Fotbal international

Regele Felipe al VI-lea, vizită surpriză în vestiarul naționalei Spaniei. Ce le-a transmis jucătorilor după victoria în fața Costa Ricăi. Video

Naționala Spaniei a debutat cu victorie categorică în fața Costa Ricăi, iar la final jucătorii au primit o vizită neașteptată în vestiar din partea Regelui Felipe al VI-lea.
24.11.2022 | 13:26
Regele Felipe al VIlea vizita surpriza in vestiarul nationalei Spaniei Ce lea transmis jucatorilor dupa victoria in fata Costa Ricai Video
Naționala Spaniei a debutat cu victorie categorică în fața Costa Ricăi, iar la final jucătorii au primit o vizită neașteptată în vestiar din partea Regelui Felipe al VI-lea. Sursă foto: Marca
ADVERTISEMENT

Ibericii au făcut spectacol total la primul meci de la Cupa Mondială din Qatar și și-au depus o serioasă candidatură la câștigarea trofeului.

Vizită a Regelui Felipe al VI-lea în vestiarul naționalei Spaniei

Victoria în fața Costa Ricăi a fost urmărită din tribună și de Regele Felipe al VI-lea, iar la final, extrem de fericit de evoluția naționalei Spaniei, acesta a mers în vizită în vestiar și le-a vorbit jucătorilor.

ADVERTISEMENT

În prezența președintelui federației, Luis Rubiales, monarhul a mers prima dată și l-a îmbrățișat pe selecționerul Luis Enrique, iar apoi a dat mâna cu toții jucătorii din lot. Regele le-a ținut și un scurt discurs fotbaliștilor, împănat și cu glume.

”Continuați să faceți același lucru. De acum, doar trebuie să faceți același lucru”, le-a spus el, stârnind râsul jucătorilor. ”A mai rămas mult din turneu. Nu am mers niciodată la un meci cu un asemenea rezultat. M-am bucurat.

ADVERTISEMENT

Pe lângă rezultat, a fost o bucurie să văd jocul frumos. Nu sunt un expert, dar nu am văzut niciodată o așa diferență. A fost o bucurie, un spectacol. E frumos să începi așa o Cupă Mondială”, a declarat Felipe al VI-lea.

Spania, în istoria Cupei Mondiale

În final, monarhul a primit din partea tânărului mijlocaș Gavi un tricou al echipei naționale a Spaniei cu numărul 9 purtat de fotbalistul de la FC Barcelona și semnat de tot lotul Spaniei.

ADVERTISEMENT

Spania a învins Costa Rica cu un neverosimil 7-0, cel mai categoric succes din istoria sa la o Cupă Mondială, și intră în topul scorurilor fluviu la cea mai importantă competiție fotbalistică.

Este pentru prima dată de la succesul Portugaliei, în 2010, contra Coreei de Nord, când se înregistrează o diferență de șapte goluri. Și întâia dată când o echipă marchează de șapte ori după celebrul 7-1 al Germaniei contra Braziliei, în 2014.

ADVERTISEMENT

Spania a ajuns la a 16-a participare la o Cupă Mondială şi a marcat golul 100 în meciul cu Costa Rica prin Dani Olmo. Reuşita a venit după o succesiune de pase care a adus aminte de perioada 2008-2012, când ibericii făceau spectacol cu “tiki-taka”.

ADVERTISEMENT
Tags: