Sport

Rapid – CSM Bucureşti, derby tensionat: gafe de neînţeles, arbitraj contestat şi deznodământ decis la ultima fază!

Rapid şi CSM Bucureşti au încheiat la egalitate, scor 31-31, în prima etapă din Liga Florilor. Derby-ul a fost decis la ultima fază, giuleştencele ratând printre degete o victorie importantă în starul sezonului.
28.08.2022 | 20:01
Rapid  CSM Bucuresti derby tensionat gafe de neinteles arbitraj contestat si deznodamant decis la ultima faza
Cristina Neagu, în meciul Rapid - CSM Bucureşti. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Rapid căuta răzbunare în prima etapă din Liga Florilor, după eşecul din Supercupa României cu CSM Bucureşti. Sala Giuleşti a fost renovată înainte de startul acestui sezon şi a găzduit derby-ul între principalele rivale la titlu.

Rapid – CSM Bucureşti, derby tensionat! Neagu a continuat duelul la distanţă cu galeria giuleştenilor

Sala a fost umplută la refuz, iar galeria Rapidului a creat o atmosferă de adevărat derby. Duelul la distanţă dintre Cristina Neagu şi galeria giuleşteană, început la Supercupă, a continuat şi în sala Giuleşti, acolo unde echipa lui Carlos Viver spera să rupă seria negativă în faţa “tigroaicelor”.

ADVERTISEMENT

A fost un meci tensionat, început mai bine de CSM Bucureşti, însă, spre finalul primei părţi, gazdele au pus stăpânire pe meci. Desfăşurarea a fost asemănătoare cu meciul din Supercupă, iar la pauză giuleştencele au intrat în avantaj, scor 18-15.

Rapid a avut +5 în debutul părţii secunde!

Debutul părţii secunde a aparţinut tot Rapidului, care s-a desprins la cinci goluri, scor 20-15. Fanii visau deja la prima victorie în faţa celor de la CSM Bucureşti şi un început perfect în noua ediţie a campionatului.

ADVERTISEMENT

Însă, CSM Bucureşti a reuşit, încet, cu răbdare, să strângă scorul. Cristina Neagu a avut din nou o evoluţie de excepţie, reuşind câteva goluri în situaţii critice, fructificând mai multe atacuri ajunse la limita jocului pasiv.

Alicia Fraga Fernandez, greşeli care au costat scump echipa lui Viver

De cealaltă parte, greşelile de mânuire a balonului provocate de Alicia Fraga Fernandez, una dintre cele mai tehnice handbaliste de la noi, au costat scump Rapidul. Avantajul s-a evaporat şi ultimele 10 minute au fost tensionate.

ADVERTISEMENT

Rapid a reuşit să rămână în avantaj, nu a cedat iniţiativa, iar “tigroaicele” au alergat după egalare. Dar a fost un meci cu multe greşeli de ambele părţi, cu un arbitraj contestat de ambele formaţii şi cu foarte multe aruncări de la 7 metri.

Marie Davidsen a salvat un punct pentru CSM Bucureşti!

Diana Ciucă a reuşit un meci excelent, însă la ultima aruncare de la 7 metri pe care a reuşit să o pareze, mingea a luat o traiectorie ciudată şi a sărit în poartă, spre uluiala lui Emilie Arntzen, cea care se resemnase cu ratarea. Egal ş ultim atac pentru Rapid.

ADVERTISEMENT

O fază excelentă pentru giuleştence, cu mingea ajunsă în extremă la Alexandra Badea care a aruncat slab, iar parada lui Marie Davidsen a salvat un punct pentru “tigroaice”, care rămân neînvinse de 11 meciuri în faţa Rapidului.

Sezon complicat pentru Rapid

S-a încheiat 31-31. Un punct câştigat de CSM Bucureşti şi pierdut de Rapid, după cum s-a jucat. Oricine ar fi învins, ar fi preluat statutul de favorită la titlu, în condiţiile în care cele două formaţii nu îşi permit prea mulţi paşi greşiţi dacă vor să câştige tot.

Va fi un sezon mai dificil pentru Rapid decât anul trecut. Giuleştencele evoluează cu presiunea echipei campioane, iar în acest an au de luptat şi pe frontul Ligii Campionilor, acolo unde îşi propun un rezultat important.

Rapid – CSM Bucureşti 31-31

Rapid: Korsos 5, Lacrabere 5, Kanor 4, Fernandez 4, Gutiérrez 3, Espínola 3, Lopez 2, Grozav 2, Guialo 1, Hernandez 1, Badea 1.

CSM Bucureşti: Neagu 9, Dembele 5, Omoregie 4, Zaadi 3, Pintea 3, Arntzen 3, Sudakova 2, Dindiligan 1, Aune 1.

*Marcatoarele din derby, conform Facebook Handbal Feminin

  • 9 goluri a marcat Cristina Neagu, cea mai bună marcatoare a “tigroaicelor”
  • 11 intervenţii a avut Diana Ciucă 
ADVERTISEMENT