Sport

România – Suedia 30-34 la CM de handbal feminin. “Tricolorele” pierd şi ratează obiectivul stabilit înainte de turneul final. Video

România pierde la patru goluri în faţa Suediei la CM de handbal feminin, scor 30-34, şi încheie pe locul patru în grupele principale. Cristina Laslo a câştigat titlul de jucătoarea meciului.
13.12.2021 | 20:25
Romania  Suedia 3034 la CM de handbal feminin Tricolorele pierd si rateaza obiectivul stabilit inainte de turneul final Video
ADVERTISEMENT
13-12-2021
17:04

România - Suedia 30-34 la CM de handbal feminin

FINAL DE MECI! 34-30 Suedia! România pierde ultimul meci de la turneul final, după o evoluţie sinusoidală împotriva Suediei. Nordicele se califică în sferturile de finală. 

Min. 55: 28-32 Suedia! Au mai rămas cinci minute de joc, iar nordicele au avans patru goluri. Şanse mici să putem reveni. Zamfirescu este eliminată temporar. 

Min. 48: 24-29 Suedia! Nordicele sunt mereu cu un pas în faţa noastră, de fiecare dată când România se apropie, Suedia găseşte resurse să refacă diferenţa de patru sau cinci goluri. 

Min. 45: 23-26 Suedia! Ne costă scump ratările, însă România rămâne în joc

Min. 38: 19-22 Suedia! România strânge scorul şi revine la trei lungimi de nordice. A marcat şi Chiper pe contraatac.

Min. 34: 16-22 Suedia! Nordicele îşi menţin avansul în startul reprizei secunde. România a început tare, dar suedezele au replică. 

Start în repriza secundă!

PAUZĂ! 14-19 Suedia! Din păcate, în finalul reprizei, nordicele se desprind la cinci goluri, după o repriză echilibrată pe tot parcursul ei. 

Min. 23: 14-15 Suedia! Ţinem aproape de nordice. Meci echilibrat 

Min. 18: 9-12 Suedia! Adi Vasile cere time-out după ce nordicele s-au desprins la trei goluri

Min. 14: 7-8 Suedia! “Tricorele” ţin aproape de adversare. Ne ajută şi poarta, Yulia Dumanska are un început bun de meci. 

Min. 10: 4-6 Suedia! Continuăm să ratăm cu seninătate. Alina Ilie suferă prima eliminare de două minute

Min. 7: 3-4 Suedia! România a avut şansa să se desprindă la două goluri, însă Chiper a ratat. Nordicele nu au iertat şi au trecut în avantaj

Min. 4: 2-2! Început bun pentru România! Laslo înscrie de două ori pentru noi. 

Start de meci! 

Echipele în Suedia – România:

Echipele în Suedia - România
Echipele în Suedia – România

Meciul România – Suedia are loc luni, 13 decembrie, cu începere de la ora 19:00, în etapa a 3-a,  ultima, a celei de-a doua faze a grupelor la turneul final al CM de handbal feminin, care se desfăşoară în Spania şi care se va încheia duminică, 19 decembrie.

Unde se joacă meciul România – Suedia

Întâlnirea România – Suedia se desfăşoară luni, 13 decembrie, de la ora 19:00, în Pabellon Ciutat de Castello, sala care a găzduit absolut toate jocurile „tricolorelor” la acest turneu final de CM. A fost un imens avantaj pentru naţionala noastră, pentru că sprijinul venit din tribune a fost uriaş.

ADVERTISEMENT

Aici, în regiunea Castellon, trăieşte cea mai mare comunitate de români din Spania, în jur de 25.o00 de suflete, şi e lesne de înţeles că prezenţa echipei României a stârnit un uriaş val de interes, la meciurile noastre şi ale Spaniei fiind tribunele cele mai populate, dar numai cu spectatori care au prezentat la intrare certificatul COVID.

Cine transmite la TV partida România – Suedia de la CM de handbal feminin

Partida România – Suedia se joacă luni, 13 decembrie, de la ora 19:00, în sala de 6.500 locuri „Pabellon Ciutat de Castello”, în etapa a 3-a a fazei a doua a grupelor turneului final al CM de handbal feminin şi este televizată în direct pe posturile Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Plus. O mai puteţi urmări şi intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

România a atras atenţia la acest turneu final nu prin calitatea evoluţiilor, ci prin faptul că după Spania a fost a doua naţională cu cea mai mare susţinere din partea fanilor şi fetele au recunoscut că efectiv s-au simţit ca acasă într-o asemenea atmosferă care la meciul cu Olanda a fost la un pas să ne conducă spre o imensă victorie.

Ce jucătoare lipsesc din confruntarea România – Suedia

Selecţionerul Adi Vasile are o singură jucătoare din lotul deplasat la turneul final care s-a accidentat. Este vorba de debutanta Oana Borş de la Baia Mare, care s-a accidentat grav chiar în primul meci, cu Iran, la puţine momente după ce marcase primul ei gol sub „tricolor”. Are ruptură de ligamente şi e posibilă o absenţă de minim şase luni.

ADVERTISEMENT

Cu siguranţă, alta ar fi fost forţa echipei României şi probabil şi rezulatele dacă ar fi fost prezente şi cele trei mari absente, în frunte cu cea mai bună handbalistă a lumii în patru rânduri, Cristina Neagu, dar şi Eliza Buceschi sau portarul Denisa Dedu reprezintă absenţe importante, mai ales la o competiţie de asemenea anvergură.

Obiectivul fixat a fost locurile 9-10

Meciul cu Suedia este foarte greu. Dacă în mod frecvent Suedia era naţionala nordică în faţa căreia aveam rezultate pozitive, iată că acum situaţia s-a inversat. Deşi Suedia nu are echipe de forţă în Liga Campionilor, naţionala este în mare creştere şi egalul cu Norvegia este cea mai bună dovadă.

ADVERTISEMENT

Pentru a atinge obiectivul stabilit la plecare, adică o clasificare pe locurile 9-10, fetele pregătite de selecţionerul Adi Vasile trebuie să bată Suedia. Care, la rândul ei, dacă învinge România, şi acest lucru este foarte posibil, va merge în sferturi de finală. Noi dacă nu câştigăm, s-a terminat cu atingerea obiectivului propus.

Cote la pariuri la jocul România – Suedia

Pentru casele de pariuri, naţionala României aproape că nu există. Cota la victorie a Suediei este de 1,07 faţă de 13;00 cât au „tricolorele” pentru a se impune şi a spera la atingerea ibiectivului fixat. Şi egalul are cotă uriaşă – 16,00, iar varianta şansă dublă X2 ajunge la cota de 7,00.

Din 2004 şi până acum, s-au jucat zece meciuri directe, câteva fiind şi partide amicale. Bilanţul este de cinci succese Suedia, patru România şi un egal. În 2015, într-un amical, a fost ultima victorie românească, iar într-un joc oficial în 2010, la Euro. În ultimii ani Suedia ne-a pus clar la punct la toate capitolele.

ADVERTISEMENT