Sport

România, umilită de Franţa! “Tricolorele” au pierdut la 14 goluri după o prestaţie de coşmar. Primele reacţii după meci

România a fost umilită de Franţa la Euro handbal, scor 21-35. "Tricolorele" au avut o prestaţie de coşmar şi va juca meciul decisiv împotriva Macedoniei de Nord.
07.11.2022 | 22:58
Romania umilita de Franta Tricolorele au pierdut la 14 goluri dupa o prestatie de cosmar Primele reactii dupa meci
Fază din meciul România - Franţa, la Euro handbal. Sursa: EHF Euro
ADVERTISEMENT
07-11-2022
21:58

Florentin Pera: "Unele jucătoare au simţit efortul din meciul cu Ţările de Jos!"

După meci, Florentin Pera a declarat după meci: “Aş vrea să felicit Franţa, a fost echipa mai bună. A jucat excelent, un meci dificil pentru noi. Echipa noastră a jucat bine în primele 20 de minute, dar apoi unele jucătoare au simţit efortul din meciul cu Ţările de Jos. Acel meci a fost foarte dificil şi nu a fost uşor să jucăm imediat. Mă bucur pentru jucătoarele tinere şi, în special, pentru Diana Lixăndroiu, care a avut un debut excelent, cu patru goluri. Dar nu sunt fericit, în special cu defensiva. Asta a fost situaţia azi. Franţa a fost mai bună ca noi şi trebuie să ne concentrăm pe meciul cu Macedonia de Nord”. 

Diana Lixăndroiu, în vârstă de 17 ani, a avut o prestaţie curajoasă, încununată cu patru goluri, a declarat: “Felicitări Franţei. Îmi pare rău că am pierdut la acest scor. Am fost obosite după meciul cu Ţările de Jos. Am făcut tot ce am putut şi nu putem decât să ne gândim la meciul viitor împotriva Macedoniei de Nord.”

07-11-2022
19:30

România - Franța 21-35

FINAL DE MECI! Franţa se impune cu 35-21 şi predă o lecţie de handbal României. “Tricolorele” vor juca pentru un meci în grupele principale cu Macedonia de Nord, care va avea loc miercuri, de la ora 19:00. 

Min. 50: 19-28! Încă 10 minute rămase din meci. Diferenţa rămâne constantă la 9-10 goluri. 

Min. 48: 17-26! “Tricolorele” nu se regăsesc. Din păcate, este o evoluţie foarte modestă, fără idei pe faza de atac. 

Min. 42: 15-24! Naţionala României s-a prăbuşit complet şi în acest moment este un antrenament cu public la Skopje. 

Min. 35: 12-19! Start dezastruos de repriză pentru România, care nu se regăseşte. Diferenţa se măreşte. 

Start în repriza secundă! Începem pe atac cu 7 contra 6, fără portar. 

PAUZĂ: 11-17. Finalul de repriză a fost foarte modest pentru “tricolore”. Franţuzoaicele au marcat uşor în finalul reprizei şi intră la cabine cu un avantaj consistent. 

Min. 25: 10-13. Franţa are trei goluri avans, dar România va juca următoarele două goluri în superioritate. 

Min. 23: 9-11. România joacă bine pe o superioritate numerică şi se apropie la două lungimi de adversare. Krumbholz cere time-out. 

Min. 19: 7-10. Florentin Pera cere time-out după trei goluri consecutive marcate de franţuzoaice. 

Min. 15: 6-7! Început echilibrat de meci. “Tricolorele” fac faţă pe faza defensivă, singurul punct slab este replierea, franţuzoaicele reuşind să marcheze de trei ori în acest mod. 

Min. 10: 3-4! România revine de la 1-3 la 3-3, dar franțuzoaicele reușesc să ne surprindă pe o repunere rapidă. Apărare bună pentru “tricolore”

Min. 5: 1-3! Un start cu multe ratări pentru “tricolore”. A marcat Neagu, dar Darleaux a avut două intervenții excelente. 

Start de meci! 

Câteva sute de fani români încurajează naționala României din tribune, la Skopje.

Fanii din sala de la Skopje
Fanii din sala de la Skopje

Yulia Dumanska începe ca titulară pentru România după accidentarea serioasă din meciul trecut. 

Echipele în România – Franța: 

România - Franța
România – Franța. Echipele

Meciul România – Franța are loc luni, 7 noiembrie, cu începere de la ora 21:30, în cadrul etapei a 2-a a grupei C de la turneul final al CE de handbal feminin, competiție care se desfășoară în perioada 4-20 noiembrie în Slovenia, Muntenegru și Macedonia de Nord. Tricolorele au pierdut meciul de debut la limită, 28-29 în fața campioanei mondiale din 2019, Țările de Jos şi acum vor avea în față un adversar și mai dificil, campioana olimpică Franța.

Unde se joacă meciul România – Franța la turneul final al CE de handbal feminin

Confruntarea România – Franța se desfășoară luni, 7 noiembrie, de la ora 21:30, în Complexul sportiv Boris Trajkovski din Skopje, capitala Macedoniei de Nord. La Skopje au loc toate meciurile programate în cadrul grupei C a turneului final al CE de handbal feminin.  Este o sală după toate cerințele impuse de EHF, cu o acustică foarte bine pusă la punct.

ADVERTISEMENT

La primul meci, pierdut la limită în fața reprezentativei Țărilor de Jos, în tribune s-au aflat și câteva sute de români, care au încurajat permanent fetele pregătite de Florentin Pera și au fost dotați cam cu tot arsenal specific unui suporter, dominând din toate punctele de vedere tabăra adversă. Acum va fi spectacol și în tribune, pentru că fanii din Hexagon sunt mai mulți incomparabil cu cei batavi și sunt cât se poate de vocali și de expresivi.

Cine transmite la TV partida România – Franța

Partida România – Franța se joacă luni, 7 noiembrie, de la ora 21:30, în Complexul sportiv Boris Trajkovski, 7000 de locuri în tribune, în etapa a 2-a din grupa C a turneului final al CE de handbal feminin și va fi transmisă în direct pe canalele Digi Sport 2 și Prima Sport 2. O mai puteți vedea și accesând site-ul FANATIK.RO în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Florentina Pera a fost pe de o parte mulțumit de jocul tricolorelor, care au evoluat cu foarte mult curaj împotriva fostei campioane mondiale din 2019 și au ținut foarte apropiat scorul, dar pe de alta s-a declarat dezamăgit de ratările pe care jucătoarele noastre le-au avut în ultima parte a meciului, privându-ne de obținerea a cel puțin unei remize în fața uneia dintre favoritele la o medalie.

Ce jucătoare lipsesc din întâlnirea România – Franța

Vestea foarte bună este că portarul Iulia Dumanska nu are nici o problemă gravă după lovitura la șold suferită în meciul cu Țările de Jos, când a făcut o nedorită cunoștință cu bara porții și fiind obligată să părăsească terenul până la finalul partidei. Nu se știe dacă ea sau Diana Ciucă se va afla între buturi la startul partidei cu Franța.

ADVERTISEMENT

Mai acuză probleme medicale, dar ușoare, Eliza Buceschi, Cristina Neagu și Crina Pintea, însă toate sunt apte pentru meci. Nu va juca sigur pivotul Lorena Ostase, care se speră să fie aptă pentru decisiva partidă de calificare în faza următoare cu Macedonia de Nord. La campioanele olimpice s-a retras din activitate legendarul portar Amadine Leynaud, Siraba Dembele, extrema lui CSM București, s-a retras din echipa națională iar Melinde Nocandy este accidentată.

Cote la pariuri la jocul România – Franța

Nu surprinde deloc faptul că pentru casele de pariuri tricolorele sunt victime sigure în fața Franței, care a primit cota 1,20 pentru a reuși o victorie normală. În schimb, dacă ar reuși marea lovitură româncele ar avea o cotă de 6,50 iar egalul, și el foarte bun, ajunge la 11,50. Șansă dublă este evaluată la cota de 3,40 iar total goluri peste 52,5 a primit cota 1,85.

ADVERTISEMENT

Din păcate România a devenit clienta franțuzoaicelor de ani buni încoace. Ultimele opt întâlniri au însmnat tot atâtea succese ale echipei pregătite de eternul Olivier Krumbolz. Ultima dată când am reșit să obținem victoria în fața Franței a fost în 2010, la turneul final al CM, scor 23-21.

ADVERTISEMENT