Sport

România, revenire “cenuşie” la Euro: ratări din toate pozițiile! Doi remarcaţi printre “tricolori”

România a pierdut fără drept de apel, scor 24-31, cu Austria, în meciul de debut de la Euro. FANATIK a analizat jocul "tricolorilor" şi vă prezintă concluziile.
12.01.2024 | 21:52
Romania revenire cenusie la Euro ratari din toate pozitiile Doi remarcati printre tricolori
România, revenire "cenuşie" la Euro: ratări din toate pozițiile! Doi remarcaţi printre "tricolori"
ADVERTISEMENT

Naţionala României a jucat primul meci la Euro după 28 de ani. Din păcate nu a fost o confruntare memorabilă, ci un eşec dur: 24-31 împotriva Austriei, teoretic cel mai accesibil adversar din grupa B.

România, revenire “cenuşie” la Euro: ratări din toate pozițiile!

FANATIK a analizat prestaţia echipei lui Xavi Pascual şi la final rămân destul de puţine lucruri pozitive. A fost un debut emoţionant pentru naţionala României, care a ratat din toate poziţiile şi a primit multe eliminări.

ADVERTISEMENT

Acest cocktail (ratări+eliminări) a fost fatal pentru noi. În primul rând remarcăm procentajul foarte scăzut de reuşită al aruncărilor, sub 50%. Din 50 de şuturi am reuşit să transformăm doar 24 în goluri (48%).

În total, “tricolorii” au avut 28 de ratări. Enorm! Mai mult, România a transformat doar una din trei aruncări de la 7 metri. România a avut mai mult posesia, 53% din timp, dar ăsta nu este neapărat un avantaj, în condiţiile în care trădează un joc lent, cu puţine contraatacuri.

ADVERTISEMENT

Jucătorii României, prea motivaţi?! Două cartonaşe roşii în 25 de minute

Jucătorii României au intrat motivaţi pe teren, poate prea motivaţi. Drept dovadă, numărul mare de eliminări din prima repriză. Robert Militaru, stâlp în defensivă, a văzut două eliminări în primele 20 de minute.

Nicu Negru şi Liviu Caba au văzut direct cartonaşul roşu în primele 25 de minute pentru faulturi dure. Eliminarea lui Negru a fost una plătită scump, jucătorul lui Dinamo fiind singurul în extremă stânga, post amputat odată cu eliminarea jucătorului.

ADVERTISEMENT

Din păcate, România suferă la jocul colectiv. În ciuda pregătirii şi a meciurilor numeroase din ultima vreme, Xavi Pascual pare că nu a reuşit să închege jocul echipei. Foarte multe rezolvări individuale, în condiţiile în care jocul de pase nu a mers.

Scorul a luat proporţii în repriza a doua!

Diferenţa s-a făcut în repriza secundă. Austria nu a excelat în prima parte, când a condus cu 15-14, dar s-a întors mult mai motivată de la cabine. Au pus rapid câteva goluri avans şi au avut constant 3 reuşite în faţă până în ultimele 10 minute.

ADVERTISEMENT

La 24-19, în minutul 50, Xavi Pascual a trecut la sistemul 7 contra 6, care nu a avut efectul dorit. Austriecii au marcat câteva goluri uşoare şi au reuşit să se impună cu 31-24, un scor dur pentru ce s-a jucat.

Ionuţ Iancu şi Daniel Stanciuc, printre remarcaţi!

De remarcat, prestaţia foarte bună a lui Ionuţ Iancu, portar care a avut un procentaj de aproape 32% (13 intervenţii din 41 de şuturi). Daniel Stanciuc a avut şi el o prestaţie curajoasă, cu 4 goluri marcate din 5 şuturi.

De cealaltă parte, portarul austriac Sebastian Moistl a fost ales cel mai bun jucător al meciului. A avut un procentaj de excepţie, 42,5%, cu 17 parade din 40 de şuturi, care au adus victoria Austriei.

În următorul meci, România va întâlni un adversar de un alt calibru, Spania. Confruntarea este programată, duminică, de la ora 19:00. În celălalt meci, Croaţia va întâlni Austria.

  • 28 de ratări au avut “tricolorii” cu Austria
  • 6 goluri a marcat Demis Grigoraş, cel mai bun marcator al României
ADVERTISEMENT