Sport

Reacția lui Marius Șumudică în „scandalul petardelor” de la Rapid: „Așteptăm să ne câștige numai galeria meciurile?”

Marius Şumudică a vorbit despre gestul galeriei de a nu încuraja echipa în meciul Rapid - Farul, în semn de protest după ce liderul de galerie a fost reţinut 30 de zile.
19.03.2024 | 19:12
Reactia lui Marius Sumudica in scandalul petardelor de la Rapid Asteptam sa ne castige numai galeria meciurile
Reacția lui Marius Șumudică în „scandalul petardelor” de la Rapid: „Așteptăm să ne câștige numai galeria meciurilor?". Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rapid a început cu stângul play-off-ul după ce a pierdut cu 1-2 confruntarea cu Farul Constanţa. Galeria giuleşteană nu a cântat niciun minut pe parcursul meciului după ce liderul de galerie Liviu Ungurean a fost reţinut într-un dosar de arme şi muniţii.

Reacția lui Marius Șumudică în „scandalul petardelor” de la Rapid: „Așteptăm să ne câștige numai galeria meciurilor?”

Marius Şumudică a vorbit în cadrul emisiunii SUFLET DE RAPIDIST despre “scandalul petardelor” de la Rapid şi de gestul galeriei care a decis să nu îşi încurajeze echipa în meciul cu Farul Constanţa din play-off:

ADVERTISEMENT

“Dacă mă întrebi cu ce s-a întâmplat cu reţinerea preşedintelui de club şi a liderilor de galerie… trecem prea departe să vorbim doar de teoria conspiraţiei sau lucruri de genul ăsta. 

Nu te opreşte nimeni să nu cânţi, nu îţi pune nimeni pumnul în gură. Dar aş vrea să pun şi eu o întrebare. Dacă pe Arena Naţională după acele incidente cu torţele în care galeria Rapidului a fost avertizată, dacă se întâmpla ca meciul să se joace cu tribunele goale mai vorbeam acum că n-au fost încurajaţi?

ADVERTISEMENT

Aşteptăm să ne câştige doar galeria jocul? Eu nu sunt de acord cu ceea ce au făcut. Trebuiau să fie alături de echipă. În momentul în care este reţinut şeful de galerie… înţeleg că el conduce o grămadă de brigăzi.

“Sunt foarte multe meciuri în care evoluţia n-a fost la nivelul încurajărilor de la suporteri”

Şi le acord o grămadă de circumstanţe şi suporterilor. Au fost aproape de ei, au făcut nişte bannere pentru el. Dar aşteptăm numai de la public? De ce mergem pe Arena Naţională ca să fim 40.000 de oameni şi să câştigăm?

ADVERTISEMENT

Sunt meciuri când avem nevoie de sprijinul publicului ca să întoarcem un rezultat. Îmi aduc aminte meciul cu Craiova, de la 1-3, cu aportul publicului întorci rezultatul. La fel, cu Hermannstadt, cu UTA Arad.

Sunt foarte multe meciuri în care evoluţia n-a fost la nivelul încurajărilor de la suporteri. Iar în deplasare sunt mai puţini suporteri, nu există presiunea stadionului şi Rapid are de suferit.

ADVERTISEMENT

Încă o dată, nu vreau să înţeleagă domnul Bergodi că analizez tehnico-tactic sau ce se întâmplă cu jucătorii. Vorbesc doar de relaţia suporteri-echipă. De această dată, suporterii au lipsit din acest film”, a spus Şumudică.

Şumudică: “Mai bine te huiduie, că te motivează. Dar când nu-i ai aproape”

Antrenorul a dezvăluit în emisiunea SUFLET DE RAPIDIST că este foarte dificil să joci pe Giuleşti şi să nu simţi galeria aproape, la fel cum s-a întâmplat în confruntarea Rapid – Farul:

Referitor la galerie, este unică. Te ajută enorm. Este greu să câştigi în Giuleşti. Dar şi când nu-i ai aproape… mai bine te huiduie, că te motivează. Dar când nu-i ai aproape, nici pozitiv, nici negativ.

Oamenii de la tribuna a II-a sunt cetăţeni care vin la meci şi au sânge vişiniu. Suporterii de acum sunt altfel. Pe mine mă atrăgea, să mă apropii de galerie, să fiu acolo unde e toba aia. Acum a evoluat. 

Acum, nu-i mai vezi cu mingea în spatele blocului. Stau acasă, pe calculatoare. Dacă mergi la Mec, e plin la Mec. Sunt aşa toţi (n.r. supraponderali), sedentarism. Nu mai este nicio bucurie”, a spus Şumudică.

Reacția lui Marius Șumudică în „scandalul petardelor” de la Rapid: „Așteptăm să ne câștige numai galeria meciurilor?”

ADVERTISEMENT