Sport

Probleme la turneul olimpic de fotbal! O națională se află în izolare după primele cazuri de COVID-19 depistate

Cu turneul olimpic care stă să înceapă si în ciuda efortului depus de japonezi ca atleții să fie în siguranță, o națională a intrat în izolare după primele cazuri de COVID-19
19.07.2021 | 18:24
Probleme la turneul olimpic de fotbal O nationala se afla in izolare dupa primele cazuri de COVID19 depistate
ADVERTISEMENT

Doi fotbaliștii din Africa de Sud au fost primii atleți de la Jocurile Olimpice care au fost depistați cu COVID-19 chiar cu 5 zile înaintea meciului cu Japonia.

„Vom vedea dacă ei pot participa la competiție”

„Toți au rămas singuri în camerele lor, unde le-a fost adusă mâncarea. Duminică, nu au primit autorizația să se antreneze și sunt supuși în fiecare zi testelor PCR”, a anunțat Masa Takaya, directorul de comunicare al Comitetului de Organizare.

ADVERTISEMENT

Asociația de fotbal din Africa de Sud a confirmat Thabiso Monyane și Kamohelo Mahlatsi sunt jucătorii depistații pozitiv. Toți membrii care fac parte din lotul naționalei sud africane au fost nevoiți să intre in carantină.

Toate rezultatele de duminică au fost negative și atâta timp cât ele vor continua, echipa va fi lăsată să se antreneze într-un balon sintetic, în timp ce se pregătește pentru meciul cu Japonia de joi.

ADVERTISEMENT

Coco Gauf, cea mai recentă jucătoare care se retrage de la Tokyo

Jucătoarea americană Coco Gauf a fost nevoită să se retragă de la Jocurile Olimpice din cauza unui test COVID-19 care i-a ieșit pozitiv. Gauff afirmă că este foarte dezamăgită de cele întâmplate și ca a trebuit să renunțe la debutul său în competiția care în mod normal are loc din patru în patru ani.

„Întotdeauna a fost un vis al meu să reprezint SUA la olimpiadă și sper că vor fi mult mai multe șanse să fac acest lucru în viitor”, a declarat tânăra de 17 ani, care a reușit să ajungă până în turul patru la Wimbledon.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi visează la o medalie la Jocurile Olimpice

În ciuda faptului că nu beneficiază de cei mai buni jucători la Jocurile Olimpice, Mirel Rădoi a rămas setat pe obiectivul de a se întoarce cu o medalie de la Tokyo, deși recunoaște că nu știe cu exactitate ce înseamnă această competiție.

În mintea mea de om nebun am zis că ne batem la o medalie. Dar va trebui să luăm lucrurile pas cu pas. Prima etapă va fi aceea să trecem de faza grupelor.

ADVERTISEMENT

Degeaba vorbim de medalii, de finală, de finala mică, dacă noi nu suntem în stare să abordăm fiecare meci la victorie și să reușim să aducem punctele necesare pentru a trece de faza grupelor.

Vrem să le mulțumim cluburilor care și-au lăsat jucătorii pentru că ne-au salvat dacă pot să spun așa. Au avut un dialog extraordinar cu noi.

Neau spus ‘Suntem mândri să avem jucători la echipa națională. Puteți să luați pe cine doriți’. Vreau să le mulțumesc celor de la Farul Constanța, Astra, Hermannstadt, Botoșani, Voluntari”, a declarat selecționerul României.

Naționala de fotbal a României debutează la Jocurile Olimpice, pe data de 22 iulie, împotriva reprezentativei din Honduras.

 

ADVERTISEMENT