Sport

Real Madrid s-a răzbunat pe Barcelona în Cupa Spaniei! “Galacticii” au evitat miraculos o umilință totală pe plan intern

Real Madrid a câştigat cu 4-0 pe Camp Nou şi seste în finala Cupei. "Galacticii" se răzbună în ultimul Clasico al sezonului, Barca având câştig de cauză în La Liga şi Supercupă.
06.04.2023 | 00:35
Real Madrid sa razbunat pe Barcelona in Cupa Spaniei Galacticii au evitat miraculos o umilinta totala pe plan intern
Real Madrid a făcut legea pe Camp Nou. Sursa: Twitter
ADVERTISEMENT

Înainte de deplasarea pe Camp Nou, Real Madrid a pierdut ultimele trei meciuri în “El Clasico”, în campionat, Supercupa Spaniei şi în manşa tur din semifinala Cupei. Dar “galacticii” au făcut o demonstraţie de fotbal.

Real Madrid s-a răzbunat pe Barcelona în Cupa Spaniei!

Real Madrid s-a impus cu 4-0 şi se califică en-fanfare în finala Cupei Regelui, acolo unde vor întâlni Osasuna. “Galacticii” mai spală astfel din umilinţele suferite în faţa rivalei în actuala stagiune.

ADVERTISEMENT

Real Madrid a fost îngenuncheată de marea rivală atât în campionat cât şi în Supercupa Spaniei. Catalanii au 12 puncte avans în faţa “galacticilor”, în timp ce Supercupa a fost câştigată de Barcelona cu 3-1, într-un meci disputat la Riadh, în Arabia Saudită.

Madrilenii au performat mai bine în cupele europene. Real Madrid a rămas în cursa pentru un nou trofeu al Ligii Campionilor, fiind calificată în sferturile de finală, unde va întâlni Chelsea. În schimb, Barcelona a fost eliminată din faza grupelor şi ulterior în play-off-ul Europa League de Manchester United.

ADVERTISEMENT

“Galacticii” au şansa să cucerească trofeul după nouă ani

Însă, înfrângerile de pe plan intern au căzut greu pentru Real Madrid. “Galacticii” nu mai au şanse reale la titlu, diferenţa fiind uriaşă. Şi în Supercupa Spaniei, Barcelona s-a impus clar, golul de onoare fiind marcat de Benzema.

Dar, răzbunarea a venit în ultimul El Clasico al sezonului. Real Madrid are şansa după nouă ani de a câştiga Cupa Regelui. Ultima dată a fost la primul mandat al lui Carlo Ancelotti pe banca echipei blanco.

ADVERTISEMENT

În 2014, Real Madrid a învins în finală rivala Barcelona cu 2-1. Meciul a rămas în istorie pentru celebra cursă a lui Gareth Bale din minutul 85 care l-a depăşit pe Bartra prin afara terenului, înainte de a trimite mingea în poarta lui Pinto.

Real Madrid mai are un obiectiv important: Liga Campionilor

Real Madrid mai are un mare obiectiv în acest final de sezon. Echipa lui Carlo Ancelotti încearcă să câştige a două Ligă a Campionilor la rând. “Galacticii” vor evolua împotriva lui Chelsea în sferturi, iar în semifinale vor întâlni învingătoarea dintre Bayern şi Manchester City.

ADVERTISEMENT

Pe plan intern, Barcelona va câştiga titlul după o pauză de patru ani. Catalanii au 12 puncte avans în faţa rivalei, iar Xavi se îndreaptă spre primul campionat în La Liga din postura de antrenor.

ADVERTISEMENT