Fotbal intern

Răzvan Marin se întoarce la locul ”faptei”! Mijlocașul păstrează vie amintirea debutului cu gol sub tricolor

31.03.2021 | 16:00
Razvan Marin se intoarce la locul faptei Mijlocasul pastreaza vie amintirea debutului cu gol sub tricolor
ADVERTISEMENT

Mijlocașul Răzvan Marin se întoarce la Erevan, locul debutului în echipa națională a României, dar păstrează vie amintirea primul joc sub tricolor în care a și reușit să marcheze.

Data de 9 octombrie 2016 va rămâne mereu în amintirea jucătorului de la Cagliari, pentru că a jucat primul meci la națională și a reușit să înscrie împotriva Armeniei într-un meci încheiat cu 5-0 în fața ”tricolorilor” conduși atunci de neamțul Christoph Daum.

ADVERTISEMENT

După patru ani și jumătate, fiul lui Petre Marin revine la Erevan pentru întâlnirea Armenia – România, din etapa a treia a preliminariilor CM 2022.

Amintire de neuitat pentru Răzvan Marin după debutul sub tricolor

Deși campania de calificare la Mondialul din 2018 a fost un eșec total pentru naționala României, Răzvan Marin își va aminti întotdeauna de jocul de la Erevan, care a însemnat debutul său la prima reprezentativă, dar și locul unde a marcat prima dată sub tricolor.

ADVERTISEMENT

Titularizat surprinzător de Christoph Daum, mijlocașul care atunci avea doar 20 de ani reușea să înscrie golul 3 al României. În minutul 12 al întâlnirii, Răzvan Marin a primit o pasă de la Stanciu, a preluat şi a şutat plasat din afara careului, lăsându-l fără replică pe portarul armenilor.

Momentul este păstrat viu în amintirea lui Răzvan Marin, deoarece el a ales de atunci să evolueze cu apărători care marchează acel moment. Pe una dintre aceste apărători apare imaginea bucuriei sale de după golul înscris la Erevan, iar pe cealaltă sunt inscripționate inițialele sale ”MR” și numărul care îl poartă acum ”18”.

ADVERTISEMENT

Răzvan Marin amintire debut

De atunci, mijlocașul crescut la Academia lui Gheorghe Hagi a jucat 27 de partide la prima reprezentativă, unde a ajuns un titular incontestabil, însă a mai marcat o singură dată, la amicalul cu Belarus din noiembrie anul trecut, când a transformat o lovitură de la 11 metri.

În actualul lot, doar 5 tricolori de la ultima victoria la Erevan

Răzvan Marin a fost integralist în primele două meciuri jucate de naționala României în preliminariile CM 2022, 3-2 cu Macedonia de Nord și 0-1 cu Germania, ambele disputate pe Arena Națională din Capitală.

ADVERTISEMENT

Dacă împotriva Macedoniei de Nord evoluția sa a fost una solidă și care a dat mare siguranță liniei de mijloc, prestația în fața nemților a fost mult mai modestă, așa din cauza valorii ridicate a adversarului. Per total, pentru ambele partide, tatăl său, Petre Marin, i-ar acorda nota 6.

În lotul României pentru meciul din această seară se mai regăsesc doar cinci fotbaliști care au fost la Erevan în octombrie 2016. Pe lângă Răzvan Marin, selecționerul Mirel Rădoi îi mai la dispoziție pe Nicolae Stanciu, Alin Toșca, Eric Bicfalvi și Claudiu Keșeru.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,37 este cota pentru ”nu se va marca între minutele 16-30” la meciul Armenia – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT