News

Restricție de viteză la metrou, între Romană și Victoriei. Explicațiile Metrorex au atras multe ironii: ”Mai ajungem la muncă?”

Reprezentanții Metrorex au transmis călătorilor că până pe 3 septembrie trenurile de metrou vor circula cu maximum 5 kilometri/oră între Piața Romană și Piața Victoriei.
25.08.2022 | 15:23
Restrictie de viteza la metrou intre Romana si Victoriei Explicatiile Metrorex au atras multe ironii Mai ajungem la munca
Lucrări de reparații între stațiile de metrou Piața Romană și Piața Victoriei. Foto: Metrorex / Facebook
ADVERTISEMENT

Această restricție de viteză la metrou vine în contextul în care între Piața Romană și Piața Victoriei vor fi efectuate lucrări de reparații. Reprezentanții Metrorex au precizat că intervențiile muncitorilor vor fi făcute noaptea, dar este nevoie de mai mult timp pentru finalizarea acestora.

Trafic îngreunat la metrou, între Piața Romană și Piața Victoriei

Pe Magistrala 2 de metrou, între Piața Romană și Piața Victoriei 1, pe o distanța de aproximativ 230 m a fost introdusă restricția de viteză de 5 km/ h, ca urmare a efectuării de lucrări la calea de rulare.

ADVERTISEMENT

Restricția de viteză este valabilă până pe data 3.09.2022. La metrou, lucrările de infrastructură se realizează în fiecare noapte, când trenurile sunt retrase din circulație.

Mulțumim pentru înțelegere”, a transmis Metrorex pe Facebook. Anunțul a fost primit cu ironie de unii călători deranjați de perioada în care au fost anunțate lucrările de reparaații.

ADVERTISEMENT

E clar, după ce că vin trenurile rar, acum mai merg și cu restricții de viteză… Mai ajungem la muncă?”, a fost reacția unei internaute. Un alt călător a anticipat că în urma anunțului Metrorex vor exista anumite întârzieri:

Metrorex vine în sprijinul nevăzătorilor

Un răspuns tehnic irefutabil la întrebarea: ‘De ce ai întârziat și astăzi la birou?‘” Altfel, Metrorex a anunțat că va dota cele 63 de staţii cu elemente din oţel inoxidabil şi cu panouri de semnalistică Braille pentru persoanele cu deficienţe de vedere.

ADVERTISEMENT

Investiția a fost prevăzută în cadrul unui proiect în valoare de 24,128 milioane de lei, din fonduri europene nerambursabile. În prim-plan apare proiectul “Accesibilizarea staţiilor de metrou în funcţiune pentru persoanele cu deficienţe de vedere”.

Astfel, în staţia de metrou Anghel Saligny au fost finalizate lucrările de montare a elementelor din oţel inoxidabil. În același context, sursa citată a completat că au fost efectuate circa 70% dintre lucrări în staţia Nicolae Teclu.

ADVERTISEMENT

Totodată, în cel mai scurt timp va demara execuţia în staţiile Nicolae Grigorescu şi 1 Decembrie 1918. Elementele din oţel inoxidabil au fost instalate pentru a ghida persoanele cu deficienţe de vedere când coboară la metrou.

 

ADVERTISEMENT