Sport

România, formalitate de îndeplinit pentru calificarea la CM de handbal feminin! “Tricolorele”, favorite să câştige şi returul cu Portugalia. Foto

Naţionala României a ajuns luni în Portugalia şi are destul timp să se acomodeze la Paredes. Calificarea la Mondiale este o formalitate în meciul de miecuri, de la 22:15.
11.04.2023 | 20:53
Romania formalitate de indeplinit pentru calificarea la CM de handbal feminin Tricolorele favorite sa castige si returul cu Portugalia Foto
Secvenţă de la Euro 2022 dintr-un meci al României din grupele principale. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România şi-a făcut viaţa uşoară la barajul de calificare la Campionatul Mondial de handbal feminin. “Tricolorele” au câştigat cu 35-20 turul de la Piteşti şi mai au de îndeplinit o formalitate la Paredes, în returul cu Portugalia.

România, formalitate de îndeplinit pentru calificarea la CM de handbal feminin!

Lotul naţionalei României a ajuns în cursul zilei de luni la Paredes, oraşul în care se va disputa meciuri, la 35 de kilometri de Porto. Astfel, “tricolorele” au avut destul timp să se acomodeze pentru meciul retur, care se va desfăşura miercuri, de la ora 22:15.

ADVERTISEMENT

Confruntarea va fi transmisă în România de Pro Arena. Însă pentru “tricolore” miza este să obţină o victorie indiferent de scor, care să ne aducă puncte în clasamentul mondial. Calificarea la Campionatul Mondial a fost deja tranşată.

Imagine din Paredes, Portugalia. Sursa: Fanatik
Imagine din Paredes, Portugalia. Sursa: Fanatik

Atmosfera relaxată în cantonament

Atmosfera în lotul “tricolorelor” este una relaxată. În cantonament au fost sărbătoriţi Cristina Laslo şi preparatorul fizic al naţionalei, Ştefan Ciuntu. Fetele s-au acomodat cu sala din Paredes, unde au efectuat antrenamente atât luni, cât şi marţi.

ADVERTISEMENT

Campionatul Mondial din luna decembrie este crucial pentru obiectivul României de a participa la Jocurile Olimpice din 2024. Este ultima competiţie care oferă bilete de Paris, dar şi pentru turneul preolimpic.

Sala din Paredes. Sursa foto: Fanatik
Sala din Paredes. Sursa foto: Fanatik

Obiectivul României: participare la Jocurile Olimpice din 2024!

România trebuie să se claseze neapărat în top 10 pentru a spera să prindă un loc la turneul preolimpic. Mondialul se dispută în Suedia, Norvegia şi Danemarca între 29 noiembrie şi 17 decembrie.

ADVERTISEMENT

Până acum două echipe sunt calificate pentru Jocurile Olimpice: Franţa (ţara gazdă) şi Norvegia (câştigătoarea Euro 2022). Se va mai califica şi câştigătoarea Campionatului Mondial 2023, iar dacă una dintre cele două formaţii calificate se vor impune, locul va fi luat de următoarea naţiune.

România, singura naţională care a participat la toate turneele finale mondiale!

Pe lângă cele trei formaţii calificate la Jocurile Olimpice, Europa va mai trimite alte şase naţiuni la Paris. Astfel, formaţiile care vor încheia în top la Campionatul Mondial vor participa la turneele preolimpice din luna martie a anului 2024. Nouă echipe se vor bate pe şase locuri.

ADVERTISEMENT

România este singura naţională care a participat la toate turneele finale de Campionat Mondial de handbal feminin. “Tricolorele” vor să revină la Jocurile Olimpice după o pauză de 8 ani, ultima participare fiind la Rio.

ADVERTISEMENT