Sport

România U20 – Germania U20 0-1, în Elite League. „Tricolorii”, înfrângere dramatică în prelungiri

Vezi aici în format LIVE STREAM România U20 - Germania U 20. Meciul se joacă vineri, 17 noiembrie, de la ora 18:00, în Elite League.
17.11.2023 | 19:53
Romania U20  Germania U20 01 in Elite League Tricolorii infrangere dramatica in prelungiri
Ștefan Bodișteanu și Unut Tohumcu în meciul de fotbal dintre ROMANIA U20 și GERMANIA U20, contând pentru Elite League U20, desfășurat pe Stadionul Municipal din Sibiu, vineri 17 noiembrie 2023. © FOTO: Valentin MACREA/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
17-11-2023
15:09

România U20 - Germania U20 0-1 (Bobzien 90+4)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+6: Fluier final.

Min. 90+5: Ansah scapă singur cu Popa, dar șutează din 10 metri în transversală.

Min. 90+4: GOOOL Germania! Bobzien primește o pasă în careu și înscrie cu un șut plasat.

Min. 78: Bobzien reia incredibil peste poartă din 6 metri.

Min. 77: Kemmlein șutează periculos din lovitură liberă, dar balonul trece peste poartă!

Min. 59: Rămas singur pe 16 metri, Gabriel David șutează defectuos, mult peste poartă.

Min. 55: Doru Andrei încearcă să profite de o neînțelegere a portarului Noll cu unul dintre fundașii săi, ciupește mingea, scapă spre poarta goală, dar nu reușește să trimită mingea în plasă, aceasta ieșind în aut.

Min. 20: Noll respinge din nou șutul lui Doru Andrei din lovitură liberă.

Min. 2: Noll reține șutul lui Doru Andrei.

Min. 1: A început partida.

Au fost comunicate echipele de start înainte de meciul dintre România U20 și naționala similară a Germaniei! Așadar, selecționerul Costin Curelea a ales să mizeze pe un prim 11 alcătuit din: Robert Popa (FCU Craiova 1948) – Dan Sîrbu (Farul Constanța), Ștefan Duțu (CS Afumați), Sergiu Rimovecz (CSM Reșița), Alexandru Șuteu (Unirea Dej) – Denis Rența (Sepsi OSK), Szabolcs Szilagyi (Vasas Budapesta) – Gabriel David (FC Botoșani), Doru Andrei (FC Voluntari), Ștefan Bodișteanu (Oțelul Galați) – Atanas Trică (Universitatea Craiova)

Rezervele pentru acest meci sunt Alexandru Borbei (US Lecce), David Dincă (CSM Slatina), Sergiu Pîrvulescu (Gloria Buzău), Gabriel Dănuleasă (Farul Constanța), Andrei Pandele (FCSB), Răzvan Tănasă (Oțelul Galați), Eduard Radaslavescu (FCSB), Darian Hrom (Piacenza), Valentin Dumitrache (Gloria Buzău), Tony Strata (Ajaccio), Rareș Burnete (US Lecce) și Botond Gergely (AFK Csikszereda).

Cât pentru Germania, în teren vor fi trimiși Nahuel Noll – Nicolas Oliveira, Linus Gechter, Josqua Quarshie, Frans Kratzig – Umut Tohumcu, Robert Wagner – Mika Baur, Paul Wanner, Yusuf Kabadayi – Armindo Sieb.

17-11-2023
07:50

Biletele pentru România - Germania se vând la casele stadionului din Sibiu

Biletele pentru România – Germania se vând la casele de bilete de la Stadionul Municipal din Sibiu, începând cu ora 10:00. Tichetele pot fi procurate și online de aici.

Atât la tribune, cât și la peluză, costul unui tichet este 10 lei. Confruntarea România U20 – Germania U20 are loc vineri, de la ora 18:00. 

16-11-2023
18:05

"Tricolorii" au făcut antrenamentul oficial pe stadionul din Sibiu

Naţionala României a efectuat joi seara antrenamentul oficial pe stadionul Municipal din Sibiu. “Tricolorii” vor evolua vineri, de la ora 18:00 împotriva naţionalei similare a Germaniei. 

Este singurul meci al naţionalei României U20 din luna noiembrie în cadrul Elite League U20. Meciul poate fi urmărit pe Digisport. 

Antrenamentul oficial România U20. Sursa: FRF.ro
Antrenamentul oficial România U20. Sursa: FRF.ro
15-11-2023
19:45

Tricolorii, prezenți în tribună la CSU Sibiu - Bilbao

Tricolorii au fost prezenți în tribună la partida dintre CSU Sibiu și Bilbao, din FIBA Europe Cup. Un mod de a se relaxa înainte de partida importantă cu Germania U20.

”𝐔𝟐𝟎 | Tricolorii sunt prezenți în această seară în Sala Transilvania din Sibiu pentru a-i susține pe jucătorii formației BC CSU Sibiu în partida cu Bilbao din FIBA Europe Cup!”, au transmis reprezentanții FRF.

14-11-2023
19:55

Curelea nu l-a avut la antrenament pe Gergely

Jucătorii echipei naționale U20 a României au efectuat în cantonamentul de la Sibiu o ședință de pregătire înaintea partidei cu Germania.

România U20 - Germania U20

Selecționerul Costin Curelea a avut la dispoziție aproape tot lotul pentru acest antrenament, singurul absent fiind Botond Gergely, fundașul de la FK Csikszereda.

România U20 - Germania U20

14-11-2023
17:05

Obiectivul lui Dumitrache în meciul cu Germania

Atacantul echipei naționale U20 a României, Valentin Dumitrache, își dorește să înscrie în partida împotriva reprezentativei similare a Germaniei.

”Sunt pregătit, sper să facem un meci bun cu Germania și să câștigăm așa cum am făcut și cu Anglia. Obiectivul este să câștigăm, iar pe plan personal mi-am propus să marchez.

Muncesc în fiecare zi la antrenamente, sunt serios și așa vin și rezultatele. Mă bucur că reușesc să marchez și că sunt convocat la lot”, a declarat fotbalistul legitimat la Gloria Buzău, într-un interviu pentru FRF.TV.

14-11-2023
09:35

Naționala U20 se antrenează din greu înainte de duelul cu Germania

Naționala U20 a României trage tare înaintea singurului duel din luna noiembrie. Tricolorii vor da piept cu selecționata Germaniei într-un meci ce va conta pentru Elite League U20. Costin Curelea se va afla pe banca României pentru a 5-a oară cu ocazia acestei partide.

Partida se va desfășura pe stadionul Municipal din Sibiu, vineri, de la ora 18:00. România U20 are două victorii și două înfrângeri după primele patru meciuri disputate. Cehia și Anglia au fost formațiile învinse de tricolori, în timp ce înfrângerile au venit în fața Portugaliei și a Norvegiei.

Costin Curelea este selecționerul României U20. Curelea a fost antrenor secund la CFR Cluj, Kayserispor și Academica Clinceni. Ca jucător, selecționerul U20 a evoluat pentru Sportul Studențesc, Dinamo Minsk, Universitatea Craiova, Voluntari și are o selecție pentru naționala de seniori a României.

Reprezentativa U20 a României își încheie seria de meciuri internaționale din acest cu un examen foarte dur, chiar dacă va avea loc pe teren propriu, pentru că adversar va fi naționala similară a Germaniei. Elevii lui Costin Curelea spun însă că nu se tem de adversar și că vor căuta să se ridice la nivelul acestuia, dacă se poate chiar să fie peste acesta.

Naționala U20 se află la al treilea selecționer de la crearea ei, în 2021

Această echipă națională, care e doar trambulină între reprezentativele U19 și U21, participă la Elite League, cum i-a spus UEFA acestei competiții și a făcut-o de la bun început, acceptând invitația de participare a forului european.

ADVERTISEMENT

În 2023, România U20 are al treilea antrenor de la crearea sa, pe fostul atacant al Sportului Studențesc din anii 90, Costin Curelea. El a urmat lui Daniel Pancu, acesta la rându-i succedându-i lui Bogdan Lobonț, care a fost primul selecționer. Asta se întâmpla în anul 2021.

„Tricolorii” de la U20 lei acasă și mielușei pe treren străin

În 2023, sub comanda lui Costin Curelea, România U20 a susținut patru partide. Două au fost acasă și alte două în deplasare. Diferența de evoluții e una greu de înțeles, dar probabil că se pune pe seama lipsei de experiență. Pentru că acasă am fost zmei, învingând Cehia și Anglia la același scor, 2-0.

ADVERTISEMENT

Când vine însă vorba de meciurile din deplasare, lucrurile se schimbă radical, de parcă pe teren ar intra alți jucători. În Portugalia, România a condus cu 1-0 până spre final, dar a primit în ultimele două minute două goluri și a cedat cu 2-1. A urmat însă imediat după 2-0 cu Anglia dușul de gheață din Norvegia, un ditamai 0-5, care sucede altui 0-4 tot în Țara Fiordurilor sezonul trecut.

Cu Germania se joacă la Sibiu, unde  a evoluat și naționala U21

Ultima partidă a „tricolorilor” U20 din acest an, cea cu Germania de vineri, 17 noiembrie, ora 18:00, va avea loc pe noul și modernul stadion din Sibiu, una dintre cele mai frumoase și mai bine puse la punct arene diu România, cu un gazon exccelent și cu toate instalațiile cerute de UEFA puse la punct.

ADVERTISEMENT

Pe acest stadion a evoluat în octombrie naționala U21 în meciul cu Finlanda. „Tricolorii” au reușit să mazrcheze atunci golul desprinderii abia în al cincilea minut de prelungiri, când nu mai credea nimeni. Nu a fost foarte mult public și este posibil ca situația să se repete șo acum, aceasta fiind problema aproape peste tot, nu doar în România, un interes scăzut manifestat de suporteri pentru mecoirile echipelor de tineret.

Ce jucători a chemat selecționerul Costin Curelea la ultimul meci din 2023, cu Germania

Lotul convocat de selecționerul Costin Curelea cuprinde, ca de obicei, un mixt între jucători din zona autohtonă și tineri care sunt de origine română și joacă la cluburi din străinătate. Din fotbalul românesc sunt 18 jucătpri, 11 din primul eșalon, șase din Liga 2 și unul din cea de-a treia, de la CS Afumați. Cele mai cunoscute nume sunt portarul Robert Popa de la FC U Craiova 1948 și mijlocașul Eduard Radaslavescu de la FCSB.

ADVERTISEMENT

Sunt și cinci jucători care provin din afara României. Trei sunt legitimați în Italia, portarul Borbei și atacantul Burnete la Leccce ,și Hrom, chemat în premieră de la Piacenza. Unul, fundașul Tony Strata, provine din liga a doua franceză, de la Ajaccio, iar la mijloc îl avem pe Szabolcs Szilagy de la Vasas Budapesta, divizia a doua din Ungaria.

Lotul România U20 pentru meciul cu Germania

PORTARI

  • Robert Popa (U Craiova 1948), Alexandru Borbei (US Lecce / Italia), Ștefan Lefter (Corvinul Hunedoara);

FUNDAȘI

  • Tony Strata (Ajaccio FC / Franța), Dan Sîrbu (Farul Constanța), Botond Gergely (AFK Csikszereda), Ștefan Duțu (CS Afumați), Sergiu Rimovecz (CSM Reșița), Gabriel Dănuleasă (Farul Constanța), Alexandru Șuteu (FC Unirea Dej), Sergiu Pîrvulescu (Gloria Buzău);

MIJLOCAȘI

  • Gabriel David (FC Botoșani), Szabolcs Szilagyi (Vasas Budapesta / Ungaria), Andrei Pandele (FCSB), Denis Rența (Sepsi OSK), Doru Andrei (FC Voluntari), Ștefan Bodișteanu (SC Oțelul Galați), Eduard Radaslavescu (FCSB), Răzvan Tănasă (Oțelul Galați);

ATACANȚI

  • Atanas Trică (Universitatea Craiova), Valentin Dumitrache (Gloria Buzău). Darian Hrom (Piacenza / Italia), Rareș Burnete (US Lecce / Italia).
ADVERTISEMENT
Tags: