Sport

Rafael Nadal este mulțumit de cariera lui fantastică. „Nu voi fi frustrat din cauza lui Djokovic sau Federer”

Spaniolul Rafael Nadal nu ar fi deranjat dacă, la finalul carierei, Novak Djokovic sau Roger Federer ar avea mai multe titluri de Mare Șlem decât el, deoarece este mulțumit de tot ce a realizat până acum.
27.01.2022 | 10:13
Rafael Nadal este multumit de cariera lui fantastica Nu voi fi frustrat din cauza lui Djokovic sau Federer
Rafael Nadal îi poate depăși la Australian Open pe Novak Djokovic și Roger Federer la numărul de turnee de Mare Șlem. Sursa foto:
ADVERTISEMENT

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal (5 ATP) s-a calificat în semifinale la Australian Open 2022 și este la două meciuri de a stabili un nou record în ceea ce privește numărul de titluri de Mare Șlem, 21.

„Nu voi fi deranjat dacă Novak sau Roger termină cariera cu mai multe titluri de Mare Șlem decât mine”, a spus Rafael Nadal

Cu toate acestea, ibericul susține că nu va fi deranjat dacă, la finalul carierei, sârbul Novak Djokovic (1 ATP) sau elvețianul Roger Federer (17 ATP) ar avea mai multe titluri de Mare Șlem decât el.

ADVERTISEMENT

Nu cred că fericirea mea viitoare depinde de faptul că obțin cu un titlu de Mare Șlem mai mult decât ceilalți sau ei au mai multe decât mine.

Sunt super mulțumit cu tot ce am realizat până acum și mă simt o persoană foarte norocoasă în general pentru toate lucrurile care mi se întâmplă în această viață”, a declarat Rafael Nadal, conform thewest.com.au.

ADVERTISEMENT

Nu poți fi mereu supărat dacă vecinul are o casă mai mare ca a ta, un telefon sau altceva mai bun decât ai tu. Nu voi fi deranjat dacă Novak sau Roger termină cariera cu mai multe titluri de Mare Șlem decât mine”, a mai precizat ibericul pentru publicația amintită.

Rafael Nadal, Novak Djokovic și Roger Federer au câte 20 de titluri de Mare Șlem

În acest moment, toți cei trei mari jucători de tenis au câte 20 de titluri de Mare Șlem în palmares. Nadal a câștigat unul la Australian Open, 13 la Roland Garros, două la Wimbledon și patru la US Open.

ADVERTISEMENT

La rândul lui, Djokovic și-a adjudecat toate cele nouă finale pe care le-a jucat la Australian Open, are două titluri la Roland Garros, șase la Wimbledon și trei la US Open, fiind singurul dintre cei trei cu minimum două trofee de Mare Șlem la fiecare competiție.

În fine, Federer a câștigat de șase ori la Australian Open, o dată la Roland Garros, de opt ori la Wimbledon și de cinci ori la US Open.

ADVERTISEMENT

Roger Federer speră să joace la Roland Garros și Wimbledon

Măcinat de tot mai multe accidentări, Federer nu a mai jucat un meci din iulie 2021, când a fost învins în sferturi la Wimbledon de Hubert Hurkacz cu 6-3, 7-6 (4), 6-0.

A fost pentru prima dată după 2008 când Roger a pierdut un set într-un turneu de Mare Șlem fără să câștige un game. Precedenta situație s-a consumat în finala de la French Open, când a fost învins de Nadal cu 6-1, 6-3, 6-0.

Elvețianul intenționează să revină în acest sezon pe zgura pariziană de la Roland Garros. Deoarece turneul de la Wimbledon începe la trei săptămâni după turneul de Mare Șlem din Franța, Federer ar vrea să joace și acolo.

Situația lui Novak Djokovic în 2022 este incertă, dacă nu se vaccinează

În ceea ce-l privește pe Djokovic, acesta nu știe la ce turnee va juca în 2022. După ce a fost expulzat din Australia, ATP a transmis un comunicat tuturor jucătorilor, prin intermediul căruia le-a adus la cunoștință că trebuie să fie complet vaccinați pentru a participa la Roland Garros.

Ulterior, jucătorul spaniol Feliciano Lopez, care ocupă și funcția de director la Mutua Madrid Open, turneu deținut până de curând de Ion Țiriac, a lăsat să se înțeleagă că Djokovic nu va putea juca la competiția din capitala Spaniei dacă nu se va vaccina.

Iar Riccardo Piatti, fostul antrenor al lui Djokovic, i-a dat liderului clasamentului ATP o veste dură. „Va trebui să fii vaccinat pentru a juca în Marea Britanie, la Wimbledon. Aceeași situație este și în afara Europei, la Australian Open și US Open”, a spus el.

ADVERTISEMENT