Sport

Ronaldo Deaconu a semnat în SuperLiga! Dinamo a rămas cu buza umflată

Ronaldo Deaconu a revenit în SuperLiga, dar nu la Dinamo, echipă care l-a dorit mult în acest mercato. Fotbalistul a semnat cu Farul Constanţa.
08.01.2024 | 12:34
Ronaldo Deaconu a semnat in SuperLiga Dinamo a ramas cu buza umflata
Ronaldo Deaconu a semnat în SuperLiga! Dinamo a rămas cu buza umflată. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Una dintre ţintele acestei perioade de mercato pentru Dinamo a fost Ronaldo Deaconu. Mijlocaşul şi-a reziliat contractul cu polonezii de la Korona Kielce şi s-a întors în SuperLiga, dar “câinii” au rămas cu buza umflată.

Ronaldo Deaconu a semnat în SuperLiga! Dinamo a rămas cu buza umflată

Ronaldo Deaconu a semnat cu Farul Constanţa un contract valabil până în 2026. El a fost prezentat oficial de echipa lui Hagi şi va juca în alb-albastru începând cu a doua parte a campionatului.

ADVERTISEMENT

Ronaldo Deaconu a crescut la Academia Hagi!

Fotbalistul a crescut la Academia Gică Hagi, dar a plecat de copil în Ţările de Jos, la echipele de tineret de la Feyenoord. 13 ani mai târziu, mijlocaşul ofensiv a revenit la echipa lui Gică Hagi:

“Începând de astăzi, Ronaldo Deaconu este noul jucător al echipei noastre, după ce a semnat un contract valabil până în vara anului 2026.

ADVERTISEMENT

Născut la 13 mai 1997, Ronaldo Deaconu și-a făcut junioratul la Academia Gheorghe Hagi, iar apoi a evoluat în carieră pentru formațiile Feyenoord Rotterdam (tineret), Twente Enschede (tineret), ASA Tg. Mureș, Concordia Chiajna, HNK Gorica (Croația), Sepsi Sf. Gheorghe, Gaz Metan Mediaș, Shaanxi Chang’an Athletic (China) și Korona Kielce (Polonia).

În cele 153 de partide disputate până acum în Liga 1 și Cupa României a marcat 19 goluri și a oferit 33 de pase decisive. Este fost internațional de juniori, tineret și olimpic al României.

ADVERTISEMENT

Bine ai venit, Ronaldo, și mult succes în tricoul alb-albastru!”, se arată în comunicatul Farului Constanţa. Fotbalistul revine după doi ani în SuperLiga, ultima dată evoluând la Gaz Metan Mediaş.

Ronaldo Deaconu, la Academia Gică Hagi în urmă cu 15 ani. Sursa foto: Farul Constanţa
Ronaldo Deaconu, la Academia Gică Hagi în urmă cu 15 ani. Sursa foto: Farul Constanţa

Ronaldo Deaconu: “Dinamo este și va rămâne în sufletul meu, sunt suporterul lor”

Ronaldo Deaconu şi-a declarat simpatia pentru Dinamo, dar cu toate acestea a semnat cu Farul Constanţa. În luna decembrie, fotbalistul a dezvăluit că trupa din Ştefan cel Mare negociază cu alţi jucători pe postul lui şi ar fi cam greu să ajungă acolo:

ADVERTISEMENT

“Dinamo este și va rămâne în sufletul meu, sunt suporterul lor. Chiar dacă unii oameni din fotbal îmi spun că nu este bine să declar asta, sunt asumat, sunt conștient că este posibil să-mi închidă uși la unele cluburi din România.

Nu știu ce să zic despre transfer, Dinamo negociază deja cu doi mijlocași ofensivi de picior stâng. Nu am mai văzut la nicio echipă să fie 3 astfel de jucători, cred că i-aș încurca”, a spus Deaconu.

  • 26 de ani are Ronaldo Deaconu
  • 450.000 de euro este cota de piaţă a mijlocaşului ofensiv
ADVERTISEMENT