News

S-a aflat ce se va întâmpla, de fapt, cu pensiile. Vestea dată de Marius Budăi

Ministrul muncii, PSD-istul Marius Budăi, a transmis recent că eliminarea pragului stabilit pentru majorarea pensiilor a fost eliminat din PNRR.
26.10.2022 | 09:37
Sa aflat ce se va intampla de fapt cu pensiile Vestea data de Marius Budai
Marius Budăi susține că pensiile vor putea fi mărite în viitor fără a ține cont de pragul din PNRR. Foto: canva.com – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Este o veste importantă pentru românii care își doresc ca pensiile să fie mai mari decât sunt în prezent. În acest context, Marius Budăi a declarat la România TV că meritele sunt ale PSD.

Ce se va întâmpla cu pensiile în viitor

Totodată, ministrul muncii l-a criticat pe fostul prim-ministru Florin Cîțu, dar și pe foștii parteneri de guvernare ai acestuia ”(…) Cea mai mare victorie pentru români va fi eliminarea din PNRR a acelui procent inuman la adresa românilor, condamnați la sărăcie pentru următorii 50 de ani.

ADVERTISEMENT

Și este clar că din discuțiile de până acum, de la nivelul familiei socialiștilor-europeni, avem toată susținerea acestui procent din PNRR. (…)

În PNRR se vorbește să nu avem 9,4% (n.r. – cheltuieli maxime cu pensiile din PIB). Niciun stat membru UE nu are asta în PNRR. (…)

ADVERTISEMENT

Atât am fost de iubitori de români – cei care au scris atunci, Ghinea, Turcan și Cîțu –, că românii trebuie să fie săraci”, a declarat Marius Budăi într-o intervenție la România TV.

Încă nu s-a decis dacă majorarea va depăși 10%

În continuare, cel care conduce Ministerul Muncii a repetat că pensiile vor crește cu minimum 10%. Când a fost rugat să dezvăluie un procent apropiat de posibilitățile statului, ministrul a evitat să dea un răspuns.

ADVERTISEMENT

Budăi a reiterat că majorarea pensiilor va fi făcută în funcție de schițarea bugetului pentru 2023. Acest punct de vedere a fost exprimat deși președintele Klaus Iohannis a anunțat recent că se impune o majorare a pensiilor în raport cu inflația.

Mai departe, ministrul muncii a devoalat că până în prezent, nici șeful statului, nici premierul nu l-au întrebat despre majorarea pensiilor cu minimum 15%. Amintim că și europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, s-a referit recent la acest subiect.

ADVERTISEMENT

S-a întâmplat la jumătatea lunii noiembrie, când prim-vicepreședintele liberalilor a prezentat 7 variante pentru majorarea pensiilor. În plus, la acea vreme, Rareș Bogdan le-a transmis pensionarilor că trebuie să înțeleagă faptul că bugetul nu suportă decât o anumită sumă.

ADVERTISEMENT