Sport

Robert Niță jubilează după transferul lui Horațiu Moldovan la Atletico: ”Jucătorii români încep să fie căutați de echipe de top”

Transferul lui Horațiu Moldovan la Atletico Madrid îl încântă pe Robert Niță, deoarece crede că jucătorii români au revenit în atenția echipelor importante din Europa.
20.01.2024 | 18:50
Robert Nita jubileaza dupa transferul lui Horatiu Moldovan la Atletico Jucatorii romani incep sa fie cautati de echipe de top
Transferul lui Horațiu Moldovan la Atletico Madrid îl încântă pe Robert Niță, deoarece crede că jucătorii români au revenit în atenția echipelor importante din Europa. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat în exclusivitate interesul formației antrenate de Diego Simeone pentru portarul Rapidului, iar agentul Arcadie Zaporojanu a dezvăluit că mutarea este foarte aproape de a se realiza.

Transferul lui Horațiu Moldovan la Atletico îl încântă pe Robert Niță

Prezent în tribunele stadionului din Giulești la meciul împotriva oltenilor, fostul atacant rapidist Robert Niță a mărturisit că se bucură pentru transferul lui Horațiu Moldovan la Atletico Madrid și își dorește ca acesta să confirme pentru a-și păstra locul de titular la echipa națională a României.

ADVERTISEMENT

”Moldovan face un pas într-un campionat important, e în Top 3 din Europa, nu putem decât să fim mândri că un astfel de jucător pleacă de la Rapid. Sper că va confirma acolo, că va apăra, pentru că ne gândim fără să vrem și la echipa națională. Indiferent de suma primită în schimbul lui, pierderea se va simți la Rapid!

Să sperăm că cel care vine să se ridice în cel mai scurt timp la nivelul lui Moldovan. Oferta e surprinzătoare prin prisma numelui, fiindcă vine de la Atletico Madrid. Indiferent cât de bun e, indiferent că e titularul naționalei, cred că nu mulți se așteptau să ajungă la un club de talia lui Atletico. 

ADVERTISEMENT

E îmbucurător că jucătorii români încep să fie căutați de echipe de top și că au cotă. De acum încolo, depinde ce vor face acolo cei care pleacă, să vedem dacă vor fi deschizători de drumuri și pentru alți jucători din România”, a declarat Niță.

Moldovan, rezerva lui Oblak

Portarul Horațiu Moldovan este așteptat, luni, 22 ianuarie, să facă vizita medicală la Atletico Madrid, iar portarul Rapidului va pleca cu un avion privat pus la dispoziție de finanțatorul Dan Șucu.

ADVERTISEMENT

Spaniolii vor plăti Rapidului clauza de reziliere de 800.000 de euro pentru Horațiu Moldovan, iar acesta va semna un contract pe 4 ani și jumătate, până în iunie 2028. În primul sezon, el va încasa un salariu net de 800.000 de euro, urmând ca acesta să crească apoi progresiv cu câte 180.000 de euro în fiecare an.

Jurnalistul italian Fabrizio Romano a anunțat că Moldovan îl va înlocui la Atletico pe sârbul Ivor Grbic, care va pleca la Sheffield United. În aceste condiții, portarul naționalei României va fi rezerva slovenului Jan Oblak.

ADVERTISEMENT

După ce va semna contractul, Horațiu Moldovan va deveni oficial cel de-al 4-lea jucător român care va îmbrăca tricoul lui Atletico Madrid, după Daniel Prodan, Cătălin Munteanu și Cosmin Contra

ADVERTISEMENT