Sport

Dan Șucu, noul acționar al Rapidului, prezentat oficial. „Vom avea un buget de 7 milioane de euro. Nu mă voi implica pe partea sportivă”. Video

Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului, a susținut prima conferință de presă în calitate de acționar al clubului, alături de Victor Angelescu și președintele Daniel Niculae, iar omul de afaceri are planuri mari
25.05.2022 | 13:07
Dan Sucu noul actionar al Rapidului prezentat oficial Vom avea un buget de 7 milioane de euro Nu ma voi implica pe partea sportiva Video
Dan Șucu promite un buget de 7 milioane de euro pentru sezonul viitor
ADVERTISEMENT
25-05-2022
10:11

Dan Șucu, primele declarații ca acționar al Rapidului: „Peste 2 ani vom avea buget de 10 milioane de euro”

Dan Șucu și-a expus ideile și planurile legate de Rapid în prima conferință de presă ca acționar al echipei: „Sunt atăția rapidiști cu pedigree și eu sunt relativ recent în familia Rapidului. Mă gândesc totuși că aș putea să fac la fel de mult ca unul care îl are. În afaceri începi cu începutul. O imagine valorează cât o mie de cuvinte.

Vedeți noua bază a Rapidului, fosta bază Constructorul. Are 3,6 hectare. Terenul de lângă lac va fi ramforsat hibrid pentru echipa mare. Terenul din spate e pentru juniorii de la elită, pentru că ei trebuie să fie în preajma echipei mari și va avea un sistem inovator de material sintetic, dar cu granule naturale din plută. 

Cealaltă este baza Coresi, pentru sportul de masă. Cam 1.000 de copii vor face fotbal aici. Avem multe terenuri pentru toate vârstele. Clădirea de vestiare va avea și punct medical de ajutor, medicină sportivă. Acestea e ideea noastră de sport de masă. E o investiție de 5-6 milioane de euro”.

Dan Șucu anunță clar că nu se va implica în viața echipei: „Însă în partea organizațională am experiență de 25 de ani!”

Omul de afaceri le transmite suporterilor rapidiști și opiniei publice că nu va lua decizii din punct de vedere sportiv, dar va conduce Rapidul din punct de vedere administrativ și al business-ului: „Cum vom face toate acestea? Daniel Niculae se ocupă de partea sportivă. Nu sunt implicat în competiția sportivă în niciun fel, pentru că nu am competențe, însă în partea organizațională am experiență de 25 de ani.

Ce vom face? Linii de business clare, obiective clare, bugete, treaba aia care nu place nimănui, dar fără care nu se poate. Am mai vândut vreodată 8.000 de abonamente? Vrem să vindem 2,5 milioane de euro în publicitate. Ne-am separat foarte clar nevoie de publicitate locală a firmelor rapidiste și sigur că e și publicitate națională și sperăm să vină companii cât mai importante alături de Rapid. Vom avea un buget de 7 milioane de euro.

Anul viitor vom avea 10 milioane buget. Obiectivul este Cupa României și calificarea în play-off. Banii de cheltuit în plus vor fi substanțiali, dar trebuie să fim foarte atenți. Am făcut mai multe prostii atunci când am avut bani, decât atunci când am cheltuit doar cât am avut nevoie”.

Dan Șucu nu concepe ca statul să se implice financiar la Rapid: „Banul public nu are ce căuta în fotbal”

Dan Șucu crede cu tărie că administrația locală și centrală nu trebuie să finanțeze decât sportul de masă, nu cel de performanță: „Banul public nu are ce căuta în fotbal, e binevenit doar în sportul de masă. Firmele nu concurează de multe ori și cu statul sau alte probleme? Asta trebuie să îi împiedice să câștige?

Este o confuzie între performanță, care un lucru privat și partea de sport de masă care o problemă la nivel de societate. Nu avem nevoie de ajutorul niciunei primării sau entități statale! Intenționăm să fim transparenți și principiali și cred că toată lumea te lasă în pace când nu lucrezi cu statul”.

Dan Șucu, „înțepături” la adresa lui Neluțu Varga și laude pentru Hagi

„Nu ne interesează doar ideea de a fi campioni, ideea este cum ai câștigat. Vrem ca fanii să fie mândri de modul în care performanța a fost obținută. Pe parte organizațională, modelul de business de la CFR nu îl înțeleg aproape deloc. Nu e un model economic. Nu cunosc nicio afacere a lui Neluțu Varga. Eu nu am auzit niciodată de afacerile lui și de dânsul ca un om de afaceri.

Eu cred că primesc mult mai mult de la Rapid decât pot oferi Rapidului. Copiii mă întreabă numai de asta și e o feerie. Dacă CFR-ul a reușit să ia de cinci ori campionatul, probabil că și cei vor începe să câștige o vor face de 5, 10 ori la rând. Și următorii ar trebui să fim noi.

Îmi place foarte mult ce se întâmplă la echipa lui Hagi, însă problema e că tot ce se întâmplă în jurul clubului depinde numai de dânsul”.

Victor Angelescu va lua în continuare deciziile importante: „Dreptul de prevalare aparține acționarului original”

„Dreptul de prevalare aparține acționarului original. Repet, nu mă voi implica în probleme sportive. Victor Angelescu va lua deciziile în cea mai mare parte. În doi ani de zile va fi cel mai puternic clubul la nivel de juniori și un buget de peste 1 milion de euro. Aici am cerut eu drept de prevalare. E un subiect foarte important pentru mine.

Nu e o lovitură pentru țară că un guvern străin investeștește in fiecare an 3,5 milioane de euro pentru a juca împotriva ta? E un lucru normal asta? Reclamele la MOL sunt normale? Ăsta nu e un mod de a intra in competiție.

Acolo sunt haiduci nu e competiție. E strigător la cer. Vin cu bani ai contribualilor dintr-o țară vecină pentru a susține un club dintr-o altă țară? Asta se numește deturnare de fonduri și e pedepsită penal. Sunt tare curios ce s-ar întâmplă dacă ar veni Curtea de Conturi din Ungaria să vadă unde se duc banii contribuabilor maghiari!

Orice intervenție statală creează distorsiuni. Nu înțeleg de ce unii lideri local pompează bani în echipe fără suporteri. Asta aduce foarte neplăceri fotbalului și încurcă foarte mult competiția fotbalistică. Foarte mult!”, a declarat Dan Șucu într-o amplă conferință de presă.
  

La începutul lunii aprilie, Angelescu anunța că negociează cu omul de afaceri ca acesta să vină alături de ”vișinii” și preciza că bugetul clubului va fi unul impresionant.

Celebrul miliardar Dan Șucu a cumpărat acțiuni la Rapid

După o lună și jumătate, miliardarul Dan Șucu a achiziționat 50% din acțiunile clubului Rapid și a devenit co-acționar alături de Victor Angelescu. Primul obiectiv este intrarea în lupta la titlu în Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

”Ne dorim ca Rapid să redevină o echipă puternică, care an de an să lupte cu șanse reale la câștigarea titlului din Liga 1. Și, de ce nu, sperăm pe viitor să ne aducă satisfacțiile dorite și în competițiile europene.

Da, ne-am dori mult ca toți fanii Rapidului să fie din nou mândri de performanțele echipei. Și tot pentru fanii noștri, ne vom strădui ca aceste performanțe să fie obținute prin seriozitate și corectitudine.

ADVERTISEMENT

Ne dorim ca Rapid să fie un exemplu în Liga 1, de club ce își respectă promisiunile cu adevărat. Jucătorii și angajații Clubului să fie plătiți bine și fără întârzieri, iar contractele semnate cu partenerii să fie onorate întocmai și fără excepții”, se arată într-un comunicat al celor doi acționari postat pe pagina de Facebook a clubului.

Dan Șucu, prezentat oficial într-o conferință de presă

”De asemenea, ne dorim ca Rapid să se susțină independent și să nu stea niciodată cu mâna întinsă după bani publici. Mai mult, noi ne plătim taxele către stat și comunitate, și nu ne interesează să fim protejații niciunui politician.

ADVERTISEMENT

Ne dorim atât de multe pentru Rapid, și nu va fi ușor, dar cu toții știm că atunci când îți dorești ceva cu adevărat vei găsi soluția potrivită pentru a reuși”, se încheie mesajul celor doi oameni care vor conduce de acum înainte destinele giuleștenilor.

Rapid miliardar acțiuni

Prezentarea oficială a noului acționar Dan Șucu va avea loc miercuri, 25 mai, de la ora 13:00, în cadrul unei conferințe de presă la stadionul din Giulești. Evenimentul va fi transmis, în direct pe paginile de Facebook și YouTube ale FC Rapid 1923.

ADVERTISEMENT

Dan Șucu, în vârstă de 58 de ani, este unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din țara noastră, el deținând compania Mobexpert. În același timp, el este jurat și investitor la emisiunea ”Imperiul Leilor” de la Pro TV.

ADVERTISEMENT