Sport

Rapid, reacție vehementă la proiectul de lege care ajută CSA Steaua: ”Să joace Armata cu Poliția și cu Căile Ferate”

CSA Steaua ar putea primi drept de promovare în SuperLiga după ce s-a depus un proiect de lege în acest sens, iar acest lucru i-a nemulțumit pe șefii Rapidului.
13.04.2023 | 23:27
Rapid reactie vehementa la proiectul de lege care ajuta CSA Steaua Sa joace Armata cu Politia si cu Caile Ferate
CSA Steaua ar putea primi drept de promovare în SuperLiga după ce s-a depus un proiect de lege în acest sens, iar acest lucru i-a nemulțumit pe șefii Rapidului. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Fostul ministru al Apărării, Vasile Dâncu, vrea să elimine obstacolele legale care stau în calea promovării ”militarilor”, printr-un proiect de modificare a Legii 69/2000 a educației fizice și sportului care prevede că și persoanele juridice de drept public pot căpăta statut de cluburi sportive profesioniste, lucru care nu le este permis în momentul de față.

Proiectul de lege care vine în ajutorul CSA Steaua, i-a înfuriat pe șefii Rapidului

Mișcarea făcută de Vasile Dâncu a iscat un adevărat cutremur în fotbalul românesc, iar unul dintre acționarii Rapidului, Victor Angelescu, a criticat în termeni duri proiectul de lege care ar ajuta CSA Steaua să promoveze în SuperLiga.

ADVERTISEMENT

”Mi se pare aberant!  Statul trebuie să sprijine sportul, dar nu în acest fel! Este aberant pentru că practic ne întoarcem în comunism! Ar trebui să vină și Poliția sau Căile Ferate ca să își facă echipe, ca pe vremuri.

Treaba lor… Să joace Armata cu Poliția și cu Căile Ferate și cine mai era pe vremuri! Nu mi se pare o inițiativă normală! Nu cred că mai există undeva în Uniunea Europeană așa ceva!

ADVERTISEMENT

Noi vrem să investim în continuare, dar nu este o luptă corectă. Unii sunt pe bani privați, iar alții sunt pe banii tuturor! Nu e corect nici ca Primăriile se bage bani la cluburi în SuperLiga”, a declarat Angelescu, la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

Angelescu cere intervenția FRF

Șeful Rapidului consideră că statul ar trebui să se implice la alt nivel în fotbal și este de părere că este nevoie de intervenția FRF în acest caz, deoarece vor exista probleme dacă CSA Steaua va ajunge să joace în cupele europene.

ADVERTISEMENT

”S-au găsit tertipuri ca să ajute echipele. E nevoie de investiția statului în sport, dar la nivel juvenil sau la nivel de infrastructră. Nu se poate ca statul să bage bani la o echipă din SuperLiga! Nu e normal.

Federația Română și Liga ar trebui să intervină. Nu cred că Federația poate să fie de acord cu așa ceva. Dacă Steaua se califică pentru cupele europene ce se întâmplă? Eu știu că nu au voie echipele departamentale în cupele europene”, a mai spus Angelescu.

ADVERTISEMENT

Juristul CSA Steaua, Florin Talpan a jubilat după această veste şi a anunţat triumfător la FANATIK SUPERLIGAechipa care activează în Liga 2 Casa Pariurilor va avea drept de promovare încă din acest sezon.

ADVERTISEMENT