Sport

România, la răscruce de drumuri în Liga Națiunilor! De ce se poate dovedi vital meciul cu Bosnia în parcursul pentru Euro 2024

România speră să spele prestația jenantă din meciul cu Muntenegru cu o victorie în Bosnia. Pentru "tricolori", confruntarea de la Zenica se poate dovedi vitală în drumul spre Euro 2024.
07.06.2022 | 00:11
Romania la rascruce de drumuri in Liga Natiunilor De ce se poate dovedi vital meciul cu Bosnia in parcursul pentru Euro 2024
Edi Iordănescu şi jucătorii României
ADVERTISEMENT

“Tricolorii” lui Edi Iordănescu joacă marți, de la ora 21:45, la Zenica, împotriva Bosniei. Este un meci care se poate dovedi foarte important în parcursul pentru Euro 2024, jucătorii având șansa să șteargă prestația jalnică din meciul cu Muntenegru, pierdut cu 0-2.

România, la răscruce de drumuri în Liga Națiunilor! De ce se poate dovedi vital meciul cu Bosnia

Selecționerul nu s-a sfiit să își critice jucătorii și le-a transmis în vestiar că nu are nevoie de “fricoşi” la echipa naţională, care să evolueze cu trac în meciurile oficiale. Iar Edi Iordănescu speră să vadă schimbarea de atitudine în deplasarea din Bosnia.

ADVERTISEMENT

După înfrângerea cu Muntenegru, meciul cu Bosnia capătă o încărcătură importantă pentru grupa din Liga Naţiunilor. Să nu uităm că unul dintre primele două locuri în grupă ar putea să ne asigure un loc de baraj pentru Euro 2024 înainte de preliminariile clasice.

Eşecul la Zenica, sinonim cu ratarea Ligii Naţiunilor? “Tricolorii” ar avea moralul la pământ înainte de meciurile de acasă

Iar o eventuală înfrângere la Zenica minimizează şansele pentru o astfel de clasare. Mai mult, jucătorii lui Edi Iordănescu ar putea fi descumpăniţi de un nou eşec, înainte de meciurile cu Finlanda şi returul cu Muntenegru.

ADVERTISEMENT

În schimb, o eventuală victorie ar putea să vină cu un boost moral pentru “tricolori”, care ar uita de eşecul de la Podgorica şi vor putea aborda cu un alt elan celelalte confruntări rămase, ambele, de pe teren propriu.

Pentru Edi Iordănescu, Liga Naţiunilor este un obiectiv intermediar, Federaţia având o clauză prin care poate schimba selecţionerul înainte de preliminariile clasice de la Euro 2024, în cazul unei clasări modeste în grupă.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu, gata să taie în carne vie: “Când mă apuc de ceva, o scot la capăt chiar dacă sunt nevoit să schimb din temelii”

Presiunea este crescândă şi pe umerii selecţionerului, care nu are un debut strălucit de mandat. După trei meciuri pe banca naţionalei, Edi Iordănescu a obţinut doar un egal, în Israel, însă mesajul său este fără echivoc: va reforma echipa naţională chiar dacă trebuie să taie în carne vie:

“Asta e mentalitate de echipă mică, nu se poate face performanţă aşa. Eu, când mă apuc de ceva, o scot la capăt chiar dacă sunt nevoit să schimb din temelii. V-am arătat încrederea mea totală şi suportul meu, dar nu pot să aştept după nimeni pentru că nici timpul nu ne aşteaptă”, a sunat discursul lui Edi Iordănescu în vestiar.

ADVERTISEMENT

Meciul de la Zenica, ultima şansă pentru mulţi “tricolori”?

Astfel, pentru mulţi “tricolori” această acţiune ar putea fi ultima în tricoul naţionalei României dacă nu îşi vor schimba atitudinea. Iar şansele de a demonstra nu mai sunt multe. Meciul de la Zenica este prilejul perfect.

Obiectivul final al lui Edi Iordănescu este calificarea la Euro 2024. Iar Liga Naţiunilor nu este de neglijat, în condiţiile în care o clasare în top 2 poate să asigure un loc de baraj, aşa cum s-a întâmplat în preliminariile pentru Euro 2020.

  • 1 şut pe poartă a avut România în meciul cu Muntenegru
  • 4 este locul ocupat de “tricolori” în grupa de Liga Naţiunilor

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,85 este cota pentru „PSF 1” la meciul Bosnia Herțegovina – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT