News

Rusia e in război cu SUA și cu toată UE, mai puțin cu Ungaria, crede CTP. Oprirea curentului pentru Finlanda, „act de agresiune”

Rusia e in război cu SUA și cu toată UE, mai puțin cu Ungaria, crede Cristian Tudor Popescu, care adaugă că „oprirea curentului pentru Finlanda este un „act de agresiune”
14.05.2022 | 07:20
Rusia e in razboi cu SUA si cu toata UE mai putin cu Ungaria crede CTP Oprirea curentului pentru Finlanda act de agresiune
„Rusia e in război cu SUA și cu toată UE, mai puțin cu Ungaria”, crede CTP. Oprirea curentului pentru Finlanda, „act de agresiune”
ADVERTISEMENT

Jurnalistul crede că atât premierul Ungariei, Viktor Orban, cât și președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan sau cel al Croației, Zoran Milanović, se opun aderării Suediei și Finlandei la NATO doar pentru a obține diverse avantaje pentru ei sau țările lor.

Rusia e în război cu SUA și UE

Rusia e in război cu SUA și cu toată UE, mai puțin cu Ungaria, cu Ungaria nu e, cu amicul Orban”, consideră Cristian Tudor Popescu.

ADVERTISEMENT

Despre oprirea furnizării de curent electric pentru Finlanda, după ce această țară a decis să adere la NATO, că „acesta e un act de agresiune, dar Rusia a mai comis un act de agresiune, înainte de acesta cu Finlanda, prin glasul lui Dmitri Medvedev, când a spus că dacă Suedia și Finlanda intră în NATO, își rearanjează armamentul nuclear lângă ele”.

Jurnalistul spune că „Suedia și Finlanda nu trebuie să întârzie nici cu o zi” aderarea la NATO, pentru că și dacă se tem de Rusia lui Putin, intrarea în Alianța Nord-Atlantică e cea mai bună soluție.

ADVERTISEMENT

Dacă Putin vrea să detoneze o bombă atomică, o detonează, indiferent de protocoale

Cristian Tudor Popescu spune că mai „avem probleme acum cu Turcia, domnul Erdogan zice că sunt niște teroriști PKK în Suedia, dar ce legătură au aceștia cu NATO, ei au niște Kalașnikoave, îi rezolvă NATO și pe ăia. Probabil vrea ceva la schimb Erdogan. La fel președintele Croației, Zoran Milanović, spune că și el se va opune, ca la schimb să se refacă procesul electoral din Bosnia, să se dea mai multe drepturi croaților”.

Toată lumea vrea să obțină ceva”, a conluzionat jurnalistul.

El crede că „nu mai trebuie ținut cont de aceste amenințări nucleare ale Rusiei, care pe măsură ce se repetă devin grotești. Dacă Rusia lui Putin vrea să detoneze o bombă, o detonează, indiferent de protocol, pentru că nu există nicio amenințare. Să zicem că Putin ar trece peste orice protocol, păi asta poate s-o facă și acum”.

ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu a concluzionat că „intrarea celor două țări în NATO trebuie făcută «turbo», imediat”.