Sport

Richarlison, abuzat rasial la Paris. Spectatorii au aruncat cu o banană spre el după ce a marcat. Video

Richarlison a marcat golul al doilea al Braziliei în amicalul câștigat cu scorul de 5-1 în fața Tunisiei pe Parc des Princes.
28.09.2022 | 11:07
Richarlison abuzat rasial la Paris Spectatorii au aruncat cu o banana spre el dupa ce a marcat Video
Richarlison, 25 de ani, a marcat trei goluri pentru Brazilia în cele două amicale din septembrie cu Ghana și Tunisia. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Jucătorii naționalei Braziliei continuă să se confrunte cu abuzuri rasiale. După problemele întâmpinate de Vinicius pentru modul în care celebrează marcarea golurilor, ieri Richarlison a avut parte de o experiență neplăcută în timpul meciului amical câștigat de Selecao cu scorul de 5-1 în fața Tunisiei la Paris.

Richarlison, trei goluri în patru zile pentru Brazilia

După dubla de senzație din partida cu Ghana, câștigată cu 3-0 la Le Havre, noul atacant al lui Tottenham Hotspur a ieșit în evidență în minutul 19 al confruntării de pe Parc des Princes.

ADVERTISEMENT

Richarlison a majorat avantajul Braziliei din pasa lui Raphinha și a ajuns la 17 reușite în 38 de selecții în tricoul reprezentativei auriverde.

Dar problemele au început cu adevărat pentru el în momentul în care se bucura pentru marcarea golului la colțul terenului, alături de coechipierii săi.

ADVERTISEMENT

Richarlison, huiduit și atacat cu o banană după marcarea golului

Spectatorii au început să huduie și să arunce cu diverse obiecte în direcția lui, iar în momentul în care se îndepărta din acea zonă, în apropierea lui Richarlison a aterizat o banană.

Reacția ostilă a publicului a venit după ce la începutul meciului jucătorii naționalei Braziliei au apărut pe teren cu un mesaj anti-rasism pe care a fost scris: “Fără jucătorii negri, nu am fi avut stele pe tricoul nostru”.

ADVERTISEMENT

Richarlison nu s-a lăsat afectat de aceste gesturi ale spectatorilor de pe Parc des Princes și i-a oferit o pasă decisivă lui Raphinha, care a realizat, astfel, hattrick-ul în minutul 40.

Kaka îl vede pe Richarlison unul dintre jucătorii-cheie ai Braziliei la Cupa Mondială din Qatar

Atacantul în vârstă de 25 de ani a fost schimbat apoi la pauză de selecționerul Tite și a fost unul dintre remarcații fostului campion mondial din 2002, Kaka.

ADVERTISEMENT

“La Cupa Mondială din 2018, Neymar era protagonistul absolut, dar acum îi avem pe Vinicius, Raphinha, Richarlison, Antony, care nu mai sunt doar tinere promisiuni, ci certitudini. Asta preia din presiunea asupra lui Richarlison, ceea ce este în favoarea intereselor noastre”, a declarat fostul Balon de Aur din 2007, care îl vede pe jucătorul lui Tottenham drept unul dintre oamenii-cheie ai Braziliei la Cupa Mondială din Qatar.

ADVERTISEMENT
Tags: