Sport

Reportaj FANATIK de la inaugurarea spectaculoasă a noului stadion al Rapidului: „Aici e Giulești!”. Foto+Video

Rapid a avut parte de un show total la inaugurarea noului stadion Giulești, iar evenimentele amicalului cu Poli Timișoara au fost eclipsate de spectacolul din tribune și de show-ul pregătit de conducerea clubului.
27.03.2022 | 01:26
Stadionul Giulești a fost în sfârșit inaugurat, iar Rapid a revenit „din nou acasă” după aproape trei ani
ADVERTISEMENT

FANATIK a fost la inaugurarea noului stadion Giulești, a doua arenă a „granzilor” din Capitală, după Ghencea.

Site-ul nostru a anunțat în exclusivitate show-ul spectaculos pregătit de luni bune de clubul Rapid pentru acest eveniment important din istoria familiei alb-vișinie, un moment așteptat cu nerăbdare de către toată suflarea rapidistă.

ADVERTISEMENT

Reportaj FANATIK de la inaugurarea noului stadion Giulești. Sărbătoarea care pregătește Rapidul de centenar

Suporterii Rapidului au avut prilejul să se bucure cu adevărat de această sărbătoare, cu un stadion plin și fără restricțiile care au ținut fanii departe de stadion aproape doi ani de zile.

Lucas Drăghia, un puști de 16 ani a fost cel care a devenit peste noapte parte din istoria Rapidului, nouarul fiind primul marcator pe noul stadion Giulești, în meciul dintre Rapid U16 și Poli Timișoara U16.

ADVERTISEMENT
Lucas Drăghia, primul marcator pe noul stadion GIulești în meciul dintre Rapid U16 și Poli Timișoara U16
Lucas Drăghia, primul marcator pe noul stadion GIulești în meciul dintre Rapid U16 și Poli Timișoara U16.

Primul meci de pe stadionului Giulești, s-a încheiat egal, 1-1, așa cum e frumos pentru două echipe care sunt înfrățite și au scandat pe parcursul partidei numele celor două echipe.

Jucătorii Rapidului și ai lui Poli Timișoara au cântat împreună la finalul meciului
Jucătorii Rapidului U16 și ai lui Poli Timișoara U16 au cântat împreună la finalul meciului, la ambele peluze ale stadionului.

Momentul mult așteptat: Mircea Lucescu a revenit pe banca Rapidului

Mircea Lucescu este cu siguranță unul dintre cele mai importante personaje din istoria clubului Rapid și a fost primit cu urale de către tot stadionul.

ADVERTISEMENT

Cel mai titrat antrenor din istoria Rapidului nu a ratat momentul și a mers să salute galeria, la insistențele publicului giuleștean.

Mircea Lucescu, alături de Rică Răducanu și Dembrovschi
Mircea Lucescu, alături de Rică Răducanu și Dembrovschi.

Inaugurarea stadionului Giulești încărcată de simbolistică: „Galeria din ceruri”

Întregul spectacol de inaugurare a stadionului Giulești a fost încărcat de simbolistică. Imediat după meciul legendelor Rapidului a urmat un moment special, un omagiu adus tuturor personalităților care de-a lungul timpului au susținut Rapidul.

ADVERTISEMENT

Publicul a aplaudat frenetic la auzul numelor lui Gheorghe Dinică, Jean Constantin, Puiu Călinescu, Adrian Păunescu, Valeriu Sterian, Ioana Radu și a altor mari personalități care au susținut Rapidul de-a lungul timpului și din păcate nu mai sunt printre noi.

Printre toate aceste nume sonore, au fost enumerați și mai mulți suporteri, printre care și Tudorică Trompetistul, al cărui instrument s-a auzit încă o dată răsunând pe Giulești.

Rică Răducanu a revenit în poarta Rapidului

Deși se confruntă cu probleme de sănătate, ajuns la 75 de ani, Rică Răducanu a revenit pentru câteva minute în poarta Rapidului, deși înainte de meci spunea cu regret că nu poate intra pe teren.

Mihai Iosif a avut și el momentul lui de glorie, fiind ovaționat de întreg stadionul, iar fostul antrenor al Rapidului s-a dezlănțuit și a sprintat să salute suporterii din toate cele patru tribune ale stadionului, ba chiar a intrat pe teren deși meciul se afla în desfășurare.

„Miță” chiar s-a îmbrățișat și s-a pupat cu noul antrenor al echipei, Adrian Mutu, semn că a trecut peste despărțirea de Rapid și nu îi poartă pică „Briliantului”.

Andrei Păunescu, arc peste timp pe stadionul Giulești: „Am fost aici când s-a auzit pentru prima oară imnul Rapidului!”

Fiul poetului Adrian Păunescu, Andrei Păunescu, a susținut un mini-concert, iar momentul mult așteptat a fost intonarea imnului „Suntem peste tot acasă”. Chitara și vocea sa s-a unit într-o singură voce, în cor cu cei 14.000 de suporteri.

Artistul a acordat și un bis și a mai cântat încă o dată imnul Rapidului înainte de meciul principal al serii dintre Rapid și Poli Timișoara.

„Frunzuliță iarbă deasă”… de Giulești. Trupa Subcarpați a ridicat în picioare suporterii

Una dintre cele mai în vogă trupe din underground-ul românesc, Subcarpați, a susținut un super concert pe scena amplasată în colțul Peluzei Sud.

Președintele Rapidului, Daniel Niculae, a lăsat echipamentul de joc și a apărut pe scenă în costum. A cântat alături de Rappa „Rapid, boala sufletelor boeme”, „Nico” fiind recunoscut drept un fan al genului hip-hop.

Galeria Rapidului recital la scenă deschisă, alături de micuța, dar inimoasă galerie a lui Poli Timișoara

Galeria Rapidului a oferit un show pirotehnic de excepție, așa cum a obișnuit la derby-urile din Liga 1, iar pe Giulești au revenit toate incredientele care aduceau aminte de atmosfera de pe vechiul stadion.

Deși în număr mult mai mic, galeria lui Poli Timișoara a colorat și mai mult atmosfera în peluza cealalată. Oamenii au venit de la sute de kilometri distanță și au profitat de ocazie.

Atmosfera în peluza ocupată de galeria lui Poli Timișoara
Atmosfera în peluza ocupată de galeria lui Poli Timișoara.

Ar fi nedrept pentru această sărbătoare a clubului Rapid pentru a vorbi foarte mult despre ce s-a întâmplat pe teren, fiind vizibil în jocul celor două echipe că meciul nu are nicio miză. Însă suporterii alb-vișinii au sperat până în ultimul moment ca favoriții să înscrie, după ce căpitanul Cristi Săpunaru a ratat un penalty, trimițând balonul pe lângă poartă.

Ba mai mult, Rapid a mai avut două goluri anulate. Primul în debutul primei reprize, după un ofsaid la Adrian Bălan, apoi încă unul în repriza a doua. Arbitra partidei a apucat să fluiere și să dicteze lovitură liberă pentru giuleșteni, iar reușita nu a putut fi validată.

Atacantul marocan Younes Marzouk a reușit în cele din urmă să spargă gheața și să devină primul marcator pe noul stadion Giulești din actuala echipă a Rapidului.

Jucătorii lui Poli Timișoara și Rapid, recital în fața galeriei Rapidului la final meciului.

Finalul acestui spectacol grandios a avut parte de un moment emoționant. Imediat după finalul partidei, jucătorii lui Poli Timișoara și Rapid au cântat în fața peluzei la care stăteau fanii giuleșteni.

Povestea frăției dintre cele două galerii merge mai departe, iar suporterii celor două echipe părăsesc împreună scena de pe Giulești. Rapid e din nou acasă. „Aici e Giulești!”.

ADVERTISEMENT