Fotbal international

Probleme pentru Emiliano Martinez după gestul grosolan de la finala Mondialului! Ce a făcut Federaţia Franceză

Federația Franceză de Fotbal a luat atitudine după gesturile grosolane ale lui Emiliano Martinez de la finala Campionatului Mondial 2022.
24.12.2022 | 14:51
Probleme pentru Emiliano Martinez dupa gestul grosolan de la finala Mondialului Ce a facut Federatia Franceza
Emiliano Martinez întâmpină probleme după gesturile controversate după finala Cupei Mondiale. Sursă foto: Twitter - @nypost.
ADVERTISEMENT

Emiliano Martinez i-a ridiculizat pe fotbaliștii și suporterii francezi după ce Argentina a câștigat Cupa Mondială. Președintele Federației Franceze de Fotbal a luat atitudine și a depus o plângere oficială adresată omologului său din Argentina după gesturile controversate ale portarului, în mod special, la adresa lui Kylian Mbappe.

Federația Franceză de Fotbal, plângere oficială după gesturile lui Emiliano Martinez: „Acest excese sunt anormale”

Noël Le Graet, președintele Federației Franceze de Fotbal, s-a plâns, printr-o scrisoare pe care i-a trimis-o lui Claudio Tapia, președinele Federației Argentiniene de Fotbal, de reacțiile „anormale” ale lui Emiliano Martinez la adresa lui Kylian Mbappe.

ADVERTISEMENT

Șeful fotbalului din Franța a mărturisit printr-un interviu acordat ziarului Ouest-France că nu înțelege gesturile grosolane ale portarului în vârstă de 30 de ani, precizând că „aceste excese sunt anormale în cadrul unei competiții sportive”. 

Emiliano Martinez s-a folosit de „Mănușa de Aur”, trofeul de cel mai bun portar de la Campiontul Mondial, premiu pe care l-a revendicat, și i-a ridiculizat pe suporterii francezi de pe Lusail Iconic Stadium. De asemenea, în vestiar, goalkeeper-ul argentinian a cerut „un minut de reculegere” pentru Kylian Mbappe, ca mai apoi să apară în fața fanilor argentinieni cu o păpușă cu chipul atacantului francez.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sportului din Franța a catalogat „nedemn” și „vulgar”, gestul lui Emiliano Martinez

Amélie Oudéa-Castéra, ministrul Sportului din Franța, a criticat, de asemenea, atitudinea mai puțin fair-play a portarului lui Aston Villa. Într-o declarație pentru postul de radio francez RTL, Amélie Oudéa-Castéra a precizat că argentinienii au fost „învingători neeleganți”.

De asemenea, ministrul Sportului din Franța a precizat că există „un contrast foarte puternic între francezi (n.r. jucători), care au pierdut cu grație, și comportamentul nepotrivit și uneori foarte neplăcut al argentinienilor”. 

ADVERTISEMENT

Tot omul politic din Franța consideră că atitudinea fotbaliștilor sud-americani „nu a fost demnă de spectacolul pe care ni l-au oferit în meciul din finală”a spus Amélie Oudéa-Castéra.

Ministrul Economiei din Franța cere FIFA să investigheze gesturile lui Emiliano Martinez

Bruno Le Maire, ministrul Economiei din Franța, a cerut forului internațional să cerceteze gesturile controversate ale lui Emiliano Martinez care au fost îndreptate „nemeritat” spre jucătorii francezi.

ADVERTISEMENT

De asemenea, politicianul din Franța l-a luat în vizor pe Kun Aguero care l-a ironizat pe Eduardo Camavinga în privința numelui. „Acestea sunt insulte nedemne și ce face FIFA? Sportul înseamnă fair-play și respect pentru ceilalți, arătând respect și pentru cei învinși”, a spus Bruno Le Maire.

ADVERTISEMENT