Sporturi

Propunere uluitoare pentru Khabib. Câți bani i s-au oferit să se bată cu Floyd Mayweather

08.01.2021 | 11:40
Propunere uluitoare pentru Khabib Cati bani i sau oferit sa se bata cu Floyd Mayweather
ADVERTISEMENT

Rusul Khabib Nurmagomedov s-a retras din ring în 2020. Impresarul acestiia a dezvăluit că i s-au oferit 100.000.000 de dolari pentru a se lupta cu Floyd Mayweather! 

Însă oferta pe care a primit-o Khabib a fost una care implica intrarea în ringul de box, alături de Floyd Mayweather, și el retras. Rusul a refuzat total o astfel de variantă, pentru că nu vrea să aibă soarta lui Conor McGregor.

ADVERTISEMENT

În schimb, fostul luptător ar putea fi tentat de o revenire într-un ring de MMA, dacă ar primi o ofertă care să se ridice la același nivel, din punct de vedere financiar.

Propunere uluitoare pentru Khabib. Meci de box cu Floyd Mayweather?

În luna octombrie a anului 2020, Khabib Nurmagomedov anunța oficial că se retrage din ring. Rusul își motiva decizia prin faptul că nu mai poate lupta fără să îl aibă alături pe tatăl său. Nurmagomedov Sr. a fost răpus de coronavirus în vara anului trecut, iar mama rusului a insistat ca acesta să nu mai lupte, după decesul celui care i-a fost inclusiv antrenor.

ADVERTISEMENT

„Când UFC m-a sunat despre lupta cu Justin, am vorbit cu mama timp de 3 zile. Nu a vrut să merg să lupt fără tata, dar i-am promis că va fi ultima mea luptă”, spunea rusul la finalul luptei cu Justin Gaethje.

Însă de atunci, speculațiile cu privire la o revenire în ring a lui Khabib au răsărit în mod constant și mulți oameni s-au gândit că rusul ar putea să îi calce pe urme fostului rival, Conor McGregor. Irlandezul a acceptat să intre în ringul de box în august 2017, când a luptat contra marelui campion Floyd Mayweather. McGregor a pierdut, deși a dus lupta destul de bine.

ADVERTISEMENT

I s-au oferit 100.000.000 de dolari pentru a se bate cu americanul. Ar accepta, dar doar într-un ring de MMA!

Ali Adelaziz, impresarul lui Khabib Nurmagomedov, a dezvăluit că și rusul a primit o ofertă de a intra în ringul de box alături de Mayweather. Rețeta financiară ar fi fost una fabuloasă, însă sportivul care s-a retras în toamna lui 2020 din UFC nici nu a vrut să audă.

Motivația acestuia a fost reprezentată de faptul că nu are de gând să se facă de râs în ringul de box, sport pe care nu l-a practicat și cu care nu este familiarizat. Însă impresarul a mărturisit că fostul luptător nu ar refuza un meci cu Mayweather într-un ring MMA.

ADVERTISEMENT

„Ascultați. Ne-au fost oferiți 100.000.000 de dolari pentru a lupta cu Floyd Mayweather! Dana White era în board, toți erau acolo. Dar așa cum știți, Khabib Nurmagomedov este luptător de MMA. Așa că, dacă Floyd Mayweather dorea să vină să lupte în MMA și să ia bătaie…”, a declarat Adelaziz pentru TMZ.

O revenire în UFC nu ar fi deloc exclusă de rus, însă acesta a dezvăluit în decembrie 2020 că doar o propunere extrem de semnificativă din punct de vedere financiar l-ar putea tenta. El nu crede că Dana White îl poate ademeni cu un adversar interesant, ci doar cu bani. Culmea, Khabib menționa atunci exact suma care i s-a oferit pentru a boxa contra lui Mayweather.

„Nu există niciun interes sportiv aici. I-am învins pe amândoi, amândoi erau campioni şi au cedat în faţa mea. După cum zice un proverb de-ale noastre: ‘Calul nu aleargă până câştigă măgarul cursa’. Măgarii nici măcar nu participă în cursele de cai. Nu am niciun interes să lupt împotriva unuia dintre cei doi (n.r. McGregor sau Poirier). Imaginează-ţi că UFC ar oferi 100 de milioane. Asta ar ridica o problemă, ar trebui să mă gândesc. Dar sportiv, nu există miză”, declara Khabib.

ADVERTISEMENT