Sport

Răspunsul FRF la acuzațiile lui Florin Prunea. Cât câștigă președintele Răzvan Burleanu

Federația Română de Fotbal a transmis un comunicat în care precizează care este salariul real al președintelui Răzvan Burleanu.
30.09.2022 | 14:32
Raspunsul FRF la acuzatiile lui Florin Prunea Cat castiga presedintele Razvan Burleanu
Răzvan Burleanu, 38 de ani, a fost reales în funcția de președinte al FRF în 2022 cu unanimitate de voturi. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Fostul internațional român Florin Prunea a lansat recent o acuzație la adresa președintelui FRF, Răzvan Burleanu, în care afirma că acesta ar încasa un salariu lunar net în valoare de 30 de mii de euro.

FRF: “Declarațiile domnului Prunea incită la violență”

Astăzi, biroul de presă al Federației Române de Fotbal a transmis un comunicat oficial pe site-ul său în care infirmă cele spuse de Prunea: “Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, lansate de domnul Florin Prunea și preluate de mass-media, Federația Română de Fotbal face următoare precizări:
Salariul lunar al președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, este de 20.000 lei net, aproximativ 4.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Deși ocupă și funcțiile de Administrator SC Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia și Președinte al Academiei Naționale de Fotbal, Răzvan Burleanu nu este remunerat pentru acestea.

Totodată, facem apel la mass-media să nu promoveze declarațiile domnului Florin Prunea care incită la violență și huliganism și care depășesc granițele activității profesionale a președintelui FRF sau ale fenomenului fotbalistic din România.

ADVERTISEMENT

Doar un turneu final la seniori sub comanda lui Burleanu

În fruntea federației din 2014, Răzvan Burleanu a fost reales în 2018, iar la alegerile din acest an nu a avut niciun contracandidat, câștigând un nou mandat de președinte cu unanimitate de voturi.

În timpul scurs de când se află la conducerea FRF, naționala de seniori a României a obținut o singură calificare la un turneu final, la EURO 2016, unde nu am depășit faza grupelor.

ADVERTISEMENT

Mai mult, în această lună, tricolorii au retrogradat în al treilea eșalon valoric din Nations League, după ce au terminat pe ultimul loc într-o grupă cu Bosnia, Muntenegru și Finlanda.

Tineretul, mândria țării

După ce vom privi un nou Mondial la televizor, ne vom pune iarăși speranțe în prima reprezentativă în calificările pentru Campionatul European din 2024, care încep anul viitor.

ADVERTISEMENT

Cele mai importante performanțe al fotbalului românesc cu Răzvan Burleanu președinte au fost realizate de echipa de tineret a României, care a ajuns în semifinalele Campionatului European din 2019 și s-a calificat după 56 de ani la Jocurile Olimpice, la Tokyo 2020.

ADVERTISEMENT