Sport

România a fost obligată să schimbe echipamentul la meciul cu Columbia de pe Metropolitano! Decizia de ultimă oră luată de oficialii FRF

România va juca în echipament roşu meciul cu Columbia. Este o decizie rară, "tricolorii" evoluând de puţine ori în acest echipament după înfrângerea cu Suedia din 1994.
25.03.2024 | 19:20
Romania a fost obligata sa schimbe echipamentul la meciul cu Columbia de pe Metropolitano Decizia de ultima ora luata de oficialii FRF
România a decis în ce echipament va ataca meciul cu Columbia de pe Metropolitano! Decizia de ultimă oră luată de oficialii FRF. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România întâlneşte din nou Columbia. “Tricolorii” sunt “naşii” sud-americanilor, pe care i-au învins la Campionate Mondiale consecutive: 3-1 în 1994 şi 1-0 în 1998, două dintre succesele istorice ale naţionalei noastre.

România a decis în ce echipament va ataca meciul cu Columbia de pe Metropolitano!

În amicalul de marţi de pe Wanda Metropolitano, România va evolua în echipament roşu complet. Este o raritate, în condiţiile în care din 1994 încoace, “tricolorii” au evoluat de foarte puţine ori în această culoare.

ADVERTISEMENT

Chiar şi după 30 de ani se vorbeşte despre eşecul dramatic al României în faţa Suediei din sferturile de finală din 1994. În acel meci, naţionala României a evoluat în roşu complet şi a pierdut printre degete o calificare istorică.

În următoarele decenii, “tricolorii” au evoluat foarte rar în roşu. Ultimele campanii în care România a jucat în roşu au fost preliminariile pentru Euro 2016, cu Grecia şi Finlanda, respectiv Cupa Naţiunilor din 2018, cu Lituania.

ADVERTISEMENT
Florin Prunea îl consolează pe Dan Petrescu
Florin Prunea îl consolează pe Dan Petrescu după România – Suedia din 1994.

Columbia joacă în galben!

Echipamentul roşu este cel de rezervă al “tricolorilor”, iar motivul pentru care România evoluează la Madrid în aceste tricouri îl reprezintă alegerea columbienilor, considerați gazdele partidei, care au optat pentru echipamentul galben:

“La partida de mâine seară, cu Columbia, Echipa Națională va îmbrăca în premieră actualul echipament roșu, cel de deplasare. Decizia a fost luată ca urmare a faptului că jucătorii columbieni vor evolua în tricouri galbene”, se arată în comunicatul naţionalei.

ADVERTISEMENT

Cu o zi înainte de meci, o delegaţie a Federaţiei Române de Fotbal, condusă de preşedintele Răzvan Burleanu, a fost în vizită la Ambasada României din Spania. Printre temele discutate au fost şi cele prin care FRF poate să identifice tinerele talente române care joacă în Spania.

Răzvan Burleanu şi Raluca Mihăilă. Sursa: FRF
Răzvan Burleanu şi Raluca Mihăilă. Sursa: FRF

 

România a învins Columbia de două ori la Mondiale în echipament galben

Naționala României este coșmarul Columbiei. Generația de Aur a învins reprezentativa sud-americană de două ori la Cupa Mondială: 3-1 la World Cup SUA 1994 și 1-0 la Coupe du Monde Franța 1998. De fiecare dată tricolorii noștrii au jucat în tricouri galbene.

ADVERTISEMENT

La mondialul francez, România s-a impus printr-un gol fantastic reușit Adrian Ilie, iar în America ”dubla” lui Răducioiu și reușita antologică a lui Gică Hagi i-au îngenunchiat pe columbieni.

Mihali Asprilla Hagi România - Columbia CM 1994
Fază din meciul România – Columbia 3-1, de la CM 1994, cu Mihali și Hagi în duel cu Faustino Asprilla FOTO: frf.ro

12.000 de români pe Wanda Metropolitano la România – Columbia

Preşedintele Răzvan Burleanu i-a înmânat Ralucăi Mihăilă, reprezentantul Ambasadei însărcinat cu afaceri ad interim, adică cea care îl înlocuieşte pe şeful reprezentanţei diplomatice, un tricou de culoare roşie, în care vor evolua “tricolorii”.

România – Columbia se va disputa marţi, de la ora 21:30, pe Wanda Metropolitano din Madrid. Au fost vândute 30.000 de bilete pentru amicalul de marţi seara, 12.000 dintre ei fiind români.

ADVERTISEMENT