Sport

S-a stabilit arbitrul derby-ului FCSB – Dinamo! Acuzat încă din prima etapă

Mai sunt două zile până la marele derby FCSB - Dinamo, iar Comisia Centrală a Arbitrilor a stabilit ”centralul” care va conduce meciul.
20.07.2023 | 09:54
Sa stabilit arbitrul derbyului FCSB  Dinamo Acuzat inca din prima etapa
Mai sunt două zile până la marele derby FCSB - Dinamo, iar Comisia Centrală a Arbitrilor a stabilit ”centralul” care va conduce meciul. Sursă foto: Catalin Ciupureanu/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Partida din etapa a 2-a a SuperLigii se va desfășura pe arena ”Arcul de Triumf”, după ce vicecampioana României nu a primit acceptul de a juca pe stadionul din Ghencea, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

Derby-ul FCSB – Dinamo va fi condus de arbitrul Sebastian Colțescu

După un an de pauză cauzat de faptul că ”roș-albii” au jucat în eșalonul inferior, derby-ul FCSB – Dinamo revine în SuperLiga. Întâlnirea este programată sâmbătă, 22 iulie, de la ora 21:30, iar CCA a decis să trimită unul dintre cei mai experimentați arbitri.

ADVERTISEMENT

Conform gsp.ro, alegerea Comisiei Centrale a Arbitrilor este Sebastian Colțescu. Chiar dacă nu se mai află pe lista FIFA, olteanul în vârstă de 46 de ani a avut prestații apreciate în ultimele două sezoane.

Pentru Colțescu va fi al 370-lea meci din carieră și al treilea derby pe care îl conduce. Prima oară a arbitrat un Dinamo – FCSB 0-2, pe 10 mai 2013, iar ultima oară s-a aflat la ”centru” pe 3 februarie 2021, când FCSB a învins Dinamo în deplasare, scor 1-0.

ADVERTISEMENT

Cu Sebastian Colțescu arbitru, vicecampioana României a înregistrat 32 de victorii, 10 remize și 9 înfrângeri, în timp ce ”câinii” au un palmares de 21 de victorii, 7 remize și 13 înfrângeri.

Colțescu, acuzat de viciere de rezultat

În ciuda faptului că este un arbitru respectat și cu multă experiență, Sebastian Colțescu s-a aflat în centrul unei controverse uriașe în startul acestui sezon, după o decizie luată în partida Rapid – Sepsi 0-0, din prima etapă a SuperLigii.

ADVERTISEMENT

”Centralul” a anunlat un gol al oaspeților în repriza secundă după ce a fost chemat din camera VAR de Horia Mladinovici să revadă faza. El a decis că reușita lui Marius Ștefănescu nu este valabilă, deoarece Pavol Safranko, care se afla în poziție de ofsaid, i-ar fi obturat vederea portarului Horațiu Moldovan.

După ce jucătorii de la Sepsi au vorbit de viciere de rezultat, patronul Laszlo Dioszegi a criticat și el vehement arbitrajul în intervenția avută la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

În analiza pe care a făcut arbitrajului din prima etapă a SuperLigii, Kyros Vassaras, președintele CCA, a considerat că Sebastian Colțescu a luat decizia corectă, deoarece Safranko i-a blocat câmpul vizual portarului.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,55 este cota pentru „sub 3,5 goluri” la meciul FCSB – Dinamo

ADVERTISEMENT