Sport

Rezultat fabulos la Europeanul de handbal feminin. România speră la semifinale. Toate calculele

România a început din poziție de outsider grupele principale la Europeanul de handbal feminin, dar în acest moment a reintrat în calculele pentru semifinale.
13.11.2022 | 23:00
Rezultat fabulos la Europeanul de handbal feminin Romania spera la semifinale Toate calculele
România a început din poziție de outsider grupele principale la Europeanul de handbal feminin, dar în acest moment a reintrat în calculele pentru semifinale. Sursă foto: Facebook FRH - Federația Română de Handbal
ADVERTISEMENT

Deși a venit din prima fază a grupelor fără niciun punct, victoria împotriva Spaniei a reaprins speranțele în tabăra ”tricolorelor”.

România, șanse uriașe de a prinde semifinalele la Europeanul de handbal feminin

Chiar dacă succesul obținut în ultima secundă în fața ibericelor a dat startul unei bucurii fără margini, fetele lui Florentin Pera erau încă departe de a se putea gândi serios la careul de ași, dar era un început.

ADVERTISEMENT

Însă, rezultatele înregistrate duminică în grupa principală a României au deschis cu adevărat calea naționalei noastre către semifinalele Campionatului European de handbal feminin.

În primul meci al zilei, Țările de Jos și Spania au încheiat la egalitate, scor 29-29, un rezultat vital pentru trupa lui Florentin Pera în calculele calificării spre semifinale. De asemenea, la fel de importantă a fost victoria Franței în fața Muntenegrului, scor 27-19, într-un meci al formațiilor care au venit cu maxim de puncte din prima fază a grupelor.

ADVERTISEMENT

În acest moment, România dacă își va câștiga ultimele două partide din grupa principală, cu Muntenegru (marți, 15 noiembrie) și cu Germania (miercuri, 16 noiembrie), va avea asigurată prezența în semifinale, fără să mai depindă de vreun alt rezultat.

Golul lui Bazaliu ne-a pus într-o poziție favorabilă

Un alt rezultat care ne-a ajutat în aceste calcule a fost victoria surprinzătoare obținută de Germania în fața reprezentativei Țărilor de Jos, scor 36-28, în ziua în care ”tricolorele” treceau dramatic de Spania cu un gol fantastic reușit de Bianca Bazaliu.

ADVERTISEMENT

Este o veste cum nu se poate mai bună pentru formația lui Florentin Pera, care are șanse reale de a prinde careul de ași, în ciuda faptului că la acest moment este în continuare pe ultimul loc în grupă.

Cu două victorii, România ar face 6 puncte, nu ar mai putea fi depășită de Țările de Jos, Spania sau Germania. Muntenegru, chiar dacă ar învinge în ultima etapă și ar face 6 puncte, tot nu ar putea trece peste naționala noastră, care va avea avantajul victoriei din meciul direct.

ADVERTISEMENT

Dacă toate aceste calcule ar deveni realitate, România ar termina pe locul secund în grupa principală 2, în spatele Franței, și va juca în faza semifinalelor împotriva câștigătoarea din grupa principală 1, acolo unde lupta se duce între Norvegia și Danemarca.

ADVERTISEMENT