Fotbal international

S-a aflat adevărul pentru care selecționerul Camerunului l-a scos din lot pe Andre Onana. Rigobert Song, filmat pe ascuns. Video

Selecționerul Camerunului, Rigobert Song, l-a trimis acasă în timpul Cupei Mondiale pe Andre Onana, iar adevărul a ieșit la iveală abia acum.
10.12.2022 | 14:48
Sa aflat adevarul pentru care selectionerul Camerunului la scos din lot pe Andre Onana Rigobert Song filmat pe ascuns Video
Selecționerul Camerunului, Rigobert Song, l-a trimis acasă în timpul Cupei Mondiale pe Andre Onana, iar adevărul a ieșit la iveală abia acum. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Africanii nu au trecut de faza grupelor, deși în ultima etapă au învins mult mai titrata reprezentativă a Braziliei, scor 1-0.

De ce a fost trimis acasă Andre Onana de selecționerul Camerunului

Portarul lui Inter Milano, Andre Onana, a fost titular în primul meci de la Cupa Mondială, înfrângerea în fața Elveției, dar apoi a fost scos din lotul Camerunului de selecționerul Rigobert Song, în urma unui scandal petrecut la un antrenament.

ADVERTISEMENT

La momentul trimiterii acasă a lui Onana anunțul a fost unul sec și nu s-a știut ce s-a întâmplat de fapt la acea ședință de pregătire. Între timp, pe rețelele de socializare a apărut un video în care Song este filmat pe ascuns și în care vorbește despre motivele care au dus la excluderea jucătorului.

”I-am transmis lui Onana în ziua meciului că nu mai vreau să lucrez cu el, și a început să plângă. I-am zis: ‘Băiețelul meu, nu am timp pentru asta, pregătesc meciul. Ieri te-am sunat și nu ai venit. Vorbesc cu liderii echipei, Aboubakar, Choupo-Moting, Zambo, cine ești tu de nu pot vorbi cu tine?’ Am oprit antrenamentul, le-am cerut tuturor să meargă la vestiare.

ADVERTISEMENT

La antrenamente se dă în spectacol. La meciuri, riscă mult. I-am zis: ‘Pasează în lateral, nu mai risca, putem pierde’. Și mi-a răspuns că ‘Nu vreau să vorbesc cu tine, îmi fac treaba’. În loc să vină să vorbească cu mine la hotel, el merge să se vadă cu președintele Federației (n.r. – Samuel Eto’o)”, a spus selecționerul camerunez.

Onana își acuză antrenorul că minte

După apariția filmulețului pe rețelele de socializare, Rigobert Song a luat atitudine și consideră că este degradant ce s-a întâmplat: ”Viața privată mi-a fost încălcată, iar onoarea mea de antrenor al echipei atacată”, a declarat tehnicianul.

ADVERTISEMENT

Cu o zi în urmă, Andre Onana a menționat faptul că este o victimă a principiilor pe care le are selecționerul Camerunului. ”Într-o lume unde miniciuna este cel mai întâlnit lucru, să spui adevărul te transformă într-un revoluționar. În final, timpul le va așeza pe toate”, a scris portarul, pe contul de Twitter.

Nu a fost singurul incident de la Cupa Mondială care a avut în prim-plan un camerunez. Chiar președintele Samuel Eto’o a fost surprins în momentul în care lovea cu piciorul un youtuber algerian, la scurt timp după ce părăsea stadionul unde se jucase partida Brazilia – Coreea de Sud 4-1, din optimile de finală.

ADVERTISEMENT

Fostul mare fotbalist și-a cerut scuze a doua zi într-o postare făcută pe contul de Twitter, însă a ținut să precizeze că a fost provocat şi hărţuit, după ce Camerunul a eliminat Algeria în preliminariile pentru Cupa Mondială din Qatar.

ADVERTISEMENT