Sport

Ronald Koeman, conferință de presă manifest la Barcelona: ”Nu ne putem aştepta la miracole”. Video

Startul de sezon modest al Barcelonei fac ca scaunul lui Ronald Koeman să se clatine, dar olandezul a reacționat într-o conferință de presă.
22.09.2021 | 16:27
Ronald Koeman conferinta de presa manifest la Barcelona Nu ne putem astepta la miracole Video
ADVERTISEMENT

Eșecul cu Bayern Munchen în prima etapă din Grupa E a Ligii Campionilor, 0-3, și remiza smulsă în minutul 89 cu Granada, 1-1, au umplut paharul, iar presa spaniolă scrie că oficialii catalanilor caută înlocuitor.

Jordi Cruyff, care a revenit la club în această vară pe post de consilier, l-a propus ca tehnician pe selecționerul naționalei Belgiei, Roberto Martinez, aflat în funcție de cinci ani. Altă variantă luată în calcul este fostul mijlocaș Xavi, în prezent aflat pe banca tehnică a echipei Al Sadd din Qatar.

ADVERTISEMENT

Conferință de presă surprinzătoare a lui Ronald Koeman înaintea meciului Cadiz – Barcelona

Simțindu-se în pericol, Ronald Koeman a avut o conferință de presă neașteptată înaintea partidei Cadiz – FC  Barcelona, din etapa a 6-a din La Liga, care se va disputa joi, 23 septembrie, de la ora 23:00.

Olandezul a apărut în fața presei cu o mină extrem de serioasă. El a citat un comunicat, după care s-a ridicat de pe scaun și a părăsit sala de conferințe fără să răspundă la vreo întrebare a jurnaliștilor.

ADVERTISEMENT

”Clubul şi cu mine, ca antrenor, suntem într-o situaţie de reconstrucţie, trebuie să construim fără mari acţiuni financiare. Nu ne putem aştepta la miracole în Liga Campionilor.

Echipa merită să fie susţinută, ştiu că presa ştie acest lucru. Ştiu că nu e prima oară când se întâmplă acest lucru în istoria Barcei. Tinerii vor avea oportuniţăţi aşa cum au avut Xavi şi Iniesta la vremea lor, dar trebuie să fim răbdători”, a spus Koeman.

ADVERTISEMENT

Xavi se pregătește să preia Barcelona

Pe lângă decizia tehnicianului olandez de a nu răspunde întrebărilor, surprinde apariția numelor lui Xavi Hernandez și Andres Iniesta în acest scurt comunicat, cele două mari legende ale clubului catalan.

Însă, ”înțepătura” lui Koeman la adresa celor doi a avut rostul ei. Cu doar 24 de ore înainte de această conferință de presă, Iniesta spunea că este momentul potrivit ca Xavi să devină antrenorul Barcelonei.

ADVERTISEMENT

”Îl văd pregătit să devină antrenor al Barcelonei. Desigur, mi-l imaginez antrenând Barca. Se pregătește de mulți ani și este pe deplin pregătit. De asemenea, are încredere în a face față acestei provocări”, a afirmat Iniesta.

Presa catalană a scris că demiterea lui Ronald Koeman nu va fi pusă în aplicare imediat, ci abia în luna ocotmbrie, atunci când va fi pauză pentru meciurile echipelor naționale. Până atunci, Barcelona le va întâlni pe Cadiz, Levante, Benfica Lisabona și Atletico Madrid și doar o serie extraordinată și un joc fantastic l-ar mai salva pe Koeman.

Conducătorii de pe Camp Nou trebuie să strângă 12 milioane de euro, sumă ce reprezintă clauza de reziliere a antrenorului olandez. Suma nu este foarte mare, dar este de notorietate faptul că Barcelona traversează clipe grele din punct de vedere financiar.

ADVERTISEMENT