Sport

Robert Lewandowski, detalii despre conversația cu Lionel Messi de la Cupa Mondială. Ce spune despre posibilitatea de a juca alături de starul Argentinei

Robert Lewandowski a vorbit despre celebra conversație cu Lionel Messi de la Cupa Mondială. Atacantul polonez a fost lăsat cu mâna întinsă.
25.12.2022 | 14:28
Robert Lewandowski a dat detalii despre conversația cu Lionel Messi de la Cupa Mondială. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Argentina și Polonia s-au întâlnit în ultima etapă a grupelor de la Cupa Mondială din Qatar, iar cea care avea să devină campioană mondială s-a impus cu 2-0. La final, Robert Lewandowski și Lionel Messi au purtat o discuție, iar atacantul polonez a oferit detalii.

Robert Lewandowski a dat detalii despre conversația cu Lionel Messi de la Cupa Mondială: „A fost adorabilă”

Robert Lewandowski s-a întâlnit la mijlocul terenului cu Lionel Messi, cei doi s-au îmbrățișat și au discutat, cu gurile acoperite. Atacantul polonez nu a dezvăluit ce a vorbit cu starul argentinian, însă a precizat că discuția „a fost adorabilă”.

ADVERTISEMENT

„Pot să spun doar că a fost o conversație frumoasă. Nu vreau să explic despre ce am vorbit, dar a fost un dialog adorabil. Știam că, în ciuda înfrângerii lor din primul meci cu Arabia Saudită, Argentina era marea favorită pentru a câștiga Cupa Mondială”a declarat Robert Lewandowski într-un interviu pentru Marca.

Robert Lewandowski este convins că Lionel Messi va cuceri cel mai râvnit trofeu individual din fotbal, Balonul de Aur, în 2023, grație succesului cu Argentina de la Cupa Mondială 2022. Atacantul Barcelonei a fost favorit la câștigarea unei astfel de premiu în 2020, însă Balonul de Aur nu s-a acordat din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Robert Lewandowski a decernat Balonul de Aur 2023: „Leo este acum pe primul loc, cu siguranță”

„Desigur. Poate că mai există încă un jucător care joacă pentru același club (n.r – Kylian Mbappe), dar există o singură Cupă Mondială care decide cine câștigă Balonul de Aur în acest sezon, iar Leo este acum pe primul loc, cu siguranță, având în vedere ceea ce a reușit și faptul că acest trofeu reprezintă totul pentru el. Acum se poate bucura de el”, a mai spus Robert Lewandowski.

Întrebat dacă ar vrea să joace în aceeași echipă cu MVP-ul Campionatului Mondial din Qatar, Robert Lewandowski a răspuns fără să stea pe gânduri. „Nu depinde de mine. Bineînțeles, vedem că acum joacă mai mult ca un ‘playmaker’, poate înscrie mai puține goluri și dă mai multe pase coechipierilor, deși continuă să și înscrie.

ADVERTISEMENT

Dar, comparativ cu alte vremuri, acum este fotbalistul cu care orice atacant ar visa să joace alături”, a declarat Robert Lewandowski.

Cei doi fotbaliști au avut și un moment tensionat la meciul Polonia – Argentina din Qatar. Robert Lewandowski l-a faultat pe Lionel Messi la centrul terenului și a vrut să își ceară scuze, însă „decarul” echipei lui Lionel Scaloni l-a ignorat complet.

ADVERTISEMENT

Robert Lewandowski, pregătit să joace patru sezoane în tricoul Barcelonei

Robert Lewandowski este suspendat timp de trei etape după ce a primit două cartonașe galbene în meciul cu Osasuna, de pe 8 noiembrie. Atacantul polonez va rata meciurile „catalonilor” cu Espanyol, Atletico Madrid și Getafe.

Fostul fotbalist al lui Bayern Munchen a mărturisit că este pregătit să își ducă la capăt contractul cu Barcelona și să evolueze timp de patru sezoane pentru echipa pregătită de Xavi. „Da, desigur. Sunt convins că voi fi pregătit și în formă așa cum sunt acum. 

Când aveam 30 sau 32 de ani îmi doream să mai joc trei sau patru ani la un nivel înalt. De aceea fac totul pentru a fi cât mai longeviv. Atâta timp cât sunt în formă și vreau să câștig titluri, voi fi aici”, a mărturisit Robert Lewandowski.

ADVERTISEMENT