Sport

Rivalele se întăresc, Craiova doarme! Ce se întâmplă cu cele două echipe din Oltenia, cu mai puţin de o lună până la startul Ligii 1

Este plină perioadă de mercato în Liga 1, iar CFR Cluj este campioană şi la transferuri. În Oltenia este o situaţie stranie, atât Universitatea, cât şi FC U Craiova, nu au bifat niciun transfer.
20.06.2022 | 13:42
Rivalele se intaresc Craiova doarme Ce se intampla cu cele doua echipe din Oltenia cu mai putin de o luna pana la startul Ligii 1
Universitatea Craiova şi FC U Craiova nu au făcut transferuri
ADVERTISEMENT

În Casa Pariurilor Liga 1 este plină perioadă de mercato. Toate echipele s-au întors la pregătiri, iar campionatul începe în mai puţin de o lună. Cu toate acestea, cea mai mică mişcare pe piaţa transferurilor vine din Oltenia.

Rivalele se întăresc, Craiova doarme! Ce se întâmplă cu cele două echipe din Oltenia

Atât Universitatea Craiova, cât şi FC U Craiova nu au bifat niciun transfer de la deschiderea ferestrei de transferuri. Asta în timp ce marea majoritatea formaţiilor din Casa Pariurilor Liga 1 s-au întărit în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a ţinut capul de afiş prin schimbarea antrenorului. Laurenţiu Reghecampf a fost destituit de la cârma echipei, fiind înlocuit cu Laszlo Balint. Vasile Constantin, Laurenţiu Popescu şi Alexandru Marieş au încheiat contractele de împrumut, dar nu vor reveni la echipă.

Universitatea Craiova, repetentă la capitolul transferuri! CFR Cluj şi FCSB şi-au acoperit posturile deficitare

Craiova lui Mihai Rotaru are ambiţii la titlu. Spre deosebire de olteni, rivalii de la CFR Cluj şi FCSB au bifat transferuri importante. Ardelenii sunt campioni şi la achiziţii cu şase transferuri până acum. Roş-albaştrii şi-au asigurat apărarea cu transferurile lui Dawa şi Bouhenna.

ADVERTISEMENT

Cealaltă echipă a Olteniei prezentă în prima ligă, FC U Craiova, nu are deocamdată antrenor. Mititelu nu s-a înţeles cu Nicolo Napoli pentru prelungirea contractului şi deocamdată echipa este antrenată de Dan Vasilică.

FC U Craiova, singura din Liga 1 fără antrenor! Dan Vasilică se ocupă de pregătirea echipei

Variantele Laurenţiu Reghecampf şi Marius Croitoru au căzut. FANATIK a aflat că prima opţiune este acum Emil Săndoi, cu Nicolae Dică şi Ionuţ Badea, variantele de rezervă. În acest moment, echipa lui Mititelu este singura fără antrenor principal în Liga 1.

ADVERTISEMENT

Nici la capitolul transferuri, FC U Craiova nu s-a mişcat. A fost transferat definitiv Juan Bauza de la Csikszereda şi au revenit după împrumuturi Alexandru Raicea şi Ionuţ Zanfir.

Val de plecări de la cele două Craiove, cu o lună înainte de startul campionatului

În schimb, la capitolul plecări, atât FC U, cât şi Universitatea s-au despărţit de mai mulţi jucători. De la echipa lui Mititelu au plecat Bradley Diallo, Sorin Buşu şi Alberto Cobrea.

ADVERTISEMENT

De la echipa lui Rotaru au plecat: Ovidiu Bic, Marius Constantin, Lies Houry şi Atanas Trică, împrumut. Situația lui Antoine Conte este incertă. El a fost convocat la națională și are liber până pe 23 iunie, la fel ca “tricolorii” Andrei Ivan, Nicușor Bancu și Alexandru Crețu.

Cele două formaţii au început pregătirea în vederea noului sezon care va începe pe 16 iulie. Universitatea Craiova se pregăteşte într-un stagiu în Austria, sub comanda noului antrenor, în timp ce FC U Craiova efectuează antrenamente în propria bază de pregătire sub comanda lui Dan Vasilică, până la numirea unui nou antrenor.

  • 0 transferuri au efectuat cele două formaţii din Oltenia până acum
  • 150.000 de euro au plătit cei de la FC U pentru Juan Bauza (împrumutat până acum)

  • (P) Cota BETANO pentru Vllaznia – Universitatea Craiova: 1,83 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT