Sport

Radu Petrescu – Marian Barbu, cuplul de coșmar din arbitrajul românesc. Verdictul specialistului după ce lui Dinamo i s-au refuzat două penalty-uri cu Sepsi

Radu Petrescu - Marian Barbu pare să fie un cuplu de coșmar din arbitrajul românesc. Specialistul Marius Avram a comentat prestația celor doi.
04.12.2023 | 23:43
Radu Petrescu  Marian Barbu cuplul de cosmar din arbitrajul romanesc Verdictul specialistului dupa ce lui Dinamo i sau refuzat doua penaltyuri cu Sepsi
Radu Petrescu și Marian Barbu, cuplul de coșmar din arbitrajul românesc, au făcut praf și meciul Sepsi - Dinamo. foto; colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Marius Avram a analizat fazele controversate din confruntarea dintre Sepsi și Dinamo, scor 2-1 și susține că echipa bucureșteană trebuia să primească cel puțin o lovitură de la 11 metri. El i-a criticat dur pe centralul Radu Petrescu și pe Marian Barbu, arbitrul VAR, cei doi nefiind la prima ispravă de acest gen în SuperLiga.

Radu Petrescu – Marian Barbu, cuplul de coșmar din arbitrajul românesc, a făcut praf meciul Sepsi – Dinamo

Radu Petrescu – Marian Barbu pare să fie un cuplu de coșmar din arbitrajul românesc, Marius Avram criticându-i aspru după prestația celor doi din duelul Sepsi-Dinamo, scor 2-1.

ADVERTISEMENT

„Avem o fază controversată în suprafața de pedeapsă a lui Sepsi. Unul dintre jucătorii lui Dinamo este lovit cu brațul în față, cu cotul în cap.

Din punctul meu de vedere, se impunea lovitură de pedeapsă. Nu Patriche vine în adversar, ci adversarul sare și vine cu brațul către capul lui. E lovitură de la 11 metri.

ADVERTISEMENT

Intrarea este mai mult cu umărul, cu corpul. Pentru mine nu e clar, dau credit arbitrului, dar e o fază unde ar fi putut da ușor penalty și VAR i-ar fi confirmat decizia.

E 50-50 aici. Nu văd o mișcare a brațului, ci a corpului. E o fază la mâna arbitrului, dar se putea da penalty.”, a spus Marius Avram, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

Cuplul Marian Barbu (la centru) -Radu Petrescu (la VAR) a mai comis-o grav la meciul din ianuarie 2023 dintre Universitatea Cluj și Rapid, când nu au dictat un penalty pentru „șepcile roșii” la un duel între Oancea și Onea.

În sezonul trecut, la un meci dintre FC Voluntari și FCSB, cu Radu Petrescu la centru și Marian Barbu în cabina VAR, Malcom Edjouma era iertat de eliminare după ce l-a lovit cu crampoanele pe piept și pe gât pe Igor Armaș, mijlocașul francez primind doar cartonașul galben.

ADVERTISEMENT

Andrei Nicolescu: „Domnii arbitri se fac de râs!”

Andrei Nicolescu, administratorul special al lui Dinamo, a vorbit la finalul meciului cu Sepsi, atacându-l dur pe arbitrul Radu Petrescu: „Da, mă frustrează foarte tare atitudinea din ultimul timp a domnilor arbitri.

Se fac de râs, domnii arbitri își fac de râs meseria. Noi avem problemele și slăbiciunile noastre, recunosc, știm, dar nu se poate să avem două penaltyuri la VAR și să nu se dicteze. E frustrant și e o rușine.

Atât vreau să transmit: domnilor arbitri, stați liniștiți, echipa asta, Dinamo București, pe care dumneavoastră vreți să o retrogradați, are sânge în instalație și nu o să retrogradeze”.

„Da, e un mesaj foarte dur, dar noi am primit un singur penalty în acest sezon, avem peste 10 faze controversate în care noi suntem loviți de deciziile arbitrilor”, a mai spus Andrei Nicolescu.

ADVERTISEMENT