Sport

Ronaldo Deaconu simte presiunea după Farul – CFR Cluj 1-1: ”Ne așteaptă o finală!”

Farul a ratat o primă șansă de a-și asigura locul în play-off, dar Ronaldo Deaconu este convins că ”marinarii” vor intra în primele 6.
02.03.2024 | 23:26
Ronaldo Deaconu simte presiunea dupa Farul  CFR Cluj 11 Ne asteapta o finala
Farul a ratat o primă șansă de a-și asigura locul în play-off, dar Ronaldo Deaconu este convins că ”marinarii” vor intra în primele 6. Sursă foto: Răzvan PĂSĂRICĂ/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Campioana en-titre a terminat la egalitate cu CFR Cluj, scor 1-1, și își va juca locul în play-off în ultima etapă a sezonului regulat, atunci când se deplasează la ultima clasată FC Botoșani.

Motivele pentru care Ronaldo Deaconu o vede pe Farul în play-off

La finalul întâlnirii Farul – CFR Cluj 1-1, din etapa 29-a din SuperLiga, în urma căruia trupa lui Gică Hagi a ratat o primă șansă de a fi deja în play-off, mijlocașul Ronaldo Deaconu a dat asigurări că formația constănțeană va juca în finala campionatului.

ADVERTISEMENT

”Cred că ne îndreptam către un rezultat foarte bun, am făcut un joc solid, în prima repriză ne-am creat câteva ocazii mari, am reușit să deschidem scorul în repriza a doua, dar suntem din nou egalați, cum s-a întâmplat și în meciul cu Oțelul Galați.

Puteam să decidem soarta calificării în play-off din seara asta. Mai avem un meci și mergem cu încredere la Botoșani. Am făcut un joc bun și până să marcăm, este normal ca după ce marchezi echipa cealaltă să vină peste tine, să forțeze, dar nu cred că și-au creat foarte multe ocazii.

ADVERTISEMENT

Au marcat un gol după o execuție foarte frumoasă, din fază fixă. Ne așteaptă un meci decisiv la Botoșani, este precum o finală, dar mergem cu încredere, important e că depindem doar de noi. Vom avea un meci foarte greu.

Experiența este unul din avantajele noastre pentru a intra în play-off. Totuși, Farul este campioana României, avem jucători cu experiență, dar și tineri de mare calitate. Jocul de astăzi ne oferă încredere pentru viitor”, a declarat Deaconu.

ADVERTISEMENT

Deaconu, gol după o fază superbă

Ronaldo Deaconu a semnat cu Farul la începutul anului și este unul dintre jucătorii preferați ai lui Hagi din lotul actual. Mijlocașul de 26 de ani a înscris golul din meciul cu CFR Cluj, aceasta fiind a doua sa reușită în tricoul ”marinarilor”.

Golul constănțenilor a pornit de la o recuperare făcută de Mihai Popescu în propria jumătate. Balonul a ajuns la Kiki, cel care a ales o pasă lungă de excepție pentru Louis Munteanu.

ADVERTISEMENT

Atacantul Farului a câștigat duelul aerian cu Ajeti și i-a pasat cu capul lui Ronaldo Deaconu. Mingea i-a căzut în față lui Deaconu, care a șutat din voleu și l-a învins pe Răzvan Sava.

ADVERTISEMENT