Sport

Croația – România 0-0, în etapa 3 din grupa B la Euro U21 2023. Târnovanu aduce singurul punct pentru „tricolori”. Cum arată clasamentul final

România U21 a făcut doar 0-0 împotriva Croației U21 în ultima etapă a Grupei B și a terminat pe ultimul loc în clasament.
27.06.2023 | 23:34
Croatia  Romania 00 in etapa 3 din grupa B la Euro U21 2023 Tarnovanu aduce singurul punct pentru tricolori Cum arata clasamentul final
România U21 a făcut doar egal contra Croației U21 și nu a putut evita ultimul loc în Grupa B. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
27-06-2023
20:45

Cum arată clasamentul final din Grupa B a Campionatului European de Tineret

Naționala de tineret a României a făcut doar 0-0 în ultima etapă a Grupei B cu echipa similară a Croației și a terminat ultima în clasament. Cele două formații au avut același număr de puncte – 1, însă croații au avut un golaveraj mai bun.

Grupa a fost câștigată, tot la golaveraj, de Spania, care a terminat la egalitate în etapa 3, scor 2-2, contra Ucrainei.

Clasament final Grupa B
27-06-2023
18:44

Croația U21 - România U21 0-0

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+2: Fluier final. România termină grupa cu un egal datorită în special portarului Ștefan Târnovanu, care a avut câteva intervenții de mare clasă, ce au păstrat poarta intactă.

Min. 90+1: Frigan rămâne singur cu Târnovanu pe 6 metri și portarul român respinge din nou miraculos.

Min. 89: Același Frigan reia cu capul din 8 metri, dar Târnovanu are un reflex uluitor și reușește să respingă.

Min. 80: Târnovanu intervine din nou salvator la șutul lui Frigan.

Min. 75: S-a anunțat numărul oficial de spectatori prezenți în tribune: 7.816.

Min. 60: Louis Munteanu șutează de la 20 de metri, dar balonul se duce peste poartă! 

Min. 40: Pandur respinge șutul lui Pantea de la 20 de metri.

Min. 37: Ocazii uriașe ratate de croați la aceeași fază. Baturina șutează de la 18 metri, Târnovanu respinge greu în față până la Beljo, acesta reia din 6 metri, portarul nostru respinge uluitor din nou până la Vidovic, care trimite în bară din 8 metri, deși avea toată poarta goală în față.

Min. 30: Contraatac rapid al croaților, Bulat e singur pe 16 metri, dar șutează mult peste poarta lui Târnovanu.

Min. 23: Șutul lui Tavi Popescu din careul mic este respins greu de Pandur.

Min. 19: Louis Munteanu pătrunde în careu pe stânga, dar șutează slab, direct în brațele portarului croat.

Min. 16: Târnovanu reține șutul lui Beljo din colțul careului mare.

Min. 15: Deși e un meci fără niciun un fel de miză pentru cele două echipe, ocaziile de gol lipsesc total în startul partidei.

Min. 1: A început partida.

27-06-2023
17:48

Echipele de start la Croația U21 - România U21

Croația U21: Pandur – Sigur, Franjic, Perkovic, Krimanzic – Vidovic, Hodza, Bulat, Baturina – Frigan, Beljo. Rezerve: Kotrski, Cavlina – Colina, Palaversa, Soldo, Sego, Prsir, Simic, Kacavenda, Galesic, Fruk. Selecționer: Dragan Skocic

România U21: Târnovanu – Pantea, Racovițan, Dican, Țicu – Ișfan, Dr. Albu, Lixandru – L. Munteanu, Markovic, Oct. Popescu. Rezerve: M. Popa, Gorcea – Petrila, Miculescu, Cîmpanu, Borza, Mazilu, Dumitrescu, Bîrligea, Pop. Selecționer: Emil Săndoi

Meciul România – Croația are loc marți, 27 iunie, cu începere de la ora 21:45, în cadrul etapei a 3-a, ultima, din grupa B a turneului final al EURO U21, competiție ce se desfășoară în România și Georgia. Din păcate, pentru noi, ca și pentru croați, este o partidă care nu mai contează în lupta pentru calificarea în sferturile de finală, ambele reprezentative având 0 puncte după primele două partide. România a pierdut cu 3-0 în fața Spaniei și cu 1-0 în cea a Ucrainei, croații au cedat cu 2-0 cu Ucraina și cu 1-0 cu Spania.

Unde se joacă meciul România – Croația în etapa 3 din grupa B la EURO U21

Întâlnirea România – Croația se dispută marți, 27 iunie, de la ora 21:45, pe stadionul Steaua, în etapa a 3-a, ultima a grupei B la turneul final al EURO U21. Cum ambele reprezentative au ieșit matematic din lupta pentru calificarea în sferturile de finală, este extrem de probabil ca tribunele să fie foarte slab populate, față de partidele precedente, pierdute în fața Spaniei și Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Dacă la primul meci cifra oficială a spectatorilor a fost de 22.000, iar la al doilea au fost totuși 14.000 de oameni prezenți în tribunele stadionului Steaua, acum estimările oficialilor se îndreaptă spre maximum 4-5.000 de spectatori, semn că lumea este extrem de dezamăgită de prestațiile tricolorilor mici, după ce la începutul competiției era extrem de optimistă.

Cine transmite la TV partida România – Croația din etapa a 3-a a grupei B la EURO U21

Partida România – Croația se joacă marți, 27 iunie, de la ora 21:45 pe stadionul Steaua, în etapa a 3-a, ultima, din grupa B a turneului final al EURO U21. Ea va fi transmisă în direct  și în exclusivitate pe micile ecrane doar pe canalul TVR1. O mai puteți urmări intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO. De la aceeași oră, pe TVR 2 se va transmite derby-ul primelor clasate în grupă, Spania – Ucraina.

ADVERTISEMENT

La București, marți, 27 iunie, este prognozată o autentică zi de vară, cu cerul mai mult senin, cu șanse minime de precipitații, iar maxima zilei va ajunge la amiază la 29 de grade. La ora partidei va fi mult mai bine, în jur de 25 de grade.

Meciul va fi condus de arbitrul portughez de 35 de ani Joao Pedro Silva Pinheiro, care este angajat în afara arbitrajului al companiei rusești de gaze Gazprom. El a mai avut contact cu fotbalul românesc acum un an, la nedoritul eșec al echipei mari a României, acasă, în grupa de divizia B a Nations League, acel umilitor 0-3 cu Muntenegru.

ADVERTISEMENT

Ce jucători lipsesc din confruntarea România – Croația din etapa a 3-a a grupei B la EURO U21

Atât România cât și Croația au două elemente comune înaintea acestui meci. Ambele sunt deja eliminate și nu au reușit să marcheze vreun gol! Acum singurul obiectiv, evident unul platonic, este să evite de a termina pe ultimul loc.

Este clar că ambii selecționeri, Emil Săndoi, respectiv Dragan Skocic vor efectua mai multe modificări în echipele de start, urmând a trimite pe teren jucători care nu au evoluat deloc până acum sau au prins puține minute. Oricum, altă situație comună, ambii se află la ultimele lor apariții pe băncile celor două reprezentative.

ADVERTISEMENT

Astfel în echipa noastră sunt mari șanse să îi vedem de la bun început pe cei doi puști ai lui Gică Hagi de la Farul, despre care s-au spus atâtea lucruri frumoase, fundașul stânga Borza și vârful Mazilu, care sunt și mezinii lotului U21 la numai 17 ani. Borza a jucat în primul meci și în al doilea nu a mai fost trimis pe teren, Mazilu a intrat pe final cu Spania.

Cote la pariuri la jocul România – Croația la EURO U21

Deși ambele echipe au pierdut primele două partide, casele de pariuri preferă să meargă pe mâna Croației ca fiind echipa cu prima șansă în acest meci. Croații au cotă 2,35 la victorie față de 3,20 al României. Cota la șansă dublă „1X” ajunge la 1,40, iar șansă dublă „X2” este de 1,65. Gol marcat Croația are cotă 1,25, iar golul „tricolorilor” are cotă de 1,35.

18 iunie 2019 este data singurului meci direct între naționalele U21 ale României și Croației. Se întâmpla în prima rundă a turneului final al EURO U21 din acel an, găzduit de Italia. „Tricolorii” lui Mirel Rădoi, care prodususeră o mare surpriză lăsând acasă marea favorită a grupei lor, Portugalia, au jucat fantastic și s-au impus cu 4-1, goluri George Pușcaș, Ianis Hagi, Tudor Băluță și Adrian Petre, respectiv Vlasovic.

ADVERTISEMENT