Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Rotariu vârf fals, experiment eșuat la Petrolul – FCSB 2-2? “Intră Băluță în locul lui”

Analiștii FANATIK SUPERLIGA nu s-au arătat încântați de experimentul făcut de Gigi Becali de a-l folosi pe Dorin Rotariu vârf fals în meciul Petrolul - FCSB 2-2.
29.10.2023 | 18:20
Rotariu varf fals experiment esuat la Petrolul  FCSB 22 Intra Baluta in locul lui
Analiștii FANATIK SUPERLIGA nu s-au arătat încântați de experimentul făcut de Gigi Becali de a-l folosi pe Dorin Rotariu vârf fals în meciul Petrolul - FCSB 2-2. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Gigi Becali a anunțat încă de la începutul săptămânii că ultimul jucător sosit în tabăra vicecampioanei României va fi folosit pe acel post în partida de la Ploiești, din etapa a 14-a din SuperLiga.

Dorin Rotariu nu a impresionat ca vârf în Petrolul – FCSB 2-2

Aflat în studioul emisiunii FANATIK SUPERLIGA, directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, nu s-a avântat să dea verdicte în ceea ce-l privește folosirea lui Dorin Rotariu ca vârf în derby-ul Petrolul – FCSB 2-2.

ADVERTISEMENT

”Se vede că Rotariu are calități bune, dar deocamdată nu explodează la Steaua (n.r. – FCSB). Nimic deosebit prin care să facă diferența în joc. Îl așteptăm e și normal, au trecut doar 2 jocuri de când a apărut aici. Se vede că este un jucător talentat, un jucător care are potențial.

E prematur să ne pronunțăm asupra evoluțiilor lui, mai are timp să se acomodeze acolo, să se integreze, pentru că el face parte din panoplia de individualități a acestei echipei pe care o subliniau atât Giani Kiriță, cât și Vivi Răchită.

ADVERTISEMENT

Probabil că și aceste noi apariții în echipă duc la o omogenizare mai grea a unui grup. Asta este cu Rotariu și nimic mai mult. Unde va juca în meciul următor asta depinde de cei de acolo, nu pot să le dau eu…”, a declarat Stoichiță.

Rotariu nu are calități de număr 9

În schimb, Giani Kiriță și Vivi Răchită sunt de părere că Rotariu nu poate juca pe poziția de atacant în gura porții și ar da un randament mai bun în bandă. ”E un jucător destul de talentat. Nu știu culisele acestui transfer, de ce a ales FCSB, și nu vreau să judec. Nu are rost să-l judec eu, are cine să-l judece.

ADVERTISEMENT

Ca joc, rămâne de văzut. Transferul ăsta a fost făcut să ajute FCSB. Depinde foarte mult de el cum se pregătește pentru că la ora actuală la FCSB ești ridicat în slăvi dacă joci bine. Dacă ai jucat un meci prost ești criticat. Când semnezi cu FCSB trebuie să-ți asumi pentru că știi la ce să te aștepți.

Trebuie să fi tare psihic, dar dacă ai valoare nu te interesează aspectul ăsta. Nu-l văd vârf împins, îl văd în bandă. Alte calități se cer ca vârf. El ca vârf împins doar vine să redubleze și să plece stânga, dreapta”, a spus Kiriță.

ADVERTISEMENT

”Eu cred că va încerca cu Băluță vârf de acum. Tavi Popescu sau Rotariu la dreapta și Coman la stânga. Acolo e locul lui Rotariu, în 4-3-3 să joace vârf dreapta, să intre pe piciorul stâng.

Nu-i văd rostul lui Compagno în acest moment la FCSB, jucând cu Florinel în stânga de picior invers, cu Rotariu de picior invers în dreapta, cine să-i centreze? Vin foarte rar centrări, doar de la fundașii laterali”, a comentat și Răchită, la FANATIK SUPERLIGA.

În fiecare luni, marți și vineri, de la 10:30, FANATIK SUPERLIGA se vede în direct și în exclusiv pe FANATIK.RO. Emisiunea se poate vedea, în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Rotariu nu are calități de vârf împins

ADVERTISEMENT