Sport

Real Madrid, ”regina” rețelelor de socializare. Câți urmăritori au ”galacticii” și cine se mai află pe podium

Fiecare club care se respectă a înțeles că rețelele de socializare reprezintă viitorul și și-au adaptat strategiile pentru a fi în top, iar Real Madrid se află în fruntea listei.
14.06.2023 | 14:41
Real Madrid regina retelelor de socializare Cati urmaritori au galacticii si cine se mai afla pe podium
Fiecare club care se respectă a înțeles că rețelele de socializare reprezintă viitorul și și-au adaptat strategiile pentru a fi în top, iar Real Madrid se află în fruntea listei. Sursă foto: cnn.com
ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că au avut un sezon ratat, fără titlu în La Liga și eliminați în semifinalele Champions League, ”galacticii” sunt răsfățații social media și asta chiar dacă în această vară și-au pierdut cel mai bun jucător, Karim Benzema.

Real Madrid, echipa cu cei mai mulţi urmăritori pe rețelele de socializare

Observatorul fotbalului CIES a prezentat pe site-ul oficial topul 100 mondial al echipelor cu numărul cel mai mare de urmăritori pe rețelele de socializare, iar Real Madrid se află pe prima poziție, cu 363 de milioane de abonați în mediul online.

ADVERTISEMENT

”Galacticii” sunt urmați în această ierarhie de marea lor rivală FC Barcelona, cu 342 de milioane de următori. Manchester United este al treilea club care are peste 200 de milioane de abonaţi (206), în timp PSG ocupă locul patru, cu 186 de milioane.

În continuare, Top 10 este completat de Juventus Torino, cu 144 de milioane, Chelsea, cu 134 de milioane, Manchester City și Liverpool, ambele cu câte 131 de milioane, Bayern Munchen, cu 127 de milioane, și Arsenal, cu 93,7 milioane.

ADVERTISEMENT

Real Madrid este cel mai urmărit club din lume pe Instagram (135 de milioane) și Facebook (117 milioane), primul loc pe Twitter este deținut de Barcelona (83 de milioane), în timp ce în fruntea TikTok se află PSG (40 de milioane).

Prin comparație, toate aceste cifre sunt cu mult sub cele și mai exorbitante înregistrate de sportivi ca persoană, precum Cristiano Ronaldo (859 de milioane de urmăritori, dintre care 587 de milioane pe Instagram) sau Lionel Messi (582 de milioane, dintre care 468 de milioane pe Instagram).

ADVERTISEMENT

Flamengo, primul club din afara celor cinci mari campionate ale Europei

Dacă am scoate din ecuație cele cinci mari campionate din Europa, primul club ca număr de următori pe rețelele de socializare ar fi Flamengo din Brazilia, cu 50 de milioane de abonați, urmat de egiptenii de la Al-Ahly, cu 45 de milioane şi turcii de la Galatasaray, cu 40 de milioane.

În Top 100 se mai regăsesc echipe din Arabia Saudită, Indonezia, Argentina, Olanda, Mexic, Portugalia, Iran, Tanzania, Africa de Sud, Maroc, Columbia, Ecuador, India, SUA, Chile, Rusia şi Scoţia.

ADVERTISEMENT

Situația la vârful ierarhiei cluburilor s-ar putea schimba semnificativ dacă Real Madrid va continua să piardă vedete pe bandă rulantă. După plecările lui Marco Asensio, Mariano Diaz, Eden Hazard și Karim Benzema se zvonește că Vinicius ar putea ajunge la Chelsea.

ADVERTISEMENT