Sport

România, contraperformanță istorică la Australian Open 2023. De când nu am mai avut o singură reprezentantă în turul 2

Jucătoarele din România au avut evoluții modeste la Australian Open 2023, singura care a reușit să acceadă în turul 2 fiind Irina Begu.
19.01.2023 | 00:29
Romania contraperformanta istorica la Australian Open 2023 De cand nu am mai avut o singura reprezentanta in turul 2
Jucătoarele din România au avut evoluții modeste la Australian Open 2023, singura care a reușit să acceadă în turul 2 fiind Irina Begu. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Cap de serie numărul 27 la primul Grand Slam al anului, Begu s-a calificat cu mari emoții, după un meci epuizant cu americanca Elizabeth Mandlik.

Australian Open 2023, turneu de uitat pentru jucătoarele din România

România a avut cinci reprezentante pe tabloul principal feminin de la Australian Open 2023, însă patru dintre ele nu au reușit să treacă de prima fază, lucru care nu s-a mai întâmplat de 13 ani.

ADVERTISEMENT

Este vorba de Jaqueline Cristian (eliminată de Jessica Pegula), Ana Bogdan (învinsă de Anna Bondar), Sorana Cîrstea (eliminată de Yulia Putintseva) și Patricia Țig (învinsă de Shuai Zhang).

O contraperformanță similară s-a mai întâmplat în 2010, când doar Sorana Cîrstea ajungea în turul 2 la Melbourne. Și aceasta era învinsă apoi în turul secund de rusoaica Alisa Kleybanova.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește toate turneele de Grand Slam, România nu a mai avut decât o singură reprezentantă în turul 2 din 2013. Tot Sorana Cîrstea era cea care ajungea în această fază, la Roland Garros, unde a pierdut în turul 3, în fața Serenei Williams.

Irina Begu, meci cu Laura Siegemund în turul 2

Irina Begu o va întâlni pe Laura Siegemund în turul 2 de la Australian Open 2023. Sportiva din Germania a învins-o pe Lucia Bronzetti, scor 2-6, 6-4, 6-3, la capătul unui meci care a durat două ore şi 35 de minute.

ADVERTISEMENT

Cea de-a cincea partidă dintre cele două, jucătoarea din Germania conduce cu 3-1 la directe, se va disputa joi dimineață. Întâlnirea va deschide sesiunea de seară de pe terenul 8 și nu va începe mai devreme de ora 05:30 (ora României).

Simona Halep spera că va primi un wild card la Australian Open 2023. Organizatorii turneului de la Antipozi i-au refuzat invitația, astfel că fostul număr 1 mondial a ratat primul turneu de Grand Slam al anului şi premii financiare importante.

ADVERTISEMENT

La începutul anului curent, Simona Halep a părăsit Top 10 WTA pentru că nu și-a putut apăra punctele cucerite în stagiunea precedentă la Melbourne Summer Set 1. Campioana de la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019 va coborî în clasament după Australian Open. În clasamentul LIVE al WTA, Simona Halep a ”alunecat” deja o poziție în ierarhie, până pe locul 13.

ADVERTISEMENT