Sport

Răzvan Burleanu exultă după transferurile lui Radu Drăgușin și Horațiu Moldovan: ”Ne arată că e posibil!”

Răzvan Burleanu s-a arătat entuziasmat de transferurile pe care le-au prins în această iarnă Radu Drăgușin și Horațiu Moldovan.
30.01.2024 | 19:10
Razvan Burleanu exulta dupa transferurile lui Radu Dragusin si Horatiu Moldovan Ne arata ca e posibil
Răzvan Burleanu s-a arătat entuziasmat de transferurile pe care le-au prins în această iarnă Radu Drăgușin și Horațiu Moldovan. Sursă foto: Vasile Mihai-Antonio/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Fundașul echipei naționale a României a semnat cu Tottenham Hotspur, în timp ce portarul titular al ”tricolorilor” a ajuns la Atletico Madrid, care a plătit clauza de reziliere pe care jucătorul o avea cu Rapid.

Transferurile lui Radu Drăgușin și Horațiu Moldovan îl încântă pe Răzvan Burleanu

Într-o conferință de presă susținută la Casa Fotbalului la finalul primei ședințe de Comitet Executiv din anul 2024, Răzvan Burleanu a admis că transferurile lui Radu Drăgușin și Horațiu Moldovan pot fi un imbold uriaș pentru tinerii fotbaliști.

ADVERTISEMENT

”Le-am transmis că suntem foarte mândri de transferurilor lor. Ne-au bucurat! Radu Drăgușin și Horațiu Moldovan pot inspira și alți fotbaliști tineri. Ne arată că e posibil! Fie că te duci în Premier League sau La Liga, să te lupți cu Barcelona și Real. Ne-am dori să beneficieze de cât mai multe minute, astfel încât să fie în formă în vară, la Euro 2024.

În cazul lui Radu Drăgușin ar trebui să ne bucurăm și de suma mare plătită. În viitor n-ar trebui să fie străină fotbalului românesc. Ca să progresăm la echipa națională, avem nevoie de cât mai mulți fotbaliști la nivel înalt în Europa. Ritmul e total diferit”, a declarat Burleanu.

ADVERTISEMENT

Va primi FRF bani din transferul lui Drăgușin?

Întrebat dacă Federația Română de Fotbal va încasa vreun ban din transferul lui Drăgușin la Tottenham, președintele nu a știut să dea un răspuns concret, dar a explicat că există un sistem de plăți din partea FIFA.

”Nici nu vă pot infirma, nici nu vă pot confirma. Există un sistem automat de plăți din partea FIFA în cazul taxelor de solidaritate. Am asistat la o digitalizare a fenomenului, astfel încât să nu se mai piardă plăți pe drum.

ADVERTISEMENT

E o chestiune care ține de un departament al FRF. O să îi rugăm pe colegii noștri după conferință. Când un club dispare, într-adevăr banii vin către Federație națională. Ăsta e regulamentul, dar nu am toate detaliile legate de cazul concret”, a spus Răzvan Burleanu.

Tottenham a plătit celor de la Genoa 25 de milioane de euro pentru transferul lui Radu Drăguşin, plus alte 6 milioane de euro bonusuri. Astfel, fundașul în vârstă de 21 de ani a devenit cel mai scump român transferat vreodată.

ADVERTISEMENT

Transferul portarului Horațiu Moldovan a fost anunțat în exclusivitate la FANATIK. Titularul naționalei României a semnat un contract pe 4 ani și jumătate și va încasa un salariu net de 800.000 de euro în primul sezon, urmând ca acesta să crească apoi progresiv cu câte 180.000 de euro în fiecare an.

ADVERTISEMENT