Sport

România, învinsă de Ungaria în penultimul test înainte de Campionatul European de handbal. Ce jucătoare s-a remarcat

România a pierdut cu Ungaria, scor 28-33, însă Florentin Pera a câștigat o jucătoare după acest meci: interul Sorina Grozav.
29.10.2022 | 22:45
Romania invinsa de Ungaria in penultimul test inainte de Campionatul European de handbal Ce jucatoare sa remarcat
10 absențe are naționala României de handbal feminin la Campionatul European. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

România se pregătește de Campionatul European fără zece dintre cele mai importante jucătoare, însă meciul cu Ungaria ne dă speranțe, chiar dacă am pierdut la cinci goluri.

Sorina Grozav, noul lider al naționalei de handbal a României

Sorina Grozav a acuzat la reunirea lotului o ușoară răceală, însă testul COVID-19 a fost negativ, așa cum FANATIK a aflat.

ADVERTISEMENT

Rapidista s-a pus pe picioare și a fost cea mai bună jucătoare a României în meciul-test de la Tatabanya. Interul stânga a marcat nu mai puțin de 11 goluri, din toate pozițiile: contraatac, extremă sau pătrunderi individuale.

Deși am condus la pauză cu 17-15, România a pierdut categoric în fața Ungariei, scor 28-33. Sorina Grozav a fost singura revelație din jocul „tricolorelor”, care merg în Macedonia de Nord cu un lot decimat. România face parte dintr-o grupă cu Franța, Olanda și Macedonia de Nord.

ADVERTISEMENT

Pentru a se califica în faza următoare, România trebuie să termine pe primele trei locuri în grupa C. „Tricolorele” vor întâlni Germania în ultimul meci amical înainte de turneul final, pe data de 2 noiembrie.

Crina Pintea, marea absentă a României la Campionatul European?!

Din informațiile FANATIK, vedeta naționalei României, Crina Pintea, a suferit o accidentare la șold și are șanse mari să rateze meciurile de la Campionatul European.

ADVERTISEMENT

Pe lângă absența Crinei Pintea, România va mai avea nouă absențe de marcă: Bianca Harabagiu, Andra Moroianu, Alina Ilie, Denisa Dedu, Anca Polocoşer, Daria Bucur şi Cristina Laslo.

Toate sunt nevaccinate împotriva COVID-19 și nu pot participa la turneul final conform regulamentului.

ADVERTISEMENT

Vasile Stângă, reacție furibundă înaintea Campionatului European de handbal feminin: ”Ne ducem acolo, nu știu, la sacrificiu”

Vasile Stângă nu este deloc optimist înainte de Campionatul European de handbal feminin și e de părere că „tricolorele” nu au nicio șansă: „E o grupă foarte grea și după regula asta tâmpită a EHF. Șansele noastre au scăzut enorm, ne ducem acolo, nu știu, la sacrificiu. Nu pot să-mi dau seama care a fost explicația acestei reguli. În campionatele astea de Champions League, acolo se joacă fără această regulă, acum la EURO s-a impus.

Legenda handbalului românesc e de părere că turneul final ar fi trebuit boicotat: „Eu mă mir că toate celelalte echipe nu se unesc și nu boicotează, să vedem ce fac. Asta e problema, că la celelalte echipe nu-s probleme, va fi foarte greu pentru noi. Pera va avea o misiune… Dar știți cum e, e și un motiv acum, că n-a putut să meargă cu toată echipa, face ce poate, nu poate nimeni să-i zică nimic. Poate pentru fete va fi o descătușare și vor juca foarte bine.

La Mondial se făceau teste, se țineau izolate. Eu cred că e o șmecherie și aici, nu știu la echipele nordice dacă și-au făcut toate analizele, adică vaccinurile. Cred că se va schimba ceva, e prea dură regula aceasta”, a declarat fostul mare handbalist pentru Sport Total FM.

ADVERTISEMENT