Sport

FRF a stabilit ultimele amicale ale naționalei înainte de Euro 2024. Cu cine vor juca „tricolorii”

România se pregătește pentru Euro 2024. FRF a stabilit amicalele "tricolorilor", iar Edi Iordănescu urmează să pregătească lista cu lotul care va disputa meciurile din iunie.
10.01.2024 | 13:30
FRF a stabilit ultimele amicale ale nationalei inainte de Euro 2024 Cu cine vor juca tricolorii
România se pregătește pentru Euro 2024. FRF a stabilit amicalele "tricolorilor", iar Edi Iordănescu urmează să pregătească lista cu lotul care va disputa meciurile din iunie. Sursa Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

FRF a stabilit amicalele “tricolorilor” la începutul lunii iunie. România se pregătește pentru Euro 2024 cu două partide de verificare înainte de startul competiției din Germania. Astfel, Edi Iordănescu trebuie să aleagă cel mai bun lot pentru meciurile din vară.

România se pregătește pentru Euro 2024. FRF a stabilit amicalele “tricolorilor”

România se pregătește intens pentru Euro 2024. Echipa națională va avea două meciuri de pregătire în primăvară. Pe 22 martie cu Irlanda de Nord, pe Arena Națională din București. Și pe 24 martie cu reprezentativa Columbiei, pe stadionul Civitas Metropolitano din Madrid.

ADVERTISEMENT

În afară de aceste două dueluri, FRF a stabilit și amicalele “tricolorilor” care vor avea loc înaintea Campionatului European din Germania. Astfel că la începutul verii, elevii lui Edi Iordănescu se vor mai duela cu Bulgaria pe 4 iunie și cu Liechtenstein pe 8 iunie. Cele două teste vor avea loc pe stadionul Steaua din București.

Baza de antrenament a României din Germania

Edi Iordănescu, alături de staff-ul FRF, au ales ca baza de antrenament a României din Germania să fie la Würzburg, un oraș mic și liniștit care are aproape 1.500 de români rezidenți. “Tricolorii” se vor situa la 115 kilometri de Frankfurt, 270 de kilometri față de Munchen și la 300 de kilometri de Koln.

ADVERTISEMENT

Elevii lui Iordănescu se vor pregăti acolo pe întreagă durată a Campionatului European și vor avea toate condițiile pentru a-și desfășura activitățile. Pentru transport, până la stadioanele unde vor avea de disputat meciurile, jucătorii și staff-ul se vor deplasa cu un tren rapid, cu linie directă spre cele 3 mari orașe. Gara se află la doar 4 kilometri de hotel.

Răzvan Burleanu a trasat obiectivul României la EURO 2024: „Ne dorim să marcheze o etapă nouă”

Răzvan Burleanu a avut un mesaj special de Anul Nou pentru suporterii echipei naționale a României. Președintele FRF anunță că obiectivul „tricolorilor” este să meargă mai departe din grupă, acolo unde vom înfrunta Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului B dintre Bosnia – Ucraina și Israel – Islanda.

ADVERTISEMENT

“În acest moment doresc să împărtăşesc bucuria cu suporterii români bucuria de a reveni la un turneu final. Calificarea naţionalei de seniori la EURO 2024 reprezintă o performanţă dorită de toţi. Această performanţă nu ar fi fost posibilă fără încrederea acordată selecţionerului Edi Iordănescu şi fără eforturile colective ale echipei sale. 

Din cei 43 de tricolori, eroi chiar şi nu doar pentru mine, 29 au fost prezenţi la ultimele trei turnee finale ale Under 21, iar alături de jucători mai experimenţaţi precum Stanciu, Burcă, Alibec sau Bancu au configurat o echipă unde coeziunea a fost elementul primordial. Edi Iordănescu a jucat un rol decisiv de a crea o cultură a performanţei.

ADVERTISEMENT

Acest lucru ne inspiră pentru a continua EURO 2024 ne dorim să marcheze o etapă nouă în construirea celei mai importante generaţii din ultimii 20 de ani. Obiectivul intermediar este ieşirea din grupe”, a spus Răzvan Burleanu.

Programul echipei naționale a României în grupa E de la  Euro 2024

“Tricolorii” se vor duela cu Belgia, Slovacia și câștigătoarea dintre Bosnia și Herțegovina, Ucraina, Israel sau Islanda. Mai departe în faza optimilor vor merge primele două clasate din fiecare grupă, dar și cele mai bune 4 echipe de pe locul trei din toate cele 6 grupe de la Campionatul European din Germania.

  • 17 iunie, ora 16:00: România – Play-off B (Allianz Arena, Munchen)
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia – România (Rhein Energie, Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia – România (Waldstadion, Frankfurt)
ADVERTISEMENT