Sport

PSG ia în considerare vânzarea lui Neymar! Starul brazilian, așteptat cu brațele deschise la Barcelona

Neymar trece printr-o perioadă extrem de dificilă la PSG și ar putea fi pus pe lista de transferuri în vară, iar Barcelona vrea să profite de situație și să-l readucă pe Camp Nou.
06.04.2022 | 13:10
PSG ia in considerare vanzarea lui Neymar Starul brazilian asteptat cu bratele deschise la Barcelona
Neymar trece printr-o perioadă extrem de dificilă la PSG și ar putea fi pus pe lista de transferuri în vară, iar Barcelona vrea să profite de situație și să-l readucă pe Camp Nou. Sursă foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
ADVERTISEMENT

Eliminarea prematură a parizienilor din Champions League a aprins spiritele pe Parc des Princes, iar președintele Nasser Al-Khelaifi este pregătit să facă o amplă ”curățenie” la finalul sezonului.

Barcelona încearcă readucerea lui Neymar de la PSG

Este mai mult decât evident că actuala stare de fapt nu mai poate continua și din sezonul viitor, iar presa internațională mizează pe faptul că cel la care PSG va renunța este Neymar, mai ales că brazilianul este dorit din nou la Barcelona.

ADVERTISEMENT

Conform cotidianului Mundo Deportivo, conducătorii clubului parizian consideră că impactul atacantului de 30 de ani pe teren nu mai corespunde cu salariul său mare (n.r. – este cel mai bine plătit jucător), așa că nu ar împiedica o plecare a acestuia în vară.

Jurnaliștii catalani cred că Nasser Al-Khelaifi este dispus să asculte orice ofertă interesantă în ceea ce-l privește pe Neymar, însă marea problemă a unei astfel de mutări este venitul său uriaș pe care îl are la PSG, 4 milioane de euro pe lună plus bonusuri.

ADVERTISEMENT

Barcelona ar vrea să-l aducă înapoi, însă, ca acest lucru să se poată întâmpla, brazilianul va trebui să-și reducă mult din pretențiile salariale pentru a se putea încadra în baremurile stabilite de conducerea clubului catalan, care încearcă să redreseze situația financiară dezastruoasă.

Viitorul lui Neymar depinde de Mbappe

Unul dintre cei care și-ar dori ca brazilianul să revină pe Camp Nou este chiar căpitanul Gerard Pique. În urmă cu trei săptămâni, acesta a făcut un gest pe care fanii l-au interpretat ca un mesaj clar că Neymar se va întoarce la Barcelona.

ADVERTISEMENT

Plecarea lui Neymar de la PSG mai este condiționată și de ceea ce va face coechipierul său Kylian Mbappe, al cărui contract expiră la finalul acestui sezon. Dacă internaționalul francez va alege să meargă la Real Madrid, atunci parizienii nu ar mai fi dispuși să-l lase pe brazilian să plece.

Însă, în cazul care vor reuși să-l convingă pe Mbappe să continue pe Parc des Princes, atunci acesta ar primi garanții că va deveni liderul proiectului și Neymar ar putea fi vândut fără regrete, mai ales că s-ar obține o sumă bună de bani care ar fi reinvestită în alte transferuri.

ADVERTISEMENT

Cert este că situația starului brazilian nu este deloc una plăcută în capitala Franței, presa îl critică, fanii îl înjură constant, iar conducerea clubului și-a pierdut încrederea în el. Sunt tot mai multe perspective ca el să părăsească Parisul mai devreme de 2025, atunci când îi expiră contractul.


  • (P) Cota NETBET pentru Clermont – PSG: 1,62 este cota pentru „sub 1,5 goluri în prima repriză”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT