Fotbal international

Reacțiile presei internaționale după suspendarea lui Colțescu: „Au zis că n-a fost rasism, dar l-au pedepsit oricum”

08.03.2021 | 19:12
Reactiile presei internationale dupa suspendarea lui Coltescu Au zis ca na fost rasism dar lau pedepsit oricum
ADVERTISEMENT

Presa internațională a fost luată prin surprindere de anunțul suspendării lui Sebastian Colțescu, ca urmare a scandalului de rasism izbucnit la meciul din Liga Campionilor dintre PSG și Istanbul Bașakșehir. 

Unele televiziuni au intrat în „Breaking news” cu subiectul, iar publicații de renume, precum L’Equipe, s-au declarat contrariate de faptul că arbitrul român a fost suspendat, deși fusese achitat de acuzele de rasism.

ADVERTISEMENT

În schimb, presa din Turcia continuă să apere poziția membrilor lotului și staff-ului formației Istanbul Bașakșehir. Jurnaliștii l-au catalogat drept „arbitrul rasist” pe român.

Reacțiile presei internaționale după suspendarea lui Colțescu. Turcii l-au botezat „arbitrul rasist”

Anunțul suspendării lui Sebastian Colțescu a venit, parcă, de nicăieri, în condițiile în care toate semnalele indicau faptul că UEFA l-a absolvit pe arbitru de acuzațiile de rasism. Totuși, Colțescu nu va mai arbitra în competițiile organizate de UEFA până la finalul sezonului, pentru că se face vinovat de „comportament inadecvat”, conform forului continental.

ADVERTISEMENT

„În data de 11 februarie, în urma cercetărilor disciplinare efectuate de UEFA, s-a concluzionat că arbitrul nu a făcut niciun fel de remarci cu conotație rasistă. Dar Comitetul Disciplinar al UEFA a vrut oricum să îl sancționeze. Webo a fost suspendat timp de un meci pentru comportament nesportiv”, au remarcat francezii de la L’Equipe.

Turcii de la Halk TV au redat și ei informația și au fost mai puțin blânzi cu românul Colțescu. „A venit penalizarea de la UEFA pentru arbitrul rasist! Comitetul Disciplinar a înghețat delegările arbitrului până la finalul sezonului, din cauza jignirilor rasiste pe care i le-a adus lui Pierre Webo”, notează turcii, care continuă să coreleze pedeapsa aplicată arbitrului cu acuzațiile de rasism.

ADVERTISEMENT

Englezii de la Football Daily au intrat în „Breaking news” cu informația legată de suspendarea lui Sebastian Colțescu și au prezentat informația imediat ce au intrat în posesia ei. „UEFA l-a suspendat pe arbitrul român Sebastian Colțescu până la finalul sezonului, după ce a cosniderat că acesta a avut un comportament nepotrivit la meciul din Champions League dintre PSG și Istanbul Bașakșehir”, au notat englezii.

Octavian Șovre a scăpat ieftin. A fost doar mustrat!

Ceea ce surprinde în urma deciziei UEFA este faptul că, deși FANATIK a prezentat în exclusivitate faptul că Octavian Șovre a fost primul care a folosit apelativul „ăla negru” pentru a-l indica pe Pierre Webo, tușierul a scăpat fără nicio pedeapsă! L’Equipe anunță că Șovre scapă doar cu o mustrare în urma incidentului din data de 8 decembrie 2020.

ADVERTISEMENT

Vă reamintim că Sebastian Colțescu a fost suspendat, în mod oficial, pentru „comportament nepotrivit” la adresa lui Webo. Antrenorul secund al celor de la Istanbul Bașakșehir a fost indicat de Șovre și de Colțescu prin utilizarea apelativului „ăla negru”, care nu a fost totuși considerat rasist de UEFA.

ADVERTISEMENT