Sport

Daniel Pancu a anunţat lotul României U21 pentru meciurile cu Albania şi Elveţia! Blănuţă, convocat în premieră

Se apropie o nouă tranșă de meciuri la nivel de echipe naționale, iar Daniel Pancu a anunţat lotul României U21 pentru meciurile cu Albania şi Elveţia.
11.11.2023 | 15:23
Daniel Pancu a anuntat lotul Romaniei U21 pentru meciurile cu Albania si Elvetia Blanuta convocat in premiera
Se apropie o nouă tranșă de meciuri la nivel de echipe naționale, iar Daniel Pancu și Costin Curelea au stabilit lista preliminară a stranierilor convocați la U21 și U20. Sursă foto: frf.ro
ADVERTISEMENT
11-11-2023
13:28

Daniel Pancu a anunţat lotul României U21 la meciurile cu Albania şi Elveţia!

România U21 joacă pe 17 noiembrie cu Albania, iar patru zile mai târziu se va deplasa în Elveţia, în două meciuri din grupa preliminară pentru Euro U21 2025. Daniel Pancu a anunţat lotul pentru această “dublă”: 

PORTARI: Răzvan Sava (CFR Cluj), Otto Hindrich (CFR Cluj), Alexandru Roșca (CSC Șelimbăr);

FUNDAȘI: Alexandru Pantea (FCSB), Denis Radu (ACS Petrolul 52), Cristian Ignat (Mioveni), Mario Tudose (FC Argeș), Umit Akdag (Göztepe / Turcia), Matei Ilie (CFR Cluj), Andrei Borza (FC Rapid 1923), Costin Amzăr (Dinamo);

MIJLOCAȘI: Marius Corbu (Akademia Puscas / Ungaria), Marian Danciu (Universitatea Craiova), Cătălin Vulturar (Lecce / Italia), Cristian Mihai (UTA Arad), Constantin Grameni (Farul Constanța), Luca Mihai (CFR Cluj), Adrian Mazilu (Farul Constanța), Alexandru Musi (ACS Petrolul 52), Rareș Ilie (Lausanne / Elveția), Octavian Popescu (FCSB);

ATACANȚI: Louis Munteanu (Farul Constanța), Vladislav Blănuță (FCU 1948 Craiova Fotbal Club).

După un start de campanie ratat cu o înfrângere dramatică în Albania, echipa națională U21 a României a obținut două victorii esențiale pe teren propriu în fața Armeniei și a Finlandei.

Lista cu stranierii convocați la reprezentativele U21 și U20

Formațiile U21 și U20 ale României se pregătesc de noi meciuri extrem de importante în luna noiembrie și în aceste condiții selecționerii Daniel Pancu și Costin Curelea au anunțat lista preliminară a stranierilor convocați.

ADVERTISEMENT

Pentru echipa națională U21 urmează partidele cu Albania și Elveția, din grupa de calificare pentru Euro 2025. ”Tricolorii” întâlnesc Albania pe stadionul Giulești, vineri, 17 noiembrie, de la ora 20:30, urmând ca marți, 21 noiembrie, de la ora 19:30, să joace împotriva Elveției, pe Stade de la Maladiere din Neuchatel.

Pentru aceste jocuri, stranierii care au primit convocări preliminare sunt Răzvan Pașcalău (Lecce / Italia), Rareș Burnete (Lecce / Italia), Cătălin Vulturar (Lecce / Italia), Umit Akdag (Goztepe / Turcia), Rareș Ilie (Lausanne / Elveția) și Marius Corbu (Akademia Puscas / Ungaria).

ADVERTISEMENT

Pe lista finală ce va fi comunicată înaintea reunirii se vor regăsi o parte dintre aceștia, alături de jucători din campionatul intern. După primele trei meciuri disputate, România U21 ocupă locul 3 (6 puncte). Albania conduce grupa (9 puncte), iar Elveția este pe locul 2 (7 puncte).

Curelea a convocat un jucător de la Bayern Munchen

De cealaltă parte, reprezentativa U20 are programat un singur meci în luna noiembrie, în cadrul Elite League U20, împotriva naționalei Germaniei, ce se va disputa vineri, 17 noiembrie, de la ora 18:00, pe stadionul Municipal din Sibiu.

ADVERTISEMENT

Pentru această acțiune, selecționerul Costin Curelea a trimis următoarele convocări preliminare: Rareș Canea (Bayern Munchen / Germania), Alexandru Borbei (Lecce / Italia), Andres Sfaiț (Salernitana / Italia), Tony Strata (Ajaccio FC / Franța), Darian Hrom (Piacenza / Italia) și Szabolcs Szilagyi (Vasas Budapesta / Ungaria).

Lista finală va conține și numele jucătorilor convocați din competițiile interne. ”Tricolorii” au jucat deja 4 meciuri în Elite League U20, au înregistrat 2 victorii și 2 înfrângeri și se află pe locul 3 în clasament, cu 6 puncte. Lider este Italia, cu 7 puncte în 3 partide, urmată de Norvegia, cu 6 puncte în 2 jocuri.

ADVERTISEMENT

La precedentul calup de meciuri, care a avut loc la mijlocul lunii octombrie, elevii lui Costin Curelea au obținut o victorie mare în fața Angliei, dar apoi au pierdut la o diferență uriașă în fața Norvegiei.

ADVERTISEMENT