Sport

Promisiunea făcută de Pep Guardiola înaintea meciului Manchester City – Real Madrid: ”Nu voi mai gândi prea mult”

Recunoscut ca fiind un tip inovator în fotbal, Pep Guardiola a promis că nu va veni cu nimic spectaculos la partida Manchester City - Real Madrid.
17.05.2023 | 13:28
Promisiunea facuta de Pep Guardiola inaintea meciului Manchester City  Real Madrid Nu voi mai gandi prea mult
Recunoscut ca fiind un tip inovator în fotbal, Pep Guardiola a promis că nu va veni cu nimic spectaculos la partida Manchester City - Real Madrid. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

”Cetățenii” sunt văzuți cu prima șansă la calificarea în marea finală de la Istanbul după remiza obținută pe Santiago Bernabeu, însă tehnicianul catalan a atras atenția că lucrurile sunt departe de a fi clarificte.

Pep Guardiola, promisiune interesantă înainte de Manchester City – Real Madrid

Pep Guardiola a surprins asistența la conferința de presă premergătoare întâlnirii Manchester City – Real Madrid, din manșa retur a semifinalelor Champions League, atunci când a promis că la acest joc nu va veni cu nicio invenție marcă proprie.

ADVERTISEMENT

”Veţi vedea mâine (n.r. – miercuri), nu pot să vă spun acum, altfel Carlo Ancelotti va… Dar nu va fi nimic special, mâine nu voi mai gândi prea mult, vă asigur, băieţi. Nu trebuie să facem nimic diferit de ce am făcut în trecut, doar să încercăm să fim mai fluizi.

Știm că adversarii noştri au şi ei armele lor, dar avem un plan de joc pe care trebuie să-l executăm ceva mai bine decât în tur. Vom încerca să ne creăm mai multe ocazii pentru că doar marcând putem să ajungem în finală.

ADVERTISEMENT

Trebuie să facem astfel încât jucătorii noştri din faţă să primească mingea în situaţii mai bune (…) Dar ne aşteptăm să întâlnim cel mai puternic dintre adversarii posibili în ultimii ani”, a declarat Guardiola.

Mesajul ibericului pentru jucătorii săi

Tehnicianul spaniol știe că și-a pus amprenta pe istoria clubului Manchester City, însă recunoaște că nu ar vrea să dea cu piciorul unei finale de Champions League și le-a transmis un mesaj simplu jucătorilor săi.

ADVERTISEMENT

”Moştenirea mea este deja excepţională, cu adevărat. Dar nu suntem atât de proşti încât să nu ne dăm seama de importanţa meciului de mâine datorită competiţiei, a adversarului nostru, din multe motive.

Dar le-am spus jucătorilor să o trăiască ca pe o oportunitate uriaşă, să profite de moment, de şansa incredibilă pe care o avem să fim aici. Totul este în mâinile noastre, totul depinde de noi, nu trebuie să facem lucruri excepţionale, doar să fim noi înşine şi să câştigăm un meci pentru a fi în finală”, a mai spus Pep Guardiola.

ADVERTISEMENT

Meciul tur s-a lăsat și cu un scandal, deoarece Manchester City a reușit să egaleze pe Bernabeu în minutul 67, după un gol de excepție al lui Kevin De Bruyne, care a înscris cu trasor cu exteriorul de la peste 20 de metri. Însă golul nu trebuia validat, după ce în aceeași fază Bernardo Silva a scăpat mingea în afara suprafeței de joc.

ADVERTISEMENT