Sport

Radu Drăgușin, în mijlocul dezbaterilor după Manchester United – Tottenham 2-2. Ce a spus Florin Manea

Radu Drăgușin a prins ultimele 11 minute ale meciului Manchester United - Tottenham 2-2 și a fost implicat într-o fază din care gazdele puteau obține victoria.
15.01.2024 | 09:52
Radu Dragusin in mijlocul dezbaterilor dupa Manchester United  Tottenham 22 Ce a spus Florin Manea
Radu Drăgușin a prins ultimele 11 minute ale meciului Manchester United - Tottenham 2-2 și a fost implicat într-o fază din care gazdele puteau obține victoria. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Internaționalul român a fost trimis pe teren în minutul 85 în locul lui Oliver Skipp şi a evoluat în centrul defensivei lui Spurs. Pentru cele 11 minute jucate, fundașul şi-a asigurat 6.000 de euro.

A greșit sau nu Radu Drăgușin la ultima fază din Manchester United – Tottenham 2-2?

Radu Drăgușin a intrat abia pe finalul întâlnirii Manchester United – Tottenham 2-2, dar fanii gazdelor au cerut ca el să fie trimis pe teren încă de la pauză. Debutul ar fi putut fi stricat la ultima fază a jocului, atunci când Scott McTominay a ratat o ocazie uriașă pentru ”diavolii roșii”.

ADVERTISEMENT

Mai precis, în minutul 90+5, Alejandro Garnacho a centrat din partea stângă și McTominay, rămas singur în careul oaspeților, a reluat balonul cu capul peste poarta lui Guglielmo Vicario dintr-o poziție ideală.

Faza a creat discuții aprinse pe rețelele de socializare, iar Radu Drăgușin a fost în mijlocul lor. Unii consideră că fundașul român ar fi trebuie să-l marcheze pe mijlocașul scoțian al lui United, în timp ce alții îl apară și spun că s-a apărat bine când a plecat după Rasmus Hojlund.

ADVERTISEMENT

În momentul centrării, internaționalul român era în marcaj la atacantul danez și a plecat cu acesta. McTominay era apărat de fundașul stânga Destiny Udogie, însă acesta l-a scăpat din atenție pentru că îl mai avea în spatele său și pe brazilianul Antony.

Florin Manea îi ia apărarea lui Drăgușin

De aici s-a pornit o avalanșă de reacții în mediul online, pro și contra Radu Drăgușin. ”Am văzut faza, l-a scăpat din marcaj și pe Hojlund. Presa engleză l-ar fi scos clar vinovat dacă se marca”, ”Aproape că le-a făcut cadou un gol celor de la United” și ”E 50%-50%. Parțial era și vina lui”, sunt părerile celor care cred că românul a greșit.

ADVERTISEMENT

”Și eu am crezut inițial că a greșit la ocazia lui McTominay. Dar am revăzut acțiunea, e clar acum că nu e vina lui. Îl urmărește pe Hojlund, e ceva normal” sau ”Era clar treaba lui Udogie. Dacă Hojlund marca și Drăgușin ar fi rămas cu McTominay, cum ar fi fost?!”, afirmă cei care consideră că Drăgușin s-a apărat bine.

În discuții s-a implicat și Florin Manea, agentul jucătorului ajuns doar de câteva zile la Tottenham. ”Trebuie să iei omul din fața ta. În spate, ăla (n.r. – Udogie) trebuia să strângă”, este părerea impresarului. În schimb, publicația Daily Mail a scris: ”Drăgușin a fost neputincinos, nu a putut interveni în ultimul minut al prelungirilor, când United putea câștiga meciul”.

ADVERTISEMENT

În cele 11 minute, Drăgușin a reușit o intercepție și a avut o ieșire din apărare cu mingea la picior. El a avut 10 atingeri ale balonului, iar raportul paselor reușite este unul impresionant pentru un tânăr de 21 de ani la debutul în Premier League, 8 din 8.

ADVERTISEMENT