Sport

Naționala României s-a pregătit la baza lui Real Madrid înaintea meciului cu Columbia!

Echipa națională a României are parte de cele mai bune condiții la Madrid. „Tricolorii” folosesc baza celor de la Real Madrid.
26.03.2024 | 08:34
Naționala României se antrenează la baza de 5 stele a lui Real Madrid. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Naționala României a ajuns în capitala Spaniei pentru amicalul contra Columbiei, cea mai în formă reprezentativă din lume. FANATIK relatează de la Madrid cele mai importante informații legate despre acest meci.

Naționala României a făcut primul antrenament în baza lui Real Madrid

Reporterii FANATIK au fost prezenți în momentul în care autocarul României a intrat pe poarta bazei lui Real Madrid. La ora 19:00, când „tricolorii” au ieșit pe teren, soarele era ascuns printre nori, iar termometrele arătau 13 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

În interiorul bazei era agitație. Pe unul dintre terenurile aflate aproape de intrare se desfășurau meciuri de copii, încurajați de părinți. Accesul acestora era permis pe baza unor brățări speciale.

Tricolorii s-au antrenat în spatele porților închise, administratorii bazei sportive au interzis prezența jurnaliștilor la sesiunea de pregătire.

ADVERTISEMENT

Baza lui Real Madrid

Edi Iordănescu a mai vizitat baza lui Real Madrid și chiar a asistat la antrenamentele starurilor lui Carlo Ancelotti. Un alt motiv pentru care naționala a ales baza „galacticilor” e și proximitatea de arena unde „tricolorii” vor întâlni Columbia. Baza lui Real se află la 10 minute cu mașina de stadionul lui Atletico Madrid, Civitas Metropolitano.

Din informațiile noastre, federalii sunt foarte mulțumiți de condițiile asigurate de organizatorii meciului, compania Lions Sport&Media, care are sediul la Buenos Aires, fiind aceeași firmă care a intermediat și amicalul România – Chile din vara lui 2018, câștigat cu scorul de 3-2.

ADVERTISEMENT

Am găsit multă ospitalitate la Madrid, uși deschise. Pentru mine e o bucurie să merg din nou în bază la Real Madrid. Am fost relativ recent. Va fi o bucurie să-i văd și pe băieți intrând acolo și ia contact cu ceea ce înseamnă cel mai mare nivel. Eu am găsit lucruri fabuloase, iar în mod special pentru cei tineri poate să fie încă o lecție despre viață și ceea ce înseamnă sport și performanță” – Edi Iordănescu, selecționerul României

La ședința de pregătire au asistat și câțiva membri din cadrul Comitetului Executiv al FRF, prezenți în delegația care a făcut deplasarea la Madrid.

Naționala României nu a pierdut niciodată în fața Columbiei. Edi Iordănescu a explicat de ce a acceptat acest amical

Edi Iordănescu a vorbit despre meciul test împotriva Columbiei, adversarul cu care România a reușit meciurile remarcabile la Campionatul Mondial din 1994 și 1998: „Domnul Stoichiță chiar ieri m-a întrebat de ce am acceptat acest amical. Am acceptat fără ezitare pentru că îmi doresc provocări la cel mai înalt nivel.

ADVERTISEMENT

Când am aflat că locul amicalului este Madrid, cu atât mai mult a fost un plus pentru noi, că știam ce comunitate de români avem aici”, a mai spus selecționerul.

„În același timp am vrut să le dăm și lor posibilitatea de a vedea echipa națională la lucru. Indiferent ce se va întâmpla mâine, n-am niciun regret de la acest amical”, a mai declarat Edi Iordănescu la conferința de presă dinaintea amicalului împotriva Columbiei.

Câți suporteri români vor fi prezenți la România – Columbia pe stadionul lui Atletico Madrid

FANATIK a aflat că s-au vândut aproximativ 30.000 de bilete pentru meciul amical dintre România și Columbia care se va disputa pe arena Civitas Metropolitano, cu o capacitate de 70.000 de locuri.

Aproape jumătate din totalul tichetelor au fost achiziționate de suporterii României, mai exact 12.000. Astfel, la ora partidei cu sud-americanii ar putea fi în tribune aproximativ 15.000 de români.

Românii și spaniolii vor avea ocazia să vadă debutul lui Horațiu Moldovan pe stadionul lui Atletico Madrid. Jucătorii lui Edi Iordănescu vor evolua într-un echipament complet roșu.

Naționala României pregătește amicalul împotriva Columbiei la baza lui Real Madrid

ADVERTISEMENT