova

Dacă LPF s-ar fi ținut de cuvânt și ar fi implementat sistemul VAR în play-off, așa cum au promis, faze extrem de dificile precum cele petrecute la FC Voluntari – FCSB și CFR Cluj – Universitatea Craiova ar fi putut fi tranșate fără probleme.

Astfel, s-ar fi pus punct oricăror discuții legate de arbitraj și orice alte suspiciuni, iar FCSB și CFR Cluj ar fi putut demonstra pe teren valoare, iar triumful nu ar mai fi putut fi contestat de către rivali.

ADVERTISEMENT

„Îmi pare rău că nu avem VAR! Ochiul uman e foarte greu să perceapă 2-3 milimetri și se recomandă la fazele ambigue să se dea credit atacului. Ne-am fi dorit să câștigăm de fiecare dată fără probleme de arbitraj. Au fost atât de multe greșeli de-a lungul anului ca să vorbim doar de aceste două greșeli”, a declarat președintele lui CFR Cluj, Cristi Balaj la finalul meciului cu Universitatea Craiova.

LPF, pregătită se decerneze trofeul și medaliile celor de la CFR Cluj la finalul partidei

La finalul partidei cu Universitatea Craiova, Liga Profesionistă de Fotbal le va înmâna trofeul și medaliile jucătorilor de la CFR Cluj, așa cum FANATIK a aflat în exclusivitate:

„Dacă CFR Cluj va lua titlu matematic la finalul meciului cu Universitatea Craiova, vom decerna trofeul și medaliile. Vom fi mai mulți prezenți din partea Ligii, președintele Gino Iorgulescu și voi și eu. Chiar acum ne urcăm în avion și plecăm spre Cluj”, a declarat Justin Ștefan, Secretarul General al LPF, pentru site-ul nostru.

Știre în curs de actualizare

ADVERTISEMENT